i.imadeself.com! » моделиране » авиация »Радиоуправляем самолет от тавана

Радиоуправляем самолет от тавана

Радиоуправляем самолет от тавана

това модела Счита се за един от най-лесните за управление, поради което е подходящ за начинаещ пилот-модел и може да се използва като треньор, тоест като първи модел за летателна подготовка.

За производството на модел на въздухоплавателни средства са необходими такива материали:
• Гладки таванни плочки или подложка за ламинат, с дебелина 3-5 мм.
• Лепило за таван, това е Титан или друг негов аналог, спринцовка за еднократна употреба от 5-10 ml.
• Скоч лента в различни цветове, лепило за хартия.
• Парче тънка, но твърда жица, като пиано струна, тел за полуавтоматична заваръчна машина, диаметър D = 0,8-1 мм.
• Гладка основа за работа с нож, например лист от плексиглас, ламинатна дъска.

Необходими части:
• Приемник и предавател за 4 екипа или повече.
• Електрически мотор за самолет с 1100 об / мин или повече.
• Сервота от 5-9 грама 4 бр.
• 12 волта LiPo батерия 1000-2000 mA \ h. 1 бр
• Размер на витлото 8040-9060.

Необходими инструменти:
• Нож на модела или чиновник с резервни остриета.
• Владетел метал 50-100 cm.
• Шкурка, шкурка (камък).

Точка 1. Подготовка за работа.
Първо трябва да намерите в Интернет или да вземете тук ( easy_cessna_182.zip [34.52 Kb] (изтегляния: 4751) ) чертежи на самия модел самолет, след което ги отпечатайте на принтер във формат на лист А4.

За да разположите получените разпечатки върху равна повърхност в съответствие със серийните номера, в резултат на това трябва да се получи свързано изображение на готовите елементи на самолета.

Сега трябва да залепите необходимите листове заедно. За правилното залепване на листове, за да не се наруши размерът и геометрията на бъдещия самолет, трябва да отрежете допълнителните ръбове на всеки лист на чертежа, за удобството да определите линиите на отрязване по ъглите, на границата се рисуват специални кръстове, остава само да решите коя страна ще отрежем, свържете линията с два ъглови кръста и ще получите линия за рязане

След като премахнем допълнителните страни с ножица, свързваме получените фрагменти от чертежа заедно, преценяваме как всичко се вписва заедно, след което можете да нанесете лепило върху необрязаните краища на листа и да го залепите.

Свързките трябва да съвпадат много точно.


По този начин, ние лепим всички фрагментирани елементи на рисунката. Резултатът трябва да бъде седем залепени и два единични листа (за рисуване на Cessna182).


Точка 2Заготовки за рязане.


Сега можете да изложите „сандвич“ от основата и рисунката. За удобството да държите листа върху субстрата, просто трябва да го залепите малко с лепило с молив. По време на по-нататъшни манипулации той няма да има време да изсъхне напълно и следователно хартията (шаблонът) от готовата част ще бъде лесно отстранена, без да бъде повредена напълно за повторна употреба.

Тогава можете да го направите по различни начини, както искате.

Ако частта е проста, с голям брой прави линии, тогава е достатъчно да очертаете всички ъгли на частта с игла, след това извадете хартията за шаблона и приложете линийка от точката на пробиване до друга точка, отрежете ножа с върха, след това преместете линийката на следващите точки и така нататък, докато завършите пълно рязане на частта.

Ако частта е сложна по форма, със заоблени страни, тогава можете веднага да я нарежете на шаблон и напълно да изрежете детайла.

Така всички детайли на самолета на модела са изрязани. Ако правите първия си модел, тогава трябва да очертаете или маркирате всеки от детайлите, за да можете лесно да определите целта му от чертежа.

Позиция 3. Свързване на тялото на въздухоплавателното средство, монтаж.
Можете да започнете с лепене на двойни прегради, тоест, състоящи се от няколко еднакви части, залепени заедно за допълнителна здравина.
Като например този фюзелажен дял.

Ще използваме лепило Titanium, като най-достъпното за повечето начинаещи моделиери, а за нанасяне на лепило е удобно да използвате спринцовка без игла, да я напълните с лепило и да я използвате като удобен дозатор.

Изрязаните части не винаги са съвсем равномерни, това лесно може да се фиксира с шкурка.

Сега вземаме едната страна на фюзелажа, полагаме я с дясната си страна на масата, така че ламинираната страна да е извън равнината. Изрязваме всички отвори за докинг и монтаж в страничната стена, след това прикрепяме втората половина и копираме същите отвори върху нея.

Взимаме предната част на отделението, нанасяме лепило върху залепената страна на детайла и го притискаме до мястото му на монтаж, леко преместваме детайла в различни посоки, така че лепилото да се разпространи добре и отново ние изключваме детайлите, за да изсъхнем лепилото за 10-30 сек. (за да ускорите, можете да махате, да духате), след което отново свържете частите и натиснете със сила за 5-10 секунди.

Сега можете да пуснете и да се включите в други детайли, като периодично проверявате как е залепен първият детайл и ако е необходимо, натиснете все още.

В процеса на изграждане на самолет е важно да следите неща като размера на батерията си (тя може да е по-голяма от планираната на чертежа) и съответно независимо да регулирате размерите на отделението, ако е необходимо, непрекъснато проверявайте перпендикулярността на частите, които ще бъдат залепени, направете го с квадрат или линийка.

Така постепенно сглобете всички прегради на предната, средната и задната част на фюзелажа.

Когато всички дялове са инсталирани, можете да залепите втората страна на фюзелажа.

Завършваме лицето и монтираме под монтажа.

Задайте горната част на фюзелажа с прорез под опашката (кормилото).

Залепваме заготовките на опашката, веднага полагаме армировката от подсилена лепилна лента за закрепване на руля и клечки за зъби за скованост.

Затягаме дъската за залепване и фиксираме за равномерно залепване.

В резултат на това всичко е плоско и клечки за зъби не изпъкват.

Залепете опашката на мястото си.

Винаги проверяваме и поддържаме строга вертикала.

Залепваме частите на асансьора, вътре също поставяме бамбуково шишче и лепяща лента за закрепване на волана, перфорираме лепилната лента с отвори за по-добро свързване на половините на тавана.

Също така стискаме дъската и стягаме, докато лепилото напълно изсъхне, за около един ден.
Шлифоваме краищата под ъгъл от 45 градуса, така че когато равнините са наклонени, те не се опират една в друга, това е удобно да се направи с обикновена каменна лента или шкурка.

Правим крило, маркираме линии на крилото за залепване на усилватели, невроври, шпатове.

Дървената ос (спара) обикновено се изработва от дървена владетелка с дължина 50 см. При наличието на циркулярен трион можете просто да разтворите дъската върху херпес зостер и след това да я отрежете до желания размер.

Първо, залепете релсата на спара.

В средата подсилваме фугата с още две малки релси.

След това лепим неврори от пяна.

За да залепите горната равнина на крилото, материалът на тавана или подложката трябва да бъде подготвен, навит на парче тръба, за да зададете предварително огъване на желаната форма, след което можете да нанесете лепило върху всички контактни елементи и да направите окончателното залепване. Фиксирайки крилото по време на поставянето на лепилото, можете да използвате всеки от наличните, товар, шпилки, лепяща лента.

Малките вдлъбнатини в шпилките могат да бъдат шлифовани с шкурка.

В централната част на крилото, затворете кухините, залепете вложките.

След като лепилото изсъхне напълно, маркираме елероните, допълнително се фокусираме върху клирънса, за да не попаднем на преградата.

Нарязваме с резач от двете страни, изваждаме готовия елерон.

Запечатваме всички отворени кухини с ивици от плочки.

Готовите елерони могат да бъдат незабавно залепени с помощта на подсилена лента или да бъдат оставени за по-късно, до основното затягане на целия модел с тиксо.

Предното крило може да бъде подсилено и с подсилена лента.

Сега можете да залепите целия модел с лента, това не е само за красота, но и повече, за да даде сила, сега моделът ще може да издържи на малки капки и неравности.

Каним лента с топла ютия, тази процедура най-накрая ще я изпече до пяна, но за първия модел не е необходимо.

За да инсталирате крилото на асансьора, трябва да направите разрез в тялото и да натиснете крилото на мястото си.

Инсталирайте сервовете на крилото. За целта нанесете и ги кръгнете с маркер, след което изрежете отпечатъка. Разтягаме проводниците и върху двустранна лента фиксираме сервовете на място. Напротив, свинете са монтирани върху елероните и свързани с сервовете чрез твърда жица.

Проводниците могат да бъдат изтеглени с домашна кука от тел.


След това инсталираме два сервозащита във фюзелажа на самолета, за асансьор и кормило.
За закрепване е необходимо да се използва двустранна лента, която е залепена от всички контактни страни на сервовете. След това ги монтираме на място и допълнително лепим носещите стени. От твърда тел полагаме сцепление към кормилото.

Остава да се направи мотор за монтиране на мотора. Може да се направи от различни материали, шперплат, пластмаса, алуминий, полистирол и пр. Имах изолационна плоча от полистирол, остава да залепя две такива парчета и да дам желаната форма.

Залепете тънък шперплат отстрани на стойката на мотора, болтовете на мотора ще бъдат усукани в него.

Motorma се придържа към мястото си.

Двигателят на мотора се крие в предната част на фюзелажа, проводниците се извеждат през прозореца за вентилация и се свързват с проводниците на двигателя.

След това, след като проверите посоката на въртене, можете да поставите обтекателя на място и да го фиксирате с лента.

Изглед отдолу

Мястото на монтаж на крилото трябва да бъде укрепено чрез залепване на тънки херпес зостер или шперплат. Тук се поставя приемникът и всички проводници от цялата електроника се събират.

Остава да залепите дъното на фюзелажа и да изрежете люка за инсталиране на батерията.

Общото тегло на превозното средство на получения модел е 450-600 грама.
При първоначалните полети не се препоръчва да задавате колелата и да се научите да правите кацания по корема във висока трева и излитания с хвърляне.

Можете да започнете да летите наоколо
8.7
8.7
8.6

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
14 коментар
Гост Руслан
Добре дошли!
Присъединявам се към вашите коментари, в този модел има много тъмнина, принтерът също имаше проблеми с калибрирането на принтера, за да намали размерите, след това, тъй като принтерът не се сражаваше, така или иначе изрязах частта от снимката, трябваше да измисля начин да довърша липсващата, тогава не е ясно за някои елементи на сглобяване, не е ясно с подравняването също.
много тъмно и неразбираемо за начинаещ, дете просто не може да овладее това
Прочетох ръководството и реших да го повторя, защото ключовите думи „ затова е подходящ за начинаещ пилотен модел"остава да покриете с лента и да инсталирате пълнежа, но възникват някои въпроси (това е първият ми модел) 1-размер, защото Soda PDF и Sumatra PDF при печат, разликата е около 3 мм (може би само за мен, но все още). 2-къде е центърът на тежестта на при излитане не съм си захапал носа или не съм направил контур близо до земята = caput, за да направя настройката на асансьора, или съм готов да знам, че няма да лети веднага (мисля, че е по-добре да балансирам веднага) 3-ailerons (както се вижда от снимката) с този монтаж може да се отклонява само до върха. когато долната част ще се опира на крилото, 4-как да се прикрепите към кормилото onam скоби за пръти от serv (разбирам, че се наричат ​​глигани или не?), ако са залепени, тогава те могат да бъдат извадени, 5-как самото крило е прикрепено към фюзелажа в този дизайн, 2 винта са видими от снимката, но след това крилата пяна може да пробие, трябва да направите какво или вложките (залепих две дървени плочи вътре), или не завърших нещо (правилно), успях сам да разбера останалите въпроси (права на Пронин. За начинаещи, това е неуспешен дизайн, Имхо. Всичко остана зад кулисите. )
какво мислите, че двигателят от машината ще направи?
Здравейте Ще отговоря, може би В самолет, дори такъв модел, основното не е корпусът и всяка инсталация на джаджи. И правилното центриране, изчисляването на основните параметри за възможността за полет и контрол във въздуха (а не на масата!) За начинаещи, това е неуспешен дизайн, Imho. Всичко остана зад кулисите. Затова възникват такива предложения за подобрение - да се направи 4 мм шперплат и 1 двигател на крило :)
Който в самото начало направи планер от релси и хартия (без двигатели на Ketai), той знае как параметрите на полета на модела и т.н. зависят от правилното крило. И между другото, A.N. Туполев (известният конструктор на самолети) започва като планер. Следователно, неговият самолет ANT-25 беше първият по отношение на рекорда на обхвата и полетя пръв за Америка без кацане (междинен)
Цитат: gera1996
ако част от фюзелажа и крилата са направени от шперплат (4 мм) и се поставят върху крилата по протежение на двигателя, подобно на вашите.
Тогава можете да спестите от радиоуправление: той все още няма да лети.
Цитат: gera1996
реконструирайте крило)
„Малко“ е как?
Цитат: Andrej_2015
За начинаещите моделиери добър материал за обучение ще бъде. Мислех да се опитам да направя същия модел сам, но няма да мога да въртя, въпреки че кой знае, и изведнъж напротив ще изненадам сина си.

изчервяване
Има такава руска поговорка: - „Не живяхме добре, няма какво да започнем“. Шега !!!
Авторът в статията си посочи: - "
Това са ключови думи и си струва да им обърнете внимание. Ако никога не сте правили това, модели на самолети (моделиране), няма да можете да изненадате, а точно обратното. Но има решение, сега можете да закупите (изпишете) готови комплекти "Направете го сами"(полуфабрикати) те струват стотинки, особено без набор от електроника. Това ще улесни решаването на идеята за изграждане на самолет. На пръв поглед простотата на производството на самолет е изпълнена с много клопки, които може да ви разочароват. Успех!
Добър ден, мислех и имах идея) Какво става, ако част от фюзелажа и крилата са направени от шперплат (4 мм) и сложете крилата по протежение на двигателя като вашия. направете потока по-остър и малко реконструирайте крилото) Мисля, че ще се окаже добър модел. Бих искал да знам вашето мнение по този въпрос.
Но какво ще стане, ако използвате сервоци от 13 гр.?
Майсторът на този модел самолети е просто добре. Мога само да си представя колко търпение и време ми отне. За начинаещите моделиери добър материал за обучение ще бъде. Мислех да се опитам да направя същия модел сам, но няма да мога да въртя, въпреки че кой знае, и изведнъж напротив ще изненадам сина си.
Ето нещо подобно на моя приятел. Моделът е доста лесен за производство и има добри полетни характеристики. Особено внимание трябва да се обърне само на сервоуредите, именно от тези елементи зависи основните данни за полета на бъдещия ви самолет. Контролният панел също е важен. Приятелят ми го взе в Китай и не изглежда да се оплаква ... Но лично аз имам малко доверие в китайците.
За начинаещи модели любители това е чудесна идея и всичко е описано подробно, вземете го и го направете, ако има желание и интерес към моделирането. Много ми хареса, но се страхувам, че няма да овладея такова умение. Ще покажа на сина си, но той е мързелив за самостоятелни занаяти, купен, да, моля, използвайте.
Доста интересна идея, която всеки може да изпълни. Основното е да проявите интерес и търпение. Отделни думи на благодарност към автора за подробно описание на работния процес. Всички момчета биха били явно доволни от такава красота. Аз лично бих добавил яркост или ще напиша конкретен съществуващ модел.
Авторът
Товароносимостта е прилична, около 50% от теглото й, така че можете да спрете оборудването за видео фиксиране, което по принцип прави всичко. Но докато не се научите да летите добре, не трябва да правите това! Но с височината на падането всичко е различно, паднах докато 10 пъти и от всяка височина лицето трябва да се ремонтира, крилото не е повредено! А от височина над 10 метра това не е падане, а полет, така че падането започва след 10 метра ...
Чудя се дали носещата способност на „самолета от тавана“ е достатъчна за инсталиране на миниатюрна безжична камера - възможността за записване на полети би направила модела много по-интересен.
Между другото, каква е максималната височина и скорост на падания (и те със сигурност ще бъдат) "без последствия"?

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...