i.imadeself.com! » Дограма »Как да направите дървени шейни със собствените си ръце

Как да направите дървени шейни със собствените си ръце


Добре дошли!

Започваме нашата статия от малък откъс от стихотворението на Иван Андреевич Крилов „Стрекоза и мравка“.


Лято, лято, но има и едно приказно и красиво време на годината - зима. Тя ни носи студ и студ, снежни бури, както и полуметрови снежни снегове. Но в този момент той ни доставя радост и забавление, дава възможност да хвърляме снежни топки и най-важното - да караме шейна. Зимата е любимо време за много хора и деца и всяка година я очакваме не по-малко от лятото.

Авторът на статията посвещава този труд на този период от време. Тук той ще ви разкаже подробно как да направите оригинални шейни. направете го сами!

Малко предистория:
Всичко започна с факта, че зимата идваше на улицата, което означаваше, че е дошло времето, времето, когато беше време да вземем шейната и да се повозим от най-високия хълм, но по това време, поради определени обстоятелства, те просто не бяха там. Можете просто да отидете и да ги купите. Но имаше един малък минус в тази идея, беше завишена ценова марка в местните магазини и еднаквост на моделите. Но тъй като ръцете бяха от правилното място, беше решено да ги направите сами. Налични материали и инструменти, както и свободно време, разрешено за това.

Има такива видове шейни:

 ракита;
 Дървени;
 Метал;
 Надуваеми;
 Пластмасови.

В това произведение авторът е избрал дървена шейна, тъй като дървото е наличен материал и с него е лесно да се работи. Освен това, те могат да бъдат направени от остатъците от ненужно дърво, като същевременно се използва минимум крепежни елементи.

Ще ни трябва.

инструмент:
- електрически мозайката;
- чук;
- ъглов владетел;
- ножовка за дърво;
- шкурка;
- молив;
- длето.

материала:
- дъска с дебелина 40 мм;
- нокти.
- корона;
- тренировка.

За начало вземете дъска (40 мм) по ваша преценка. След това вземете молив и нарисувайте контур на бъдещите бегачи на повърхността на дъската. Оказа се нещо подобно.

Тогава авторът взема мозайката, която започва да изрязва формата, според начертания контур.

Сега, когато първата част е готова, ще я използваме като шаблон, просто я монтираме върху втория детайл, рисувайки по контура от началото до края.

И тогава по същия начин го изрязваме с електрическа мозайката.

Сега трябва да вземете две готови части и да се прикрепите една към друга. По този начин ще маркираме ширината на бъдещите канали, където в бъдеще ще монтираме хоризонтални летви. Чрез едно правим малки нотации с кръст. Това са местата, които ще бъдат директно изтрити.


По-нататък по маркираната зона с помощта на ножовка правим разрези с определена дълбочина, пример на снимката.

Когато всичко е готово, вземаме длето и отстраняваме режещата част. Сега жлебовете са готови.

След това вземаме релса 25 х 40 мм и я видяхме на 8 равни части. След това ги инсталирайте в готовите набраздени канали. Закопчава се с пирони или винтове.

Сега можем да предположим, че основната част от дизайна е готова. За малкия остава случаят - ще оформяме гърба. Беше решено да я направи висока. По този начин ще бъде възможно да го използвате като опора при преместване на шейната от мястото си и по-нататъшно движение. Използваме подобен материал - релса 25 х 40 мм, дължина 90 см от всяка страна. Фиксираме вертикални летви отстрани на бегачите с пирони или с самонарезни винтове.

Ние ги усилваме малко с помощта на две къси релси от всяка страна. По този начин ще бъде постигната допълнителна структурна твърдост.

Сега правим няколко канала, в които монтираме две хоризонтални летви, в съответствие с получените размери на ширината на шейната.

Правим няколко дупки с малка корона в горната част на гърба. Атаките все още са няколко подобни дупки в началото на ската за въжето.

Предварително беше направена дръжка във формата на цилиндър, която вмъкнахме в отвора.

За да се справите можете да издържите добър натиск върху него, трябва да укрепите две вертикални релси в долната част. Според примера на снимката.

Сега остава леко да обработите повърхността с шкурка. Тъй като може да останат неравности, има остър ръб, който може да причини наранявания.

Тук всъщност всичко е готово.

Отиваме на най-високия хълм и се търкаляме в дървена шейна, носейки радост за себе си и другите.

Благодаря на всички, че прочетохте тази статия.

Всички забавни и палави кънки.
10
10
10

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...