i.imadeself.com! » прашка с дървен чатал »Правим лък за забавна стрелба от пластмасови фитинги

Правим лък за забавна стрелба от пластмасови фитинги


Здравейте Днес реших да ви разкажа за това как да направите играчка с лък за забавна стрелба в къщичката, пикник и т.н.
В самото начало на тази статия искам да се съсредоточа върху една много често срещана грешка "у дома "А именно: производство"оръжие"повечето се опитват да го направят най-мощния ...

ЗАЩО ??? !!!

Отговорете си на този въпрос! Ще отидеш ли на лов с него? Мисля, че не! В крайна сметка, за това трябва да получите разрешение и домашно приготвени продукти - това е против закона ... (И във всеки случай е по-добре за лов - огнестрелно оръжие ... Тъй като не можете да сравните енергията на изстрела, използваемостта също е ...). Признайте себе си - просто искате да стреляте по цели! Наистина ли? И ако е така, властта не е важна за вас. В края на краищата, за да можете уверено да стреляте от лък, трябва да имате подходящата физическа подготовка !!! Да, затова в древността стрелецът тренира цял живот, като се започне от детството: той развиваше определени мускулни групи, тренирайки! В началото също подценявах този фактор. Първият лък, направен с усилие от 20 кгс. В крайна сметка това не е оръжие, дори по закон. Той се смята за слаб ... И какво в крайна сметка? .... Аз, като човек, който е доста физически развит, бих могъл да стреля от него ... най-много десет пъти! ... Тогава - почивка за почивка ... И жени, да Например, те не можеха нито веднъж !!! (Да, така е. В края на краищата, дори „окаян“ за лук 20 kgf е усилие, с което държите две пълни кофи с вода в ръка !!! Всичките ви приятели могат да направят това за достатъчно време, за да се стремят? И в същото време - без треперене в напрегната ръка !!!

Съгласен съм, не !!!

Вторият момент, върху който трябва да се съсредоточим: обхвата на насочения огън! Точно ЦЕЛЕН. Тези, които не са стреляли от лък, често си представят, че ако погледнете по стрелата, ще стигнете дотам! Но всъщност това изобщо не е така: на практика няма директен полет със стрела - в края на краищата дори куршум лети по парабола. И стрелата е много, много пъти по-тежка от куршум, а енергията на куршума е с порядък по-висока! В същото време оперението, минавайки близо до дръжката на лъка, отхвърля полета на стрелата встрани! Така че стрелбата с лък е „интуитивна“, базирана на опита на стотици и хиляди изстрели!

И следователно, ако не сте обучен спортист стрелец, ще можете да стреляте на 20-30 метра максимум, ако искате да ударите целевия метър на метър ....

За да обобщим:
Ако искате да направите лък, от който ще бъде ИНТЕРЕСНО да снимате кампании на приятели на пикник в гората или в къщичката - имате достатъчно усилия от 10-15 килограма! Такъв лък е способен да хвърли лека дървена стрела до сто метра при стрелба от ъгъл от 45 градуса. С целенасочена стрелба той ще осигури ИНТЕРЕСНО стрелба на любители на разстояние до 30 метра! (На по-голямо разстояние стрелите ви все още ще бъдат "за еднократна употреба" - няма да ги намерите!))) И в същото време лека стрелка не е толкова травматична!

Отдавна мисля да направя такъв поклон. Често излизаме в страната с група приятели. В същото време той си постави няколко условия:
1. Лъкът трябва да бъде лесно разглобяем за лесно транспортиране
2. Тя трябва да е достатъчно силна и да не се страхува от метеорологичните условия.
3. Той не трябва да има голяма сила на дърпане, но в същото време трябва да осигурява обхват от поне 30 метра.

И така, като разграбих много интернет страници и докоснах много материали с ръцете си, избрах така наречената композитна армировка. Сега той се въвежда широко вместо стомана в строителството, защото има голяма здравина и най-важното за нас, гъвкавост и устойчивост ..

Ще ни трябва:
1. Композитни фитинги с диаметър 8 мм. и обща дължина 2 м. 40 см.
2. Парче от профилна тръба със сечение от 20 на 25 мм, дължина 20 см.
3. Парче шперплат с дебелина 40мм. (Това е трудно да се намери, затова залепих с PVA лепило две парчета финландски телефони в порок, с дебелина 20 мм.)
4. Стоманен кабел с диаметър 1 мм (за изработка на тетивата)
5. Кабелни скоби.
6. 2 мебелни болта.
7. Синтетична дебела нишка.
8. Термосвиваеми тръби (незадължително)

Така че, да започнем ... Първо, започнах да правя рамене. За всяко рамо използвах две парчета армировка, дължина 50 см и едно, дължина 70 см. Слагайки ги заедно (дълги в средата), ги увих плътно, обърна се, за да се обърна със синтетична нишка

Това трябва да се направи по цялата дължина, защото при огъване на рамото арматурните пръти трябва да бъдат плътно свързани в едно цяло.

След това импрегнирах получените рамене с епоксид. (Не съм снимал този „лепкав“ процес заради мръсни ръце.))))
След това подготвих тръба за термосвиване.

Сложи го и го засади със сешоар. Тази операция не е задължителна - преследвах изключително декоративни цели. Може би това дори намалява еластичността на раменете.

Нарязах профилната тръба по протежение на "мелничката". Измервайки средната дължина и правейки разфасовки, сгънах две кутии, поставяйки вътре в началото на раменете. След това, като пробих дупки, стиснах тези кутии с болтове M6.
Правим лък за забавна стрелба от пластмасови фитинги

Ето какво се случи след обвиването на конструкцията с електрическа лента (за декоративни цели. Беше ръждясала):И така, имам две рамене:
Гледайки напред, ще опиша как направих закопчаването на тетивата ... Имаше различни идеи, но за да я преживея временно, отстъпих един и половина см от ръба на раменете си, навих "туберкул" от тънка плетачна тел, увих всичко с електрическа лента .... .da остава!)))) Цикълът на носа не минава през него и това е достатъчно ...

Пристъпваме към производството на дръжката. Тя може да бъде направена от дърво. Но тъй като ще изпита огромни натоварвания, не мислете дори за иглолистни дървета. Подходяща е кома от дъб или бреза ... Трудно е да се получи такава дървесина в градски условия, затова реших да направя дръжка от шперплат ... Тъй като ще отнеме дебелина най-малко три сантиметра (за предпочитане 4), залепих две парчета с PVA лепило " Финландски шперплат, дебелина 20 мм. Можете лесно да намерите формата на дръжката в Интернет и да я изберете по ваш вкус - с дясната или лявата подредба на рафта за стрелката. След като обработих детайла с шлайф (първо със зъбен кръг върху дърво, след това с надупчица-венчелистче) и боядисах, получих тази дръжка:Пробих един през отвор и един глух, свързах дръжката към раменете с обикновени мебелни болтове:

Гайката на болта, използвана за притискане на металните краища на раменете, влиза в сляп отвор и фиксира рамото към дръжката. И всичко това се дърпа заедно с мебелен болт.Първоначално планирах да използвам крилна гайка за лесно разглобяване и сглобяване, но на практика усилието „на ръка“ не беше достатъчно за надеждно закрепване - раменете се увиснаха. Ето защо замених ядките с обикновени и подправих лука с евтина китайска тресчотка с 10 мм глава.
Следващата стъпка е шнур. Аз, без допълнително обожание, го направих от стоманен кабел с диаметър 1 мм. Той сложи тънка червена термосвиваема тръба на кабел, за да не си реже толкова много ръцете. Той закрепи пантите в краищата с дръжки, продадени там, където купи кабела.И така, имам такъв красив мъж!

Силата, измерена с помощта на конвенционални везни, показа, че когато е напълно опъната до дължината на стрелата, тя е 12 kgf. Тоест, по закон това не е оръжие, а „продукт, структурно подобен“, тоест играчка!

Остава да помолите дъщерята да шие капак на шевна машина и лъкът е готов! Много е удобно да вземете със себе си на пикници. Всеки е способен да стреля от него.


Ще обърна специално внимание на стрелите ... Разбира се, можете да си купите добри стрели в магазин ... Те ще осигурят добра точност, обхват и смъртоносна сила .... Но не забравяйте отново, за какво се нуждаем от лък !!! Ако стреляте само на специално оборудвани места и в същото време сте обучен стрелец, тогава направете това! И ако стреляте "сред природата" или (ужас) в гората, тогава единствените качества, които ще ви трябват от стрелките ви, ще бъдат "лесна за производство" и "не малко спонтанен аборт"))))) Уверявам ви, ако стрелата отлети на четиридесет метра, дори в чисто поле - шансовете да го намерите ще бъде .. 1 на 100 !!! Защото пада под малък ъгъл и се забива в земята. И стрелата, която лети в гората, не си струва да се търси!

Затова купуваме най-евтиното мънисто за остъкляване на прозорци и червена лента. Планираме остъкляващото топче по цялата дължина с равнина; от две парчета лепена лента, залепени заедно, правим оперение, като поставяме стрелка в центъра. С помощта на шлайф в края правим разрез за тетиво. Съвет? .... не ви трябва !!!! Просто изострете стрелката. След това можете да потопите лак или епоксид. Такава стрела лесно се забива в ствола на дърво от 20 метра. И най-вероятно ще снимате в картонена кутия)))) Е, или в празни пластмасови бутилки - тя също лесно ги разбива от това разстояние ...

Но тя изобщо не съжалява - за всяка "природа" правя десетина от тях. Отначало той направи кръгли, задвижвайки квадратна заготовка, притисната в тренировка, чрез две матрици за рязане на нишки. След което той работи с кутия за нож. Оказа се гладко и красиво .... и е много жалко, защото в края на "изстрелва" една или две от дузина така или иначе .....))))))

Насладете се на снимките си ....
8
8.3
6.5

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
12 коментар
Авторът
Благодаря за положителната оценка ...
Относно лука - нека децата (внуците) да опънат пролетните люспи. В крайна сметка килограмите на сила са същите килограми, само "настрани")))). : wink: Вижте колко усилия могат да задържат ... Освен това се случва продавачите да заменят килограмите с килограми (те все още преследват мощност по някаква причина ... Като цяло отношението ни към стрелба с лък е сходно с отношението ни към барабанирането : всеки, който не е в темата, вярва, че са достатъчни само една или две тренировки - и вие сте майстор. И там, за да хвърлите концерт, между другото, вие също трябва физическа подготовка, подходяща ....))))))) , А 20 килограма е нормално ... Отново дори 20 kgfs, ако е посочено, това е по-скоро категория "до 20 kgfs". Лукът може да е по-слаб.
Отново поклонен блок. Повечето от тях не са с блокове, а с ексцентрици. Там силата се измерва в момента на преминаване на ексцентриците на „силната гърбица“ - можете да я разтегнете трескаво, а след това е лесно да я задържите - силата е поне три пъти по-малка ...
Благодаря за информативната статия. Отдавна искам да работя с лук и деца (внуци). В детството лъкове се правеха от подходящи клони.Стрела от изсушено стъбло (клонка) на храст, което се използвало на метли. Върхът е парче смола (битум). Това е спорт. Още в селото върхът беше от медицинска игла. В селото се опитах да застрелям хвърчило, с което баба ми влачи 2 пилета. Кайт седна на високо дърво. Разстоянието беше много голямо (за мен). С първия изстрел в гората загубих стрела.
Вече ще купувам лук за 20 кг. И ето такава публикация! Между другото, ще ви кажа моето мнение за Арбалета (подобно на подводното). Това е опасно нещо! Много мощност беше пресечена там. И можете да щракнете (по невнимание) и по всяко време ще има снимка. Огнестрелното оръжие има собствени предпазни мерки - можете да го изхвърлите, можете да премахнете взвода, предпазителя и т.н. И тогава инцидентите не са рядкост. И лъкът дръпна и веднага към целта. И не чакайте ... сложете няколко минути, оставете да се обучава и така нататък няма да работи :)
Авторът
Ая по някакъв начин намери много еластична метална плоча във формата на рекурсивен лък в сметище за скрап ... Вероятно пружина от някакъв механизъм. вътре ....). Но тази глупост беше дълга само 40 см. Направих лък и купих всички игли за плетене в селски магазин - те бяха просто толкова дебели там, с диаметър около 3 мм от някаква лека сплав. Той направи оперение от полиетиленово фолио, като го залепи с желязо чрез вестник (тогава още не беше измислена лепяща лента). Носеше го цялото лято. Той дори застреля плъх ... По-точно, той го застреля - това същество няма да умре от един чрез пробиване, но не можеше да влезе в дупка, заби се със стрела по тялото и сложих още няколко стрели в него ... чаках докато " таралеж "умря и покани приятели да се хвалят .... извадиха се от дупката - и отхапаха братята й ... Приятели не повярваха - казаха, че той стреля мъртъв ... Това беше обидно ...
и, точно, люлякът също е вариант) и накиснах гълъба, бях жесток в детството)), но не изчезна, кучето беше сготвено супа: wink:
Авторът
И направихме от леска (леска). А стрелите са от издънките на люляк. Отвътре е празно - половината от спиците на велосипеда беше задвижвана в него, сплескана и прекъсната в края, така че, „драскайки се“, вестникът се режеше в движение. За фиксиране той беше обвит с алуминиева тел малко повече от възел, задълбочен и сплескан. От друга страна, те го разцепиха, вмъкнаха парче гъши пух (пръчката току-що беше поставена в празнотата) и самият край отново беше навит с тел. Ето ти и черупката за тетивата!))) Колко скорци са убити !!!! (Кой не знае - в селото хвалят децата, убити за скорци! Това е най-вредната птица. Тя яде всички череши, череши и т.н.)))))
Кирил на 15 метра?)) Че толкова слаб?))

В детството си направихме лук от върба, трябва да се изсуши добре, извира перфектно и е силен. Титу от силна нишка. Стрелките бяха направени от тръстика, те са леки, като връх тел и пирон. Понякога стабилизатори са правени на стрели. Такъв лук се запържи до 7 етажа без проблеми и ако го издърпате добре и 9-етажната не е проблем)
Искам да събера от:

Е, да, дядо ми казваше, че в детството му са стреляли лъкове на 15 метра, но той е казал, че могат да бъдат убити! Тенекия от консерви беше опасно!
Ще изчакам, също събирам арбалет, вече направих спусък! (Изглежда, че се оказа добре за четиринадесетгодишно момче с метална плоча с 3 мм, пружина от дръжката, пет винта, 15 гайки, трудов шкаф и два урока от време ...) Остава да направим малкото нещо - да сглобим арбалет! Но си тръгвам ... След месец ще се върна към производството и тогава ще имам материалите! Ще бъде интересно да слушате мнението на някой друг за това оръжие!
Авторът
Между другото, за арбалета ... В момента приключвам следващия ... скоро ще изложа всичките си мисли за това оръжие))))) .... Както и за лъка, има много точки, които просветлих само след няколко производства и опит за стрелба от различни ....
Авторът
Да, точно така ... Арбалет, въпреки че е много по-сложен и скъп за производство (още повече, тогава), именно поради тази причина се появи! Почти всеки може да стреля от него! И стрелецът трябваше да се подготвя от детството .... В същото време може точно да стреля само от лъка си и със стрелите си !!!! (Не вярвайте на филмите, в които героят, като направи лък от пръчка, взима стража от 20 метра !!))))). Ето какво ми каза един треньор на стрелците: „Ако вдигнете лък за първи път и се регистрирате за секция, ще ходите 2 пъти седмично и ще стреляте в продължение на три до четири часа. И така: ако сте уверени след 50 минути метра в колата - ще бъде много добър резултат !!!!
Благодаря за статията! Началото ми обясни предимството на арбалетите! И лъкове и арбалети смокини зареждат, но с арбалет дори се прицелвате нормално

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...