i.imadeself.com! » Мангали и скари »Подвижна барбекю скара

Подвижна барбекю грил

Подвижна барбекю грил


Всичко е просто възхитено от пикници, организирани в природата. Но не всеки ще предприеме подобен пикник.

Дърва за огрев, огън, рязане на храни на колене, липса на работно място, любимите ви инструменти и системи за съхранение на храни могат да съсипят празника на всеки.

Готвенето сред природата трябва да бъде възможно най-удобно за домакинята, ползата в двора е 21 век. Има много готови решения за това, но не всички от тях ще бъдат достъпни.

Авторът на този уъркшоп направи за семейството си мобилен барбекю грил за един уикенд. Не за икономия, а за да получи точно такава мобилна кухня, която тя отдавна искаше.

Проектът е изненадващо прост, сглобен от най-разпространените материали, с изключение може би на самата скара, закупена много преди начинанието с оборудването на мобилно барбекю.

Според самата авторка тази мобилна скара има здрава дървена основа с отвор за самата метална решетка, както и колела, които позволяват нейното придвижване върху равна повърхност на обекта. Има достатъчно място за съхранение на оборудване, кълцане на храна и готвене.

За да се направете го сами За да направите тази прекрасна мобилна кухня, ще ви трябва:

1. Материали:
- стара барбекю скара;
- четири малки колела с оси и фитинги за монтаж;
- рендосани дъски с подходяща дебелина;
- стоманени тръби, ъглови съединители и съединители за производство на дръжки;
- термоустойчива боя за черен метал;
- лак за дървена дограма;
- винтове и пирони.

2. Инструменти:
- митра или друг инструмент за рязане на дърва;
- шлайф;
- отвертка;
- електрическа бормашина;
- мозайката;
- четка за боя;
- строителна лента мярка;
- молив.

Първа стъпка: Реконструирайте стара скара

За своя проект авторът планира да реанимира стара неудобна скара на колела, която за доста дълъг период от време не се вкорени в семейството й.

При по-внимателно разглеждане се оказа, че повърхността му е покрита с малки петна от ръжда и драскотини. Освен това дълго време никой не почистваше скарата, така че на повърхността й се натрупа огромно количество мръсотия.

На първо място, авторът почисти решетката с груба метална четка и внимателно полира външната й повърхност, като се отърве от ръждата и я подготви по този начин за боядисване.

Тя използваше термоустойчива боя, предназначена за работа с метал. Преди решетката беше черна, така че нямаше проблеми с избора на цвят.

Авторът покрил решетката с два слоя спрей боя и я оставил да изсъхне напълно. След това тя демонтира количката, на която е монтирана решетката, и демонтира колелата от нея. Те ще са необходими, за да направят кухнята мобилна.

Старите метални брадви също влязоха в бизнес. Те ще изпълняват своите директни функции, ще станат основа за монтиране на колелата в новия проект.

Стъпка втора: подбор и подготовка на дървен материал

Авторката използва борови дъски от работилницата си, които дълго чакаха съдбата им. Материалът е бил рендосан предварително, така че той практически не изисква обработка.

Ако сте щастлив собственик на дървообработваща машина, тогава, разбира се, можете да използвате стар дървен материал. Със сигурност на вашия сайт или в гаража има стар магазин или рафтове, които могат да бъдат разглобени и превърнати в нещо много по-полезно.

Ако рендосването се извърши правилно, дървото не се нуждае от допълнителна обработка. Въпреки това, като правило, все още трябва да прибягвате до шлайф, изглаждайки повърхността на дървото.

Начертайте на хартия скица на вашата мобилна кухня и напишете подробно какви подробности ще ви трябват, за да я сглобите.

Вземете решение за размера, маркирането и нарязайте дъската на парчета с необходимата дължина. Авторът използва митра трион, така че частите веднага да са готови за сглобяване.


Стъпка трета: Подготовка на хардуер

На количката за грил трябва да има дръжка, за която би било удобно да я бутате пред себе си. Като се има предвид теглото на конструкцията, си струва да изберете метални части, тъй като пластмасата има твърде малък запас на безопасност в такива случаи.

Изберете тръба с малък диаметър, така че да се побере удобно в ръката ви. Вземете и чифт ъглови съединители - такива, каквито са показани на снимката по-долу. Изберете монтажни конектори, подходящи за диаметър.

Всичко това ще направи добра функционална писалка. По-добре е, ако е поставена по цялата ширина на количката, защото може да служи като място за съхранение на кухненските ви прибори и кърпи.

Ако е необходимо, направете чифт такива химикалки. Те определено няма да станат излишни.

Авторът рисува всички метални части в черен металик със спрей боя. Оставете боята да изсъхне според инструкциите и сглобете писалката.

Четвърта стъпка: изработка на работната повърхност

Авторът започна сглобяването от плота. Закрепете дъските на работната повърхност на страничните пръти с пирони или винтове.

Трябва да изрежете дупка под решетката отстрани. Затова измерете диаметъра му и извадете няколко сантиметра от получената цифра, защото трябва да държите решетката точно над нивото на масата.

Маркирайте дупката с помощта на голям компас. Тя може да бъде заменена с помощта на прости адаптация от самонарезен винт, шнур и молив, завързани в противоположния край.

Начертайте кръг. Сега, знаейки местоположението на дупката, можете да фиксирате третия блок на плота за здравина.
Стъпка пета: По-нататъшно сглобяване

Пристъпете към производството на крака от предварително нарязана на размер лента.

Снимката показва подробно как авторът се справя с това произведение. Тя не използва жлебове и лепило за свързване на частите, а просто закрепва прътите с припокриване.

Можете да изрежете канали на фреза или с помощта на конвенционална бормашина и подвижна резачка. Този метод на закрепване е за предпочитане, тъй като ще помогне на вашата кухня да ви служи в продължение на много години, без да се налага ремонт. Това ще подобри адхезията на частите и ще придаде на дизайна по-точен вид.

Въпреки това, дори без тези мерки, кухнята на автора в крайна сметка се оказа много естетична. Особено когато вземете предвид, че тя е отделила само два дни за изграждането му.

Сглобете и закрепете краката на плота. Имайте предвид, че от едната страна те трябва да са по-къси, тъй като това е мястото, където те ще бъдат разположени на колелото.

Сменете оста за монтиране на колелата, като предварително сте пробили дупки в краката.

Пробийте дупки с по-малък диаметър с дупки в самата ос под металните шпилки, които ще държат колелата на оста.

Фиксирайте здраво краката и продължете към рафтовете на устройството. За да направите това, поставете дъските на напречните греди с малки пролуки, както е показано на снимката, и ги фиксирайте с пирони или винтове по ваш избор.


Стъпка шеста: Инсталирайте решетката

Време е да инсталирате скарата. Предварително сте маркирали, количката е сглобена и можете да започнете да режете дупки. Това може да стане с помощта на мозайката.

Поставете решетката на място. Ако тя е разположена твърде високо над повърхността на масата, не бързайте да изрежете дупка по-широко. Така че можете да съсипете всичко. Все още ще имате възможност да смилате излишното, така че скарата да седи на място малко по-ниско.
Седма стъпка: шлифоване и довършване

Струганата дървесина не винаги изглежда спретнато, така че почти сигурно ще трябва да прибягвате до полиране.

Разходете мелницата главно по повърхността на плота и местата, където се режат прътите. Можете също така леко да изгладите краищата и ъглите, както направи авторът.

След като повърхността беше подготвена правилно, авторът отвори дървото с два слоя полиуретанов лак.

Това надеждно ще го предпази от влага и ще предотврати проникването на мазнини и хранителни остатъци в повърхността на плота. Домакинята ще може редовно да извършва мокро почистване и да поддържа кухнята чиста.0
0
0

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
3 коментари
От палети можете да сеете.
Авторът
Има такъв момент) Е, няма защо богатите хора да се заемат понякога ...)

Е, този пример е прост, можете да направите от "g *** на", ако желаете
Тук разглеждам подобни статии….
... Урбанизираните "майстори" с чисти, чисто нови инструменти събират от закупен скъп, вече изсушен и рендосан дървен материал определен продукт, който сам по себе си изглежда доста "готин" ...
Но всъщност те просто направиха груба маса тук !!! (Защо да вграждам закупена скара в нея, не разбирам съвсем). И тази таблица е сравнително условно мобилна - можете да я премествате само по ниво, подготвени сайтове и пътеки ...

Знаеш ли ... Спомних си по аналогия .. По някакъв начин градските рибари пристигнаха на брега на реката. Всички дрехи - чисто нови "риболовни", специално купени ... Веднага извадих чисто нови сгъваеми столове, стойки за въдици ... Сам си мълчах за приспособлението - веднага започнах да показвам пръчки един на друг и да споря коя от тях е по-добра - "въглища" или "карбон" ... Успоредно с това "дипломатите" се отвориха със стръв-мормишки, красиво лежащи в редици в гнезда ... Когато един от единствените ухапани шарани отпадна, те започнаха цяла консултация за това какъв уред и как е необходимо оборудвайте така, че това да не се случи ... И всичко това докато се показва и огромни познания в мъдростта на риболов ....

И през това време едно момче се натъкна от лешникова пръчка, гъска плувка и червеи ... Той влачи половин кофа с кръстоносните шарани и отиде да ги запържи ....
xaxa

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...