i.imadeself.com! » удобства »Домашни дръжки за мебели

Домашни дръжки за мебели


Здравейте на всички влюбени Направи си сам, както знаете, от древни времена дървесината е бил такъв материал, че е удоволствие да се работи върху машината, а лекотата й на обработка също е голям плюс, поради което е търсена сред занаятчиите. В тази статия ще опиша как авторът е изработил дървени дръжки за на мебели, това не е краят на сферата им, те могат да бъдат инсталирани и на ковчежета, шкафове и много други, което по принцип има свойството да се отваря. Уменията за тази домашна работа не се изискват много, основното е да имате възможност да работите на струг. В това изпълнение това ще бъде струг с патронник с три челюсти, който ще помогне. И дъбовата заготовка ще служи като материал поради своите якостни свойства и красотата на текстурата.

За да направите домашно изработени дръжки за мебели, ще ви трябва:
* Струг с патронник с три челюсти.
* Дървен блок от дъб.
* Комплект резачки за дърва.
* Шкурка с различни размери на зърното.
* Восъчна мастика.

Това е, че всички материали и инструменти са готови за по-нататъшна работа.

Първа стъпка.
Първото нещо, което трябва да се направи, е подготовката на необходимия детайл, за обработка на машината добре е подходящ дъбов блок във формата на квадрат.

Но в патронника с три челюсти тази форма няма да бъде притисната, дори и да работи, тогава няма да се върти гладко. За равномерното инсталиране на камъчето трябва да използвате остър нож, за да отрежете острите ъгли на квадратната страна, като по този начин заоблите детайла, който без проблеми равномерно ще компресира гърбиците на патрона.


Стъпка втора
Сега, като затегнете по-здраво заготовката, придаваме краищата му кръгла форма с помощта на полукръгла резачка.

След това го смиламе с резачка, чийто режещ ръб е под ъгъл от това, той се нарича резачка-косе. Използвайки го, можете да направите повърхността гладка, това е, което трябва да направите с нашия детайл.

Стъпка трета
Със същия фреза отрязваме крайната страна на детайла за допълнително оформяне на горната част на дръжката.

След това оставяме известно разстояние, което се избира въз основа на дестинацията и вашите предпочитания, това се прави така, че дръжката да е лесна за използване и основната й част да е свободна. След това шлифоваме основата, която ще бъде последната част, а обратната му страна ще приляга плътно към повърхността, където ще бъде прикрепена дръжката.
Стъпка четвърта
След като придадем основната форма, е необходимо да направим основата на дръжката по-равномерна с помощта на директен резач и за постигане на гладка повърхност вземаме шкурка и шлифоваме въртящата се дръжка, т.е. Внимавайте и не натискайте прекалено силно, тъй като това може да прегрее шкурка, което ще доведе не само до изгаряне на пръстите ви, но и до прегряване на дървото и впоследствие да го изгорите с характерно почерняване.

За по-голяма естетика и изразителност покриваме въртящата се дръжка с восъчна мастика. Восъкът по време на триене се нагрява, като по този начин се абсорбира в порите на дървото, предпазвайки от външни влияния, а също така придава матов блясък.

Стъпка пета
Когато нашият продукт изглежда завършен, той вече може да се освободи от част на щангата с помощта на остър ръб на резачката, като се задълбочи малко вътре в основата. Отрязаната дръжка може да се използва по предназначение, като я поставите на правилното място.

Разнообразието от форми на химикалки е много голямо, авторът показва няколко от тях.
Въз основа на предишните стъпки можете да придадете на писалката конична форма, както е показано на снимката.

Дръжка със сферична форма, която перфектно ще намери своето място на ковчеже или мебели, също ще изглежда красива, въпреки че производството на такава дръжка изисква определени умения, които можете да получите в процеса на работа с машината.

В края на тези химикалки можете да излезете и с различни причини, но това е всичко за мен.

Благодаря на всички и успех в домашно приготвените продукти.
0
0
0

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...