i.imadeself.com! » Ножове и мечове »Изработка на качествен нож за ежедневно носене

Изработка на качествен нож за ежедневно носене

Изработка на качествен нож за ежедневно носенеОт тази инструкция ще научите как да направите висококачествен нож за ежедневно носене на колана си (освен ако религията и закона ви позволяват подигравателен ) За градския живот такъв нож може да ви бъде полезен при отваряне на бутилки бира или други напитки. Те могат да изрежат нещо, развийте някои винтове или дори да се защитят.

Ножът е направен професионално, тук се използва добра стомана, която впоследствие се втвърдява. Така ножът се оказва силен и задържа заточване за дълго време.
Материали и инструменти за домашно:
- заготовка от стомана CPM 154;
- хартия, ножица, химикалка за филц за изработка на шаблон;
- сондажна машина;
- лентова шлифовъчна машина;
- лентен трион;
- пещ за втвърдяване на стомана (автоматизирана);
- дремел;
- кожа за изработка на калъфка;
- ецване на течност, чук и др.

Процесът на изработка на нож:

Първа стъпка. Правим и прехвърляме шаблона
Всичко се прави по утвърдена схема. Първо нарисувайте или отпечатайте шаблон върху хартия и след това го изрежете с ножица. След това шаблонът е залепен към детайла и можете да оформите основния профил, както и да пробиете дупки.

Стъпка втора Пробийте дупки

По правило такива малки ножове са оборудвани с отвори за удобно фиксиране в ръката. Все още такива отвори могат да се използват за различни битови цели, например за отваряне на бутилки и други.

За да изреже такава доста голяма дупка, авторът използва резачка за пръстен. Важно е да запомните, че при пробиване се използва масло, което лесно може да разтвори лепилото и шаблонът ви ще слезе от детайла.
Стъпка трета Изрежете първоначалния профил
Сега можете да оформите основния профил на ножа. Тогава на помощ идва помощен трион. След това всички неравности са шлифовани с лентова шлифовъчна машина.

Стъпка четвърта Отварачка за бутилки
Ако искате да направите отварачка за бутилка на ножа си, ще трябва да оформите зъб върху детайла. Тук шлайф ще дойде на помощ, както и файлове.Експериментално е необходимо да се гарантира, че зъбът поема добре капака и ножът отваря бутилката без проблеми.

Стъпка пета Правим маркирането и оформяме скосите
На първо място авторът маркира скосите на ножа, а след това на помощ идва лентов шлайф с колани с различна големина на зърното. Авторът не използва шлайф, заточени и други инструменти за тези цели, цялата работа се извършва само на лентова машина. За да получите симетрични и висококачествени скоси, ще ви трябва малко опит и търпение.

В края на острието авторът образува малък заоблен разрез, който при рязане позволява на ножа да спре. Някои го харесват, други не, всеки тук сам решава дали да прави това нещо или не.
Стъпка шеста щампосване
Ако искате да подарите на някого ножа си или просто да го направите уникален, можете да поставите снимка върху него. Авторът прави това чрез щамповане.


Седма стъпка. Окончателното формиране на профила
За най-деликатната работа с профила на ножа авторът използва дремел.


Стъпка осма Закаляваме стоманата
Според автора, при втвърдяване CPM 154 има някои нюанси и ще бъде по-трудно да се втвърди от други обичайни видове стомана. За втвърдяване стоманата трябва да се постави в запечатан плик, изработен от неръждаема стомана.


Температурният режим тук също се нуждае от специален, така че ако нямате автоматична пещ за втвърдяване на такава стомана, тогава е по-добре да я дадете на специалисти. Първо, стоманата бързо се загрява в пещ до температура 788заС (1450 F) и на възраст 10 минути. Тогава температурата се повишава до 1052заОт (1925 F) нататък, "пържени" в продължение на половин час.

И тогава още по-интересно, за втвърдяването на тази стомана не е необходима вода или масло, тя се втвърдява, като я поставите между две алуминиеви плочи, трябва да се извади от пещта при температура 1925F. Плочите ще трябва да бъдат притиснати здраво към ножа, авторът прави това според теглото си.

След втвърдяване стоманата трябва да се пусне, за да не е чуплива, това се прави при температура 425заС за два часа. Процедурата се повтаря два пъти.

Стъпка девета Изработка на калъф за нож
За да направите калъф, ще ви трябва кожа. Първо, шаблонът може да бъде изрязан от хартия, а след това да направите същия от кожа.
За да не изгуби ножа, авторът прави специална ключалка от месинг.


Най-накрая капакът е залепен, зашит и са монтирани нитове.

В края капакът е оборудван с каишка.
Стъпка 10. Шлайфане
След втвърдяване ножът се изпраща за смилане за последен път.


Стъпка 11. Патина
Първо авторът потапя ножа в киселина за офорт за половин час, след което го измива със сапун. След това острието може да се шлайфа малко, за да стане по-леко и да получи уникален модел. Авторът използва някакъв гениален „чугун върху пружини“ за шлайфане, който, използвайки вибрации и парчета абразив, образува уникален модел на острието.Стъпка 12. Окончателно заточване и защита на масления капак
В края ножът трябва да се доведе до състояние на бръснач. Това се прави на шлифовъчна машина чрез постепенно намаляване на размера на зърното. В самия край острието се полира с колан със специални полиращи съединения.
Кожен калъф ще трябва да бъде напоен с масло, за да се предпази от влага, авторът използва спретнато краче.


Това е всичко, ножът е готов. Ако е направена правилно, тя ще бъде много силна и толкова остра, че могат да режат хартия и да обръснат косата.
9
7.7
10

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...