i.imadeself.com! » Страна домашна » Оранжерии и легла »Как да изградите оранжерия със собствените си ръце

Как да изградите оранжерия със собствените си ръце


всеки летен резидент В наши дни той мечтае да построи оранжерия на парцела си. Оранжерията е много печеливша сграда за летен жител, защото разсадът може да бъде засаден много по-рано и съответно реколтата ще узрее по-бързо, отколкото в градината. В оранжерията влажността и микроклимата благоприятстват бързия растеж на растенията и зеленчуците. Също така в оранжерията можете да отглеждате разсад, например за продажба ще се съгласите с добра помощ за семейния бюджет. И ако построите по-голяма оранжерия, тогава може да се организира семеен бизнес и да отглеждате някои зеленчуци за продажба.

Предимно летни жители изграждат оранжерии с малки размери и от материали като пластмасово фолио или стъкло. Този тип материали със сигурност са добри от една страна. Например конструкция, изработена от дърво и пластмасово фолио, е лека и не позволява влага и студен въздух от уличната страна на оранжерията. Бедата обаче е, че този филм под влияние на пряка слънчева светлина и атмосферни валежи и вятър става неизползваем след един сезон на работа.

Летните жители изграждат и остъклен изглед на оранжерии, които също имат свои недостатъци. Първо, стъклената конструкция все още има прилично тегло, което често може да повлияе на дървена конструкция, разбира се подобна оранжерия ще продължи по-дълго. И още един проблем - стъклото има свойството да се чупи и да се руши например от градушка или силни пориви на вятъра.

За щастие на всички летни жители, в наши дни има универсален материал за оранжерии, спечелил популярност и уважение, и този материал се нарича поликарбонат. Лек и издръжлив, той предава много добре слънчевата светлина. Магазините разполагат с голям избор от такива оранжерии от поликарбонат, но цената на тях, разбира се, не е малка и не всеки може да си го позволи.

Но какво да кажем за обикновен човек, ако иска оранжерия, направена от този материал, разбира се, използвайте находчивост и въображение. Така авторът решил да построи оранжерия от поликарбонат направете го сами, Той купи този материал под формата на листа, което е много по-евтино от закупуването на готова оранжерия.И авторът реши да построи вече капитална оранжерия, така че да е достатъчно до края на дните и така че и внуците да я използват.

Авторът изгражда оранжерия с депресия в земята, която ще осигури повишен температурен комфорт на зеленчуците и растенията, засадени там. Прави солидна конструкция от дървен материал и дъски. И така, какво е трябвало на автора, за да изгради тази оранжерия.

материали: поликарбонат, тухла, цимент, пясък, дървен материал, дъска, пирони, винтове, панти.
инструменти: ножовка, чук, клещи, брадва, лопата, мистрия, кокило, корито за хоросан.

Както бе казано, авторът изгражда капитална оранжерия и преди всичко подготвя яма.


След това изсипва основата и слага тухлена основа


В бъдеще той изгражда дървена рамка на бъдещата оранжерия от дървен материал и дъски.

Тогава остъкляването на оранжерията започва от покрива.

И след това, стъпка по стъпка, тя продължава да подрязва оранжерията с поликарбонат.Как да изградите оранжерия със собствените си ръце

После окачва вратата и всъщност цялата оранжерия е готова.

Вътре направих такива легла за разсад, направени от тухли, такъв век определено ще стои.

И тук вече са засадени разсад в лехите.


Това е всичко основно оранжерия от поликарбонат е готова и можете да го използвате.

Такава оранжерия е издръжлива и ще издържи повече от десетина години, ще служи добре на автора и неговото семейство. И още един нюанс, както се вижда на снимката, той поставя тухла на ръба и това много спестява материал и пространство, почти два пъти.
9.5
9.5
9.5

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
3 коментари
Здравейте, препоръчителната дебелина на поликарбонатите е между 4 и 10 милиметра.
Каква дебелина е използван поликарбонат.
И съдейки по местоположението, може ли езерце да бъде заменено вместо оранжерия? Такава основна яма в низината е мястото за отпадни и подземни води.

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...