i.imadeself.com! » роботи Направи си сам монтаж на робот Inchworm

Направи сам Inchworm робот

Направи сам Inchworm робот

Особеността на такъв робот е, че той е сглобен от измервателна линия и предмети от домакинството. Роботът се отнася до типа ходене. Според автора, с всички необходими инструменти и материали, сглобяването на такъв робот ще отнеме само няколко часа.

Материали и инструменти за сглобяване:
- сервомотор, конфигуриран за директно въртене;
- алуминиеви линийки с размер 2 - 18 ";
- два малки контейнера за храна;
- две ролки с колела с размери 2 "- 3";
- една обикновена химикалка;
- един гребен;
- десет малки болта с гайки;
- четири малки шайби;
- една метална противотежест 2 "- 3";
- четири нита;
- един превключвател тип DPDT;
- държач за батерия AA;
- четири АА батерии;
- два проводника с различни цветове (черно и червено);
- електрическа лента.

Производственият процес на робота:

Първа стъпка. Изрежете владетеля
Първо трябва да вземете линийка и да я отрежете с трион. Общо трябва да се получат два сегмента от девет инча.

Стъпка втора Създайте марки
На едно парче от линийката трябва да направите два 3/4 разреза. От единия ръб дълбочината му трябва да е 1/2 ", а от другия 2-1 / 8". На следващо място, владетелят трябва да бъде затегнат в порок и с помощта на чука да огънете секцията, това ще бъде основата за монтиране на двигателя.
Стъпка трета Пробийте дупки
Сега трябва да вземете серводвигателя и да го прикрепите към мястото, където ще бъде монтиран. След това с молив трябва да направите маркировки, където впоследствие трябва да пробиете дупки с диаметър 1/8 ".
Сега трябва да пробиете дупка 1/4 ", отдръпвайки се от края на линията 1/2". Дупката се пробива в противоположния край, от където ще бъде инсталиран двигателят. Същият отвор трябва да бъде пробит в края на друго парче от владетеля.
Сега трябва да пробиете дупки в серво лопатките, за това те трябва да бъдат отстранени. Общо трябва да пробиете 4 дупки, както е посочено на снимката с диаметър 1/8 ". На следващо място, остриетата трябва да бъдат прикрепени към ръба на владетеля, отстъпвайки от края 1/2". Сега в линийката трябва да се направят подобни четири отвора.И накрая, трябва да пробиете дупки 1/8 ", отдръпвайки се от мястото на монтаж на двигателя 5". Необходимо е също така да пробиете 3/16 дупки при монтажа на двигателя. Необходимо е също така да пробиете още един голям отвор, към който да прилягат сервовинтните винтове. Това е всичко, всички дупки за сглобяване на конструкцията са готови.

Стъпка четвърта Монтаж на двигателя
Двигателят трябва да бъде монтиран на линийка с гайки и болтове.За да се осигури нисък профил, винтовите глави трябва да бъдат разположени отстрани на серво лопатките. След това втората половина на владетеля трябва да бъде прикрепена към лопатките на сервомотора. В този случай главите на винтовете трябва да бъдат обърнати навътре, така че нищо да не пречи на движението на владетелите.

Стъпка пета Подготовка на гребена
От едната страна на гребена трябва да се отстранят два сантиметра зъби. Най-лесният начин да направите това е със странична резачка. В края на гребена трябва да оставите определен брой карамфил, благодарение на тях гребенът ще продължи на пътя. В края, трябва да пробиете дупка 1/8 ". На последния етап гребенът внимателно се шлифова с шкурка до гладко състояние.


Стъпка шеста Инсталиране на гребена
В отвора на гребена трябва да се постави винт, след което върху винта трябва да се поставят две шайби, те ще ви позволят да изведете гребена от владетелите на определено разстояние. На последния етап болта е инсталиран в линийка, а след това гребена е фиксиран с гайка.Седма стъпка. Превключване на монтажа
Превключвателят трябва да бъде поставен в подготвения отвор и закрепен с гайка. Превключвателят трябва да бъде поставен в положението, посочено на снимките. Сега трябва да вземете две парчета жица, червена и черна, и да ги спойкате към превключвателя, както е показано на снимката. След това трябва да спойкате две дълги проводници към страничните контакти на превключвателя.

Стъпка осма Инсталация за противотежест.
Противотеглото е инсталирано в онази част от линията, където е монтиран сервомоторът. Гребенът е монтиран отгоре на противотежестта.Стъпка девета Нарежете дръжката
Вземете ампулата от химикалката и след това разрежете писалката на две части един инч. След това произведените тръби трябва да бъдат нарязани наполовина, в резултат на това ще излязат четири тръби.


Стъпка десета Извличане на колела
Сега трябва да вземете две ролки и да ги разглобите, като премахнете колелата. Колелата трябва да бъдат оставени настрана, те могат да се използват и в други. домашно приготвени продукти.Стъпка единадесета. Създайте опорни точки
Корпусът от ролката трябва да бъде поставен в центъра на капака на пластмасовия контейнер. Сега трябва да пробиете четири отвора и да закрепите елемента с връзки.


Също на този етап можете да инсталирате източник на енергия. За да направите това, в един от контейнерите трябва да пробиете дупка и да инсталирате батериите вътре. Впоследствие, през пробития отвор, трябва да изведете окабеляването.

Стъпка дванадесета Монтаж на роботи
След това краищата и на двата владетеля трябва да бъдат прикрепени към опорите, както е посочено на снимките. Сега остава само да свържете проводниците от захранването и превключвателя, лесно е да направите според цветовете на проводниците.


Това е всичко, роботът е готов. Когато двигателят работи, роботът започва да се движи, в някакъв момент гребена изключва захранването и краката на робота се връщат в първоначалното си състояние. След това превключвателят отново включва веригата и краката на робота отново се компресират. Така той ще отиде.
0
0
0

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...