i.imadeself.com! » добитък »Инкубатор от хладилника направете сами

Направи си инкубатор от хладилника

Направи си инкубатор от хладилника

Ако трябва да направите качествен инкубатор направете го сами, тогава за тази цел старият хладилник е най-подходящ. Първо, това е готова сграда, която е добре изолирана, което означава, че инкубаторът няма да губи топлина и енергията ще се изразходва много по-икономично. В допълнение, в хладилника има рафтове, те могат да се използват като готова тава за инкубатор. Всичко, което е необходимо, за да превърнете хладилника в инкубатор, е да инсталирате нагревателни елементи, регулатор на температурата и, разбира се, да организирате благоприятен микроклимат за развитието на ембрионите в яйцата.

Нека да разгледаме пример как да направите обикновен инкубатор от хладилника. Тя няма система за автоматично завъртане на яйца, обаче, това не е проблем, ако проявите ентусиазъм, такъв домашно приготвени напълно е възможно да се направи автоматичен инкубатор.

Материали и инструменти за производство:
- стар хладилник (не можете да работите и без компресор);
- крушки с патрони за 220V;
- регулатор на температурата (можете да го закупите или да направите сами);
- проводници;
- охладители от компютъра (за предпочитане);
- режещ инструмент (например шлайф);
- тренировка;
- отвертки, винтове и други малки неща.

Процес на производство на инкубатор:

Първа стъпка. Монтаж на нагревателни елементи
Като нагревателни елементи обикновено се използват крушки 220V. Що се отнася до тяхната мощност, всичко тук зависи от обема на инкубатора. Най-добре е да използвате много крушки с ниска мощност, отколкото една мощна. Това ще позволи на инкубатора да се затопли по-равномерно. Ако хладилникът е достатъчно голям, ще ви трябват четири крушки на 100 вата.

Все пак като някои нагревателни елементи някои използват TENy.

Крушките са инсталирани във вратата на хладилника, за това е необходимо да пробиете дупка в него, за да изведете проводник, през който мощността ще премине към крушките. От вътрешната страна на вратата трябва да инсталирате касети за крушки и да ги свържете помежду си с жица. На следващо място, проводниците се комбинират в едно и извеждат през един отвор във вратата отвън.

Що се отнася до метода за поставяне на инкубатора, най-лесно е да поставите хладилника с главата надолу.

Друг инкубатор може да бъде поставен вертикално, тоест както първоначално е стоял хладилникът. Но в този случай крушките обикновено се инсталират не във вратата, а директно в самия хладилник. За равномерно отопление могат да бъдат инсталирани две крушки в долната част и две в горната част или да се поставят равномерно във всяка камера, всичко зависи от вида на хладилника.

Стъпка втора Регулатор на температурата
Регулаторът на температурата е необходим, за да поддържа температурата в инкубатора на същото ниво. Такъв регулатор можете да сглобите или сами, интернет е пълен с вериги или можете да си купите такъв вече готов. Самият регулатор е инсталиран извън хладилника, а в самия хладилник е монтиран само сензорът. Когато след включване на инкубатора крушките започват да светят и затоплят въздуха до определена стойност, регулаторът ги изключва. Когато температурата спадне, тя се включва отново. В резултат на това можете да видите, че светлините мигат, когато регулаторът работи. Има и такива регулатори, които плавно подават напрежение на електрическите крушки, или увеличават, или намаляват яркостта си. Този метод е добър с това, че крушките издържат много дълго време, тъй като никога не изгарят напълно.

Ако инкубаторът е сглобен правилно, тогава той не консумира повече от 40 вата. Всичко зависи от топлоизолацията.

Стъпка трета Монтаж на вентилатора
За да работи инкубаторът по-добре, се препоръчва да инсталирате един или няколко вентилатора в него. В този случай въздухът ще циркулира и в резултат ще се затопли равномерно. Освен това, поради циркулацията, влажността ще бъде равномерно разпределена. Като такива фенове можете да използвате компютърни охладители. Можете да инсталирате няколко от тях. Такива фенове консумират много малко енергия.


Стъпка четвърта Рафтове за яйца

За да създадете рафтове за яйца, можете да използвате съществуващи рафтове в хладилника. Върху тях можете да инсталирате картонена опаковка за яйца. Ако рафтовете са твърде малки, винаги можете да инсталирате допълнителни.
Стъпка пета Поставяне на яйца и старт на инкубатора
Преди да сложите яйца на рафтовете, инкубаторът трябва да бъде настроен. За да направите това, първо инсталирайте термометър вътре в хладилника и задайте правилно температурата. За да наблюдавате термометъра, можете да направите прозорец на вратата на хладилника. Температурата в инкубатора трябва да бъде 38 градуса.


Когато температурата е настроена, източниците на влага трябва да бъдат инсталирани в инкубатора. Тя може да бъде купички с вода. Някои също наливат вода в тавите на хладилника. При нагряване водата ще се изпари, като по този начин образува желания микроклимат в инкубатора.

И накрая, когато всичко е готово, яйцата могат да бъдат заредени в инкубатора. Всичко, което остава след това, е да следите температурата, а също така да обръщате яйцата навреме. Важно е също да не забравяме, че вътре в хладилника винаги има източник на изпарителна вода.


[media = https: //youtu.be/Dnb9j3fLKd8]
10
4
3

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...