i.imadeself.com! » моделиране » хвърчила »Хвърчи кайто си направи сам

Хвърчи се сам


Статията ще разгледа пример за създаване на едноцветен кайт. Такива змии могат да се считат за една от простите по отношение на производството, те се сглобяват бързо и лесно, а също така изискват минимално количество материали. Отивам до домашно приготвени продукти според чертежа, който е приложен към статията. Но това не е всичко, трябва да помислите малко за това, тъй като чертежът не описва всички нюанси на сглобяването на домашен продукт.

Материали и инструменти за приготвяне на домашни продукти:
- тънък полиестер или найлон за създаване на платно;
- капрон (или друга подобна здрава тъкан, която ще се използва по протежение на змията);
- една тръба с външен диаметър d = 5,5 мм (ще бъде централната водачка) и една и една с външен диаметър d = 8 мм и дължина 900 мм;
- водачи в крилата и други свързващи елементи (фибростъкло или карбон с диаметър 5,5 мм);
- два дистанционера за кайт (фибростъкло или въглерод d = 3 мм);
- сплетен шнур или капронова нишка за производство на сапани (сплетен шнур 3 мм);
- подсилена лента (ширина 15 мм);
- двустранна лента;
- ножица;
- импулсно запояващо желязо (за рязане на материал);
- хартия за изработка на шаблон;
- шевна машина.

Необходими конектори

Производствен процес на кайт:

Първа стъпка. Рисуване с чертеж
За да направите хвърчило, ще ви трябва доста голяма маса. Върху него ще бъде нанесена рисунка и след това ще бъдат изрязани змийски елементи. Шаблонът е направен от хартия.

Стъпка втора Изработване на змийски крила
На първо място, въз основа на плана на крилото на хвърчилото е необходимо да се очертае контур. За да направите двойно сгъване, трябва да добавите поле от порядъка на 12 мм към краищата.

Ако змията е планирана да направи многоцветна, тогава тук ще трябва да направите един-единствен модел. Това не трябва да се забравя при производството на шарки.

На следващо място, моделът трябва да се приложи върху цветна материя. Тъй като шаблонът е направен от хартия, той ще бъде сгънат, така че това да не се случи, той се фиксира с щифтове.

Сега можете да отрежете крилото, импулсно поялник е идеален за рязане. Благодарение на този подход краищата на материала се стопяват и след това не се раздробяват.


По същия начин трябва да изрежете второто крило. Тя трябва да е симетрична спрямо първата.

Стъпка втора Свържете двете половини на крилата
На следващия етап две крила трябва да бъдат комбинирани в едно. За тези цели авторът използва двустранна лента, дебелината на която е 6 мм. Необходимо е да се залепи върху припокриване от 6-7 мм.
За укрепване на шева на гръбнака на хвърчилото ще е необходима подсилена лента с широчина 15 мм и дължина 800 мм. Впоследствие лентата се пришива. За шиене трябва да използвате зигзагообразен шев в три точки.

Стъпка трета Гърбът на хвърчилото

В задната част на хвърчилото трябва да шиете найлонова нишка с дебелина около 2-3 мм. Как точно да направите това, можете да видите на снимката. Резултатът трябва да бъде контур с дължина 10 см.Стъпка четвърта Предницата на хвърчилото
За да направите предната част на хвърчилото, ще ви трябва здрава водоустойчива тъкан, ширината на която е около 5-6 см. Също така ще е необходима двустранна лента. Как точно да работите с предния ръб на хвърчилото, можете да видите на диаграмата. Също така на снимката можете да видите как да издърпате придружаващата хартиена лента.За укрепване на върха част от материята (около 10 см) трябва да бъде увита.Стъпка пета Змийска юзда

Юздата е направена от две части. Долната му част е парче материя с ширина 70 мм. За производството на горната част е подходящо парче колан за кола или друга устойчива материя. За да улеснят обработката на парчетата, те трябва да бъдат съединени.


След направата на юздата се нанася върху носа с панделка и се правят маркировки под формата на линии за шиене. Краищата се нарязват с помощта на импулсно поялник.Стъпка шеста Последна фаза на изграждане
В опашката на змията трябва да шиете 7 см велкро, тук ще бъде поставен водач.

Към платното трябва да шиете лента от плътна материя с дължина около 25 см, тя може да бъде изрязана под формата на стрела. Материята е пришита с прав шев. След като половинката е пришита към велкрото, се образува джоб.

На снимката можете да видите мястото на конектора. След това трябва да направите дупка за Т-образния конектор на маркираното място. Това е удобно да се направи с гореща резачка.


За конектори трябва да подготвите специални места. От плътна материя трябва да изрежете две парчета от 7 мм. След това те трябва да бъдат сгънати наполовина, а краищата да бъдат изрязани диагонално. Тези елементи са пришити към гърба на платното. Впоследствие те трябва да изгорят дупки на разстояние 2 см един от друг.

В края на крилото трябва да направите дупка. Тя трябва да бъде разположена на разстояние 5 см от върха, на това място има празнина в шева. Като задържащ пръстен са подходящи пластмасова скоба и найлонова нишка.

Какво е пълното оформление на кайт и как са инсталирани конекторите, можете да видите на снимките по-долу:


Друга схема за закрепване на сапани:

За хвърчило е необходимо да направите баласт, той тежи 8 грама. Баластът по време на полет се движи по цялата дължина на летящия хвърчил. В краищата на оста на баласта трябва да се направят амортисьори с помощта на силикон или пяна.

Ето самата рисунка на змията. За да направите шаблона правилно, трябва да приложите решетка с размери 10X10 см. Чертежът се запазва в pdf формат, за да го отворите, ще ви е необходима програмата Adobe Reader.
i037.pdf [13.62 Kb] (изтегляния: 440)
Вижте онлайн файла:
10
10
10

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...