i.imadeself.com! » строителство » Довършителни работи »Японски стил в интериора - ориенталска магия

Японски стил в интериора - ориенталска магия

Японски стил в интериора - ориенталска магия


Японската култура, на своя почва, е възпитала една модерна модерна тенденция - минимализъм. Тя се състои в използването на прави чисти линии, липсата на цветово разнообразие, ненужни предмети. По изключение игра на светлина и сянка, въплъщение на естествеността. Нищо излишно, нищо ненужно - само пространство, хармония, строгост и чистота. Нищо общо с монументална империя или арт барок.

В основата на идеологията на японския интериор е минимализмът в нещата, но изключително внимание към всяко нещо и връзката между тях.Както самите японци го наричат ​​„красотата на едно цвете“. Декорът на японския интериор е скучен, той не поставя акценти, като е продължение на философската същност на пространството. Използва меки цветове: сиво, бежово, нюанси на венге, бук, млечно бяло. И в същото време може да има единична, но най-ярката капка червено. Звукът на имената на декоративните елементи на японския интериор е толкова загадъчен, колкото и музиката на Китаро. Слушайте само: Tokonoma, Shoji, Tatami и Futon.И тези мелодични думи се превеждат само като „ниши“, „плъзгащи се панели“, „меки“ мебелите". Е, букети от икебани и мънички бонсаи вероятно са известни на всички. Прочутите фенерски топки, окачени на стената на кимоно, фенове, които символизират просперитет и радост - са незаменими атрибути на традиционния японски стил.

В Япония те са чувствителни към всяка природа. Корените на това се крият в традиционните религии: дзен и шинто.Шинто по същество е японска версия на езичеството, а Дзен почита съзерцанието. В домовете на японците много често има естествени стилизирани орнаменти. Може би най-често срещаните сред тях са клоните на сакура, осеяни с цветя, символизиращи младостта. Следващото място е бамбук, което означава дълголетие, след това идват пеперуди - символ на щастието. Както можете да видите, японците като цяло гравитират към всякакъв вид символика.

Като цяло, декорирането на стая в стила на японския минимализъм не е толкова сложно, колкото изглежда на пръв поглед, защото има много идеи за това.Основното е да научите прости правила: необходимо е да избягвате лак и лъскави повърхности, прекалено масивни мебели, твърде тъмни нюанси, сини и тъмночервени тонове, богато украсени дървени резби.


0
0
0

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...