i.imadeself.com! » мебели »Бар стол: две самостоятелно изработени дизайн

Бар стол: две самостоятелно изработени, дизайн


Добрият бар стол ще добави удобства не само за посетителите на обществени институции, но и за собствениците на градски апартаменти или крайградски недвижими имоти. Самоувереният занаятчия ще има нужда от много малко време, за да направи няколко копия за радост на семейството.Инструменти и материали:

За да реализирате и двете опции, ще ви трябват налични материали и минимален набор от инструменти, с които няма да имате проблем да закупите във всеки магазин за хардуер:

- масив, шперплат, мебелна плоча;
Самонарезни винтове, PVA лепило;
- отвертка, мозайката, шлайф;
-винтове, винтове и пернати

Първата версия на масивна дървесина

Барното столче възприема значителни натоварвания, така че скелетът е по-добре направен от твърда дървесина (бреза, дъб, ясен), а за седалката в полезрението ще се побере лесно обработеният бор.

Първа стъпка: правене на заготовки

Четири крака и кръг с диаметър 360 мм са изрязани от масив от 30 мм с мозайката, а за усилватели и технологичен монтажен кръг от 260 мм е необходим материал с дебелина 20 мм. Още по-добре е, че последната част, скрита от очите на готовия продукт, е изрязана от шперплат, който е трудно да се обработва от краищата, но има висока якост на счупване във всички посоки. Влакна от масива трябва да бъдат ориентирани по дългите линии на детайлите; наличието на напречен слой е неприемливо.
Бар стол: две самостоятелно изработени, дизайн


Стъпка втора: Изградете стол

Чертежите показват общите размери на детайлите и местоположението на отворите. При пробиване през влакната се използва бормашина с диаметър 6 мм, в краищата 3 мм. Краката са прикрепени към малкия кръг и помежду си с винтове 5x80, седалката е прикрепена към малкия кръг със закопчалки 5x40, а укрепващите елементи са разположени от страната на пода с ъгъл и винтове 5x20. За по-голяма здравина на конструкцията, опорните повърхности на частите могат да бъдат покрити с тънък слой лепило PVA.

Трета стъпка: Повърхностно покритие

Къдравата обработка на останалите ръбове на частите се извършва с ръчно фреза или просто затъпете с ренде. След това всички повърхности се шлифоват внимателно на ръка с шкурка, навита на щанга или шлифовъчна машина от всякакъв тип. Препоръчително е да повторите операцията няколко пъти, като леко навлажнявате повърхността след всяка и оставяте частите да изсъхнат.В резултат на това, след последващото нанасяне на петното, купчината от подрязани влакна почти не се покачва, а последният етап на нанасяне на лака ви позволява да получите гладък защитен филм.

Вторият вариант с кръгли крака

В този дизайн се използват изсечени баляси или парчета държачи за селскостопански инструменти с диаметър 30 ​​мм, но е възможно да се вземат заготовки с различен размер и да се направят подходящи корекции на чертежите.

Първа стъпка: правене на заготовки

По-опростена форма на самонарязващи се части от шперплат опростява оформлението, но ще трябва да използвате 30-милиметрова бормашина. При високи обороти на бормашината е неудобно да се работи с нея, следователно е необходимо да се използва ротатор за вземане на проби от сляпо отвори в долния монтажен кръг.

Стъпка втора: Изградете стол

Горният ръб на краката се вмъква в гнездата на монтажния кръг върху лепилото. Трябва да се има предвид, че съставите от поливинилацетат (PVA и други марки) нямат устойчивост на влага, следователно, ако се планира да се работи във влажна среда, е по-добре да се използва синтетично дърводелско лепило. Пръстените, използвани вместо укрепващи елементи, изрязани от шперплат с дебелина 25-30 мм, са свързани с тях с мебелни болтове 6х70, които имат красиви декоративни шапки. Цветът им е подбран така, че в крайния продукт хармонично да се вписват в цялостната картина. Горната е на 10 см от седалката, долната е на 25 см от пода, всички размери са посочени на чертежите.

Трета стъпка: Повърхностно покритие

Шлайфането с ръчна мелница или шкурка, за да се избегне затъмняване на режещия инструмент, след рязане и пробиване на дупки трябва да се извършат абразивни зърна, залепени между дървесни влакна. След това се нанася равномерно петно ​​(за предпочитане с тампон от пяна, а не с четка) и лакиране. Последната операция е най-добре да се извърши с пистолет за пръскане в помещение с въздух без прах.

заключение

Работата свърши, време е да се угоди на резултата у дома и демонстрират плодовете на своята майсторска работа пред гостите, които вероятно ще оценят оригиналността на столовете, които са различни от отегчените стандартни дизайни. Трайността на продуктите ще зависи преди всичко от коефициента на качество на използваните материали, така че не бива да се спестявате от него.
Успех с вашите планове!
0
0
0

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...