i.imadeself.com! » Направи си сам » Велосипеди »Да си направим мотор

Направи си сам велосипед

Направи си сам велосипед

Представяне на велосипеден велосипед като отлично средство за транспорт по време на отдих на открито. Този транспорт е много удобен.

Разбира се, за да се реализира този проект, са необходими някои умения, например: заваряване, рязане и опит с метални материали. Преди да започнете, препоръчително е да имате представа за този проект.

Всичко, от което се нуждаем от материали:
1) Двойка на велосипеди за разглобяване;
2) квадратни тръби с желаното напречно сечение (3,75 х 3,75 см); (1,35 х 1,35 см); (2,5 х 2,5 см);
3) Стоманена тръба с напречно сечение (2,5 см);
4) композитен материал (плочи от дървесни частици);
5) облицовъчни елементи;
6) стоманен лист;
7) Гайки, болтове и различни крепежни елементи;
8) Заваръчен апарат, мелница и други инструменти.

Пристъпваме към работния план:

Етап 1 Работим с колелото и предното колело.
Говорейки накратко за дизайна, искам да отбележа простотата и рентабилността. Основните части, които представляват това превозно средство, са колелото и оста, представени от рамката, след това велосипедните педали и верижното задвижване, представени от веригата.

Целият излишък от рамката се изисква да бъде отрязан и българинът ни помага в това. На тръбата, която е под седлото, направете маркировка за линията на рязане, маркирайте под формата на V, след това трябва да се направи разрез. Прорезът дава възможност за огъване на тръбата и оформяне на наклон в обратна посока спрямо оригинала.След огъване се образува шев, който трябва да се вари. Укрепването на тръбата се извършва от стоманена плоча с дебелина около 0,5, която има формата на клин. Видяхме кормилната колона от тръбата, която е под седлото, и отрязахме парче с размер (3,85 х 3,85 см) от квадратната тръба. По дължина тя трябва да е по-малка от кормилната колона с 2,5 cm.

Изрежете едната страна на тръбата и вземете желания елемент под формата на канал.

След това в този канал поставяме кормилната тръба и я заваряваме. Празнините трябва да бъдат запълнени с малко количество стомана.


Една от частите на кормилната колона трябва да бъде демонтирана. Изваждаме запушалката от седлото и прекъсваме връзките към колоната.

След като се уверим, че тръбните елементи и запушалката са равномерни, ние ги свързваме и заваряваме шева. Вътре в колоната е монтирано парче тръба за плъзгане.
Етап 2; Производство на рамки
Първо, квадратна тръба трябва да бъде нарязана на сегменти от 10 см, 38 см и най-големият сегмент от 70 см, краищата трябва да имат ъгъл от 120 градуса.

С помощта на системата за закрепване кормилната колона е заварена към тапата на рамката.


Етап 3. Осъществяване на предната вилица.

Следващата стъпка е да прехвърлим задвижващото зъбно колело отпред, така че механизмът на храповете да започне да работи, ние завиваме зъбните колела.

Предната вилка се закрепва към рамката в оригиналните отвори, след това от парчето стомана изрязваме детайл (3,8 х 5,5) см и пробиваме дупки, съответстващи на крепежните елементи. Стоманената плоча е прикрепена към рамката.


В стоманена тръба (90 см) изрязваме празнина, в кормилния вал се пробива дупка с диаметър (1 см).


Сравняваме кормилната колона с пръта с вдлъбнатината в цевта и след това заваряваме дъното на тръбата към стоманена плоча и след това тръбата се отстранява. Монтажните панти са заварени. Отрязваме други части от чинията.

Етап 4. Върнете се за работа върху рамката.
От тръбата (3,85 х 3,85 см) заваряваме задната рамка. Дължините (76,2 см) са заварени на 4 дължини (53 см), получаваме квадрат с 2 джъмпера. 4 парчета (5 х 10 см) се изрязват от стоманена плоча (0,47 см). В сегментите пробиваме дупки с диаметър до осите.Използваме колелото като марка и заваряваме плочи към тръбите. Слагаме велосипеда на колела.5 етап. Инсталирайте спирачките.
Вземете предната вилица от велосипеда и отрежете скобата.


Отрязваме 2 парчета от стоманена плоча - това са монтажни плочи, пробиваме равни дупки в тях, закрепваме тези елементи със спирачен апарат, когато спирачките са монтирани, ние заваряваме стоманени плочи към предната вилка.За производството на кабелни спирачки е необходима дълга гайка, която затягаме и пробиваме отстрани и изрязваме по цялата повърхност на гайката.


6 етап. Смяна на предавката
Поставяме превключвателя с главата надолу и референтната точка на инсталацията продължава напред (5.7 см) и (0.15 см) нагоре, след това правим скоба от две части на плочата.


Монтирайте зъбни колела, пробийте дупки с два диаметра по оста. Крепежите се поставят в по-малкия, така че селекторът на предавките да не падне от желаното положение. Инсталираме скобата на оста и се свързваме към превключвателя.


7-ми етап. Осъществяване на места.
От квадратна тръба (2,5 см) заваряваме 3 отделни секции.

Закачаме частите на седалката една върху друга, за това заваряваме сегменти-бримки от стомана (2,5 х 5 х 0,50 см) към тръбите, заваряваме ги от външната страна на рамката и закрепваме секциите към болтовете.Последните 2 секции са с параметри в (25 х 24 см), а средната част (48 х 24 см), ширината на възглавниците (30 см).
Закрепваме плочите от ПДЧ (1,27 см) към рамката на седалката. Пробиваме дупки през метални и дървени елементи. Седалката е монтирана на специални шарнирни болтове, така че тя може да се премества, а 2 скоби зад седалката са надеждна опора и те се регулират.След това комбинираме възглавниците на 4 слоя с дебелина (0,5 см), покриваме отгоре с кърпа. Залепваме четири слоя и шлифоваме краищата, така че повърхността да е равномерна. Ние шием три части от тапицерията и след това издърпваме готовата тапицерия на възглавницата и я закрепваме към дървената основа.
Тестване на колело.
7.7
9.7
8.1

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...