i.imadeself.com! » електроника » светодиоди »Домашна лампа" вълшебно кубче "

Домашна лампа с вълшебен куб

Домашна лампа с вълшебен куб

Тази статия е стъпка по стъпка инструкция с илюстрации за създаването на необичайна лампа с батерия, която прилича на „вълшебно кубче“. Той е доста прост в производството и има доста оригинален вид.

За да го създадете, ще са ви необходими такива материали:
- плексиглас;
- Лист от тънък метал;
(най-добре ще изглежда тънка неръждаема стомана)
- LED захранван от 1.6 волта;
- 100 ома резистор;
- батерия "таблет" на 3 волта;
- Бутон с фиксация;
- Жицата.

И инструментите:
- Superglue и PVA;
- Пистолетът за лепило
- поялник;
- Ножици за метал;
- мозайката;
- Пробийте.

Стъпка 1. Направете куб.

Шест еднакви квадрата са изрязани от плексиглас, приблизително същия размер като на снимката:

В един от площадите се пробива дупка под бутона.
Тогава се сглобява куб от пет квадрата, а фугите са залепени със суперзалепващо. Трябва да има квадрат без дупка, докато не го докоснем.


Стъпка 2. Електрическата част.

На следващо място, батерията, светодиодът и бутонът се събират във верига. Плюс се прилага към дългия крак на светодиода, а минус - към късият крак.

Абсолютно забранено е да затопляте батерията с поялник, в противен случай може да избухне!

Веригата ще бъде проверена за работоспособност, тъй като по време на по-нататъшното сглобяване тя ще бъде залята с лепилен пистолет и няма да има достъп до нея.

Слагаме структурата в куб и залепваме бутона към дупката.


Загряваме пистолета за лепило и запълваме цялото свободно пространство на куба с лепило. Това се прави така, че светлината от светодиода се разпределя равномерно от всички страни на куба. След като кубът е напълно запълнен, поставяме и залепваме останалия квадрат от плексигласа.

Ето какво се случи на този етап:


Стъпка 3. Метална броня.

Кубчето е почти готово, но все още не изглежда много добре. За да подобри външния си вид, стените му ще бъдат покрити с модел от метални листове. Можете сами да рисувате шаблони, можете да използвате готови такива:

Шаблоните се отпечатват на принтер (за предпочитане на лазер, така че мастилото да не плава). След това изрежете и залепете върху метален лист.За да направите това, по-добре е да използвате PVA лепило. След това, по контура на залепените разпечатки, метални парчета се изрязват с ножица за метал. За да премахнете хартия от тях, е необходимо да я намокрите малко.

Също така металната повърхност може да бъде обработена с филц, това ще им даде блясък.
Последната стъпка ще бъде залепването на метални парчета към повърхността на куба. Можете да използвате суперклей за това.

За да не изпъкне бутонът, към него е залепено малко парче метал. Тук трябва да залепите внимателно, така че суперклейът да не попадне вътре в бутона и да не го блокира.

Ето резултата:

Както можете да видите, без да харчите много време и усилия, можете да сглобите доста добра лампа. Ако леко промените дизайна и захранвате диода не от батерията, а от захранването, „вълшебният куб“ може да се използва като нощна лампа.
10
10
10

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
6 коментар
talasik
здравей, аз го направих, но имам много слаба светлина, какво да правя?
Изключително красиво кубче се оказа! Творчеството не отнема от автора. Затова измислете всички компоненти, от които няма какво да се оплаквате. Когато е включена, тя изглежда много красива и елегантна. Бих искал да следвам съветите на автора и да изпълня подобен куб като нощна лампа, като прикрепям захранване. Защото няма да получите достатъчно батерии, ако ги използвате.
Смяната на батериите безкрайно не е сериозна. Защо да не осигурите нормален захранващ кабел? И защо е вълшебният куб? Залепването на пирамида от плексиглас не е по-трудно от куб. И свързвайки двете пирамиди с основите, получаваме светещ вълшебен кристал на нощната лампа.
Те не придаваха особено шик на произведението, затова не ми хареса твърде много. В изключено състояние кубът изобщо не изглежда елегантен, което означава, че просто не можете да го поставите на видно място. Освен това е жалко, че играчката излезе еднократно. Но бихте могли да осигурите джоб с обикновена ключалка за смяна на батерията.
Такава лампа изглежда много необичайна и най-важното оригинална. Човек създава впечатление, че това е някаква нова технология, донесена ни от друга планета. Разбира се, получаването на 1.6-волтов светодиод и 100 ома резистор е доста проблематично в наши дни. Но мисля, че всичко може да се намери на радио пазара. Освен това времето за производство на лампата ще бъде само два часа.
Ако оборудвате „вълшебното кубче“ с трицветен светодиод и обикновена електронна схема, той ще блести с всички цветове на дъгата.
И все пак бих полирала металните части на куба до огледален блясък.

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...