i.imadeself.com! » видео »Как да си направите сами медно покритие у дома

Как да си направим DIY медна обшивка у дома

Някой може да се интересува как да се проведе процеса на медно покритие у дома условия. Това е видеото от YouTube, качено от TOKARKA, което ни учи на това.

Кой може да използва този урок? Мисля, че много занаятчии ще искат да украсят предметите си с медно покритие. Ето няколко начина да го използвате на снимката.
Как да си направим DIY медна обшивка у дома

Сега, когато имате голямо желание да разберете как да направите това по-бързо, гледайте видеото и след това стъпка по стъпка научете технологията.


На първо място, ще определим какво е необходимо за процеса на медно покритие:
1) Тоалетно патешко или друг почистващ продукт, съдържащ солна киселина.
2) Медни проводници, най-малката секция, парчета мед, монети, съдържащи мед.
3) калай
4) пластмасова бутилка за вода
5) железен предмет за медно покритие

Течността от „Тоалетното пате“ се излива в пластмасова бутилка с вода. Прави се решение.

В бутилката се поставя медна жица.

Бутилката се запушва и се разклаща.

След това контейнерът се поставя на топло място за около месец, така че да възникнат химически реакции. Скоростта на реакцията зависи от концентрацията на разтвора, количеството мед и топлина.

Докато разтворът се подготвя, е необходимо да се подготви метален предмет за медно покритие.

Металната повърхност се почиства от прах, мръсотия, ръжда, петна от масло, които остават от допира на пръстите ви.
Това се постига чрез варене в разтвор на алкал или в разтвор на сода за хляб, която се предлага във всяка кухня.

Преди медно покритие е необходимо да се шлайфа повърхността с шкурка N100, така че повърхността да е грапава. Колкото по-голяма е грапавостта, толкова по-добър е процесът на медно покритие.

След отстраняване с шкурка се извършва обезмасляване; в кухнята има и средство против обезмасляване.

Заготовката се взема с предварително подготвена салфетка.

В пластмасова чиния, която е избрана според размера на детайла, се налива разтвор, предварително смесен в бутилка.

С хирургична скоба, пинсети или дори пинсети, за да изскубнете веждите, детайлът се спуска в разтвора.


По време на медното покритие е по-добре да разклатите резервоара за по-добра и бърза реакция.

Превръщайте детайла от време на време.

След около час и половина или повече вече можете да видите от първа ръка какво се случва с обект, потопен в разтвор.

Медта държи много добре на повърхността на обикновената стомана.

Сега казваме благодаря на нашия майстор TOKARKA за урока. Което дава медно покритие с две думи. Електрическата проводимост на металните предмети се подобрява, болтовете не се прилепват към повърхността, особено там, където има високи температури (колектор, шумозаглушител и др.) Можете да приложите медно покритие на болтове за еднократна употреба, особено на чуждестранни автомобили, когато е необходимо да сглобите монтажа, а няма необходими болтове. За декоративни цели, останалото зависи от вашето въображение. Използвайте го.
10
10
10

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
11 коментар
Не е ли по-лесно да се използва меден сулфат?
Добре четете:
Бутилката се запушва и се разклаща.
Е, добре, не е лошо и тогава:
След това контейнерът се поставя на топло място за около месец, така че да възникнат химически реакции. Скоростта на реакцията зависи от концентрацията на разтвора, количеството мед и топлина.
Скоростта на реакцията зависи от концентрацията на разтвора, количеството мед, топлината, количеството кислород, отделянето на водород (ако разбира се е изместено от калай) и отсъствието на инхибитори на реакцията.
Авторът
Всичко, което е написано в статията за солна киселина V.N. Витер е правилен и безспорно важи за химически чистите реагенти, а в нашия случай се използва сложен разтвор, когато има определено количество солна киселина с много ниска концентрация (за безопасността на използването на почистващ препарат у дома).
Предлагам ви да прочетете внимателно статията и да не правите прибързани заключения. (Без обида).
Тук четем литературата, поучителна.
Уважаеми авторе, не взехте под внимание едно нещо, самата мед не се разтваря в саламура !!! Във видеото казахте, че хвърлянето му във физиологичен разтвор и затварянето на бутилката не е правилно. Медта ще се разтвори, ако разтвор на солна киселина се събуди при контакт с кислород във въздуха и вие затворите бутилката, като по този начин предотвратите потока на въздуха и оставяте реакцията без важно окисляващо средство. Реакцията ви няма да се прояви за месец, а само толкова, колкото имате достатъчно кислород във въздуха. Научете химия :) (без обида).
Авторът
Галванична вана, електричество и др. Води до сложност на процеса, изисква уменията на електротехник. И това е за домакинска употреба, да използвате за себе си, ако излезете на големи обеми от медно покритие, разбира се, не можете да направите без галванични вани. Дебелината на медния слой зависи само от времето на медното покритие. Свойствата на медта върху металната повърхност не се различават от нормалната мед, тоест здравината не се увеличава.
Занимавам се с производство на спортна екипировка по поръчка - това са стелажи за щангата, пейки за пейката, стелажи на хоризонталната щанга, машини за упражнения, както сложни, така и прости. Виждайки тази статия, аз се опитах да обработя малки компоненти. Разбира се, гледката стана просто великолепна. Все пак бих научил как да никелирам у дома. Благодаря за полезната статия!
Много е изненадващо по толкова достъпен и лесен начин. Би било интересно да прочетете за процеса по отношение на химията и физиката. Просто електродите обикновено се използват за това и се провежда електрически ток. Възможно ли е по този начин частите да се покрият на няколко слоя за здравина на покритието? Издържа ли такова покритие на големи топлинни натоварвания?
Много полезна статия, която наистина трябва да слушате. Преди дори не знаех, че такъв процес е възможен у дома. Вкъщи има много неща, които изискват медно покритие, нещо просто украсяват по този начин. Днес ще опитам този метод. Специални благодарности на автора за видеото, в което всичко е описано подробно и ясно.
Каква е здравината и дебелината на медното покритие, получено по тази "рецепта"? Сигурен съм, че са недостатъчни. За „сериозна“ медна облицовка ви трябва галванична вана. Между другото, банята може да бъде напълно изградена у дома.
Благодаря ви много за статията. Просто имам опция как да го използвам. Дръжката на вратата се е счупила в спалнята, но има точно същото, но хромирано. Но не отговаря на цвета на вратите, тогава реших да го купя под мед, а сега ще се опитам да медна вече съществуваща у дома. Ще пиша за резултатите по-късно.

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...