i.imadeself.com! » оборудване » Всички теренни превозни средства » колело » Perelomki »Лек автомобил с лекота, с дизайн на два двигателя

Лек автомобил за междуградско движение с дизайн на два двигателя

Лек автомобил за междуградско движение с дизайн на два двигателя

Този превозно средство за цял терен с дизайна на рамката на носещата рамка е направена с помощта на два двигателя. Тъй като и двата двигателя са насочени към 1 скоростна кутия, мотоциклетът с вселен терен може да се движи само на един работещ двигател, въпреки че това намалява мощността му, благодарение на този подход, ако един двигател се повреди, мотоциклетът може да продължи да се движи.

Материали и възли, използвани при конструирането на това превозно средство за всякакъв терен:
1) Два двигателя от мотоциклети Планета и IL.
2) Електрическа помпа от газела
3) вентилатор от ваз 2106
4) предавки от крайното задвижване на Т-40
5) звезди за 12 и 72 зъба.
6) вериги от мотоциклет Изж
7) камери от К-700
8) предавка от стартера Kraz
9) запалване от ваз 2108
10) панта от кардан краза

Нека разгледаме по-подробно етапите на създаване на превозно средство за цял терен и основните му възли.

Изглед отстрани на терен на превозното средство:


Така че теренът изглежда отпред:

Направени са домашни дизайнерски колела:

Използвани вериги с куки:

Инсталиран е радиатор, както и помпа и вентилатор:


Кормилото е монтирано върху превозно средство за терен:


А ето и двигателят на всички терени със сензори на залата и завеса:

Ето изображенията на възела, свързващ задвижващия блок към количката:

Има и втора водеща част. за да го свържете, е необходима следната част:

Двумоторен мотоциклет е бил разглобен, оставена е една скоростна кутия:

Въз основа на скоростната кутия, дизайнът на теренното превозно средство е преработен в един двигател за всяка задвижваща част:


Както можете да видите вентилатора без корпус, но работата на двигателя не изисква неговото включване. при пътуване по трудни маршрути корпусът ще бъде инсталиран:

Общото предавателно число е 280 със звезда със 70 зъба:

Когато е тестван на вода, превозно средство за цял терен се е хвърлило по ръба на джантите на колелата.

Втората водеща половина на превозното средство на терен е сглобена и авторът пристъпва към инсталиране на волана и двигателя върху него.

И тук е възелът за свързване на тези две половини:

За създаване на кормилната уредба се използва от короната на маховика. Лостът се оказа малък, така че управлението не е най-удобното. През първата половина релсата е домашна, така че лостът е два пъти по-голям от този.


Беше инсталирана скоростна кутия, не можеше да се монтира звезда за 70 зъба, тъй като няма достатъчно място. Затова звездите са били използвани за 53 зъба от мотоциклет.Остава да изравним предавателното число и на двете части на терена, или да направим междинен вал и да инсталираме звезда на 18 зъба.

Когато пътувате, пътникът, седнал на втората половина на превозното средство за терен, трябва да включва скорости на втория двигател, в допълнение, той ще може да контролира газа, въпреки че само водачът от първата половина ще има общ контрол.
Резервоарът за газ е инсталиран на отделен багажник, за по-голямо удобство и за да не се предават вибрациите на двигателя.

Ето как изглежда комбинираното превозно средство за цял терен:

той е отгоре:

Изглед отзад:

По-подробно единицата за счупване на рамата на всички терени:


В същото време авторът направи втори мотоциклет със същия дизайн:.


Бяха получени камери и за двете терени:


За сравнение, камерите от ръба се виждат наблизо, сега авторът има приличен запас в случай на повреда на залога:

По-нататък, анализираме основните повреди на превозното средство с висока проходимост.
Когато пътувате от вибрация, маркучът скочи и антифриз изтича, на неговото място се излива вода и трафикът се възобнови, за съжаление двигателят задръсти отпред от това.


два болта бяха счупени по 10, другите два болта също бяха огънати в резултат на счупване. Ъглите също са огънати, както се вижда на снимката.

От селото се обадил УАЗ, който докара каруцата. количката беше свързана с работната част на теренното превозно средство и авторът се вози на нея. неработещата част е теглена от УАЗ до площадката за ремонт в селото.

Приключенията на автора не свършиха, защото на нивото, пресичащо колелото на количка, спуснато, но пътеката беше продължена на едно колело.

След анализ на двигателя се оказа, че причината за клиновете на двигателя изобщо не е вода вместо антифриз, а не разреден бензин, който авторът налива в резервоара преди пътуването. Тъй като и в двата резервоара е имало газ преди това, двигателят не е заседнал веднага, а вторият двигател изобщо не е успял да заседне.

Схема за предаване на цялата терена:


Още няколко снимки:


Двигателите бяха преработени за течно охлаждане. Скоростната кутия е направена от самия автор с помощта на предавки от VAZ 2106. Управлението на кацането на терена е доста здраво поради здравата ос. Трансмисията е с верижно задвижване. Монтирани са два сензора на хола: единият за движение напред, а вторият за движение назад, тъй като мотоциклетът няма възможност за заден ход. За да се върнете назад, трябва да изключите двигателя и да го стартирате с втория сензор на хола в обратна посока.

Използваните колела са камери К-700, които са обвити с конвейер
Клирънсът на всички терени на превозното средство е 50 сантиметра.

Управлението е извършено от автора сам. За да направи това, той използва предавка от kraz и домашно извита зъбна рейка. Включваше се и пантата от kraz kardan, към която е заварен болтът m50 с завинтена гайка. Ъглите от задната талига са заварени към гайката. Авторът не е инсталирал ограничители на въртене, така че количката е в състояние да върти всички 360 градуса. Авторът очаква да направи друга водеща част от превозното средство за цял терен, което по-късно ще прикрепи вместо количката и ще получи превозно средство за цял терен с задвижване на всички колела.

Този дизайн има своите недостатъци, например, не много удобно превключване на предавките. Въпреки че мотоциклетът не се нуждае от честа смяна на предавките, тъй като основното и второто се използват главно, благодарение на големите колела, превозното средство с цял терен се движи достатъчно бързо при всякакви условия на маршрута, дори при втора скорост.

Цялото теренно превозно средство е с маса от 700 килограма, но е лесно да се държи на вода, тъй като камерите на Кразов осигуряват отлична способност за плуване.

Авторът на превозно средство за цял терен с прякор "Петрович11" от автономния окръг Ханти-Манси-Югра.
7
6
5

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...