i.imadeself.com! » риболов » инструментална екипировка »Изработка на" тиролски пръчки "със собствените си ръце

Изработка на тиролска пръчка със собствените си ръце

Изработка на тиролска пръчка със собствените си ръце

В Сибир такова снаряжение като "тиролската пръчка" се е използвало в предвоенната ера. А именно от времето, когато се появиха инерционни намотки. Как точно се появи „тиролската пръчица“, никой не може да си спомни точно. В миналото рибарите наричаха този инструмент за предене по различен начин, но не и тиролската пръчка.

В тази статия личният опит ще бъде споделен с читателите, както и описано как да се направи направете го сами и в у дома обуславя такова щракане като „тиролска пръчица“ или с други думи „улавяне на сив хват“.

"Тиролска пръчица." Производство. Начини за постигане на успех, риболов в планински реки.

От древни времена това беше пръчка, издълбана от дърво, дължината на която варираше от 25 до 30 сантиметра, а диаметърът беше равен на два сантиметра. На външен вид изглеждаше малко конусовидно. Те завързаха пръчката към въдицата от тънкия й край, а от противоположния край беше закрепено оловно отливане, с което снабдяването можеше да отиде под вода. Когато такава пръчка падна в реката, тя стана изправена и лесно прескачаше каменното дъно. Тя обаче изобщо не се е вкопчила в камъни. Оставаше само да завържете две или три мухи в края на пръчката и беше възможно да започнете риболов. Съвременните спининговисти са успели да приспособят подобно приспособление към спинера, което завързват на каишка. Освен това, като направите това, долните камъни няма да се докоснат.

До около 90-те години на миналия век "тиролската пръчка" почти изчезна от арсеналите на сибирските рибари. В онези години беше модерно да се използва бягаща донка или "копеле". Независимо от това, във връзка с масовото разпространение на бланки, сплетени линии, маркови зъбни колела и инертни серпентини ситуацията малко се промени. Популярността на „тиролската пръчица“ започна да се връща под новото име - „Тирол“.

Към днешна дата подобно снаряжение като тиролската пръчка се счита за най-масовото снабдяване с червей в 300 км от Енисей, което се намира малко под хидростанцията Красноярск. Сега на спинери-спинери е трудно да си представите как можете да ловите риба в планински скалисти реки без "тиролка".

В наши дни рафтовете на магазините са пълни с десетки тиролски пръчки. Но въпреки това, повечето от риболовците предпочитат да правят „тиролка“ със собствените си ръце, включително и при производството на тежести с отлив.

Направата на тиролски пръчки у дома е ваша собствена.

Всеки човек е способен да се справи с подобно решение.

За да направите, трябва да имате:
- PVC тръба (може да бъде обвивка от оптичен влакно или друг кабел; можете също да използвате спирачна тръба за KAMAZ или да вземете въздушна тръба и т.н.). Дължината на тръбата трябва да бъде приблизително 25-35 сантиметра, а диаметърът - 5-7-8-10 милиметра.
- Стоманена или оловна цилиндрична мивка, непременно подходящ диаметър.

Така че, за начало е необходимо да загреете тръбата на газ и да я поставите на товара.

След като тръбата се охлади, тя ще се свие и ще седи здраво върху нея.

На следващо място, противоположният край на тръбата трябва да се нагрее и да се притисне с чифт клещи, за да се залепят напълно. Благодарение на свършената работа въздухът остава в тръбата.

Има и възможности за производство на този монтаж с уплътняване на тръби с помощта на студено заваряване, топки от пяна, разтопена пластмаса и др. Има и такива рибари, които изобщо не запечатват тръбите, те вярват, че плавателността е достатъчна и без нея.

След това трябва да пробиете и обработите дупките.

В наши дни с помощта на модерна канцеларски материали и макара може да се отливат отливки над стотици метри, което по принцип не е постижимо за булдозер с инерционна намотка.

Освен това, за да прикрепите мухата или стръвта към „тиролската пръчка“, е необходимо да поставите каишка монолеска между „тиролка“ и ракита.

Сега тиролската пръчка е готова за употреба.

Улов на риба на "тиролка".

На "тиролската пръчка" е много удобно да ловите риба от брега.

Освен това е достатъчно удобно да използвате „тиролката” на рибар на лодка.
5.5
7.5
7.5

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...