i.imadeself.com! » риболов » примамки »Лек спинер" Торпедо "направете сами

Лек спинер "Торпедо" направете сами

Лек спинер

Тази статия ще бъде описана подробно и показана на фотографиите процесът на производство на спинера "Торпедо" за зимен риболов на костур. Спинърът ще бъде направен с алуминиев материал, което означава, че ще бъде много лек. Също така в статията ще се говори за възможността за боядисване на спиновите корони.

Дълго време примамките „Торпедо“ бяха забравени. Едва наскоро рибарите и любителите на зимния риболов си припомнят съществуването му. Сега те използват торпедото много често. Въпросът е защо е толкова добра? Всичко е съвсем просто, такъв спинър може да промени естеството на играта, може да се спуска вертикално към дъното или да се усуква по време на гмуркане, също може да отива криво под леда.

В наши дни магазините разполагат с огромен избор от спинери "Торпедо". Но цената, качеството и ограниченото развитие понякога ви карат да се чудите дали трябва да се купуват в магазина. Най-добре ще е да направите торпедо направете го сами, тя ще бъде с по-добро качество и ще се изразходват минимум пари за нейното производство. Препоръчително е да го използвате за риболов на лед.

За производството на спинери "Torpedo" направете сами ще се нуждаете от следните материали:
- Халки за часовници.
- Малки карабинери.
- Трети.
- спойка.
- Въртящи се.
- Поява флюс.
- Алуминиева консерва.
- Прокрастинация.

Така че, време е да започнете производството.

Етап 1.
На хартия трябва да нарисувате приблизително изображение на бъдещия спинер. В това домашно приготвени продукти Ще се използва дължина 40 мм. Тази дължина е много подходяща за леки спинери.


Етап 2.
Сега върху малко парче метал трябва да маркирате контурите на безделниците. За някои начинаещи жители на нашите сайтове ще бъде трудно да намерят необходимите алуминиеви плочи. Следователно, този пример ще покаже как да накарате торпедо да блести от лента от алуминиева консерва.


Етап 3.
Необходимо е да изрежете детайла по начертания контур.


Етап 4.
Сега с малък файл трябва да донесете краищата и ъглите. В този случай е необходимо да се следи закръглянето на главата.


Етап 5.
В центъра на този детайл трябва да направите равномерна сгъвка.


Етап 6.
Сега можете да започнете да навивате главата на бъдещия спинер, това е необходимо, за да може да гледа нагоре. Така че, трябва да поставите това празно на лъжица, както е показано на снимката, да го нагреете и силно натиснете, за да ходите с метален предмет. Например, малък чук.

След извършената работа върху детайла трябва да получите дъга, като например на снимката по-долу.


Етап 7.
Сега трябва да прикрепите контури към детайла, за кука и въдица. Преди да направите това, трябва да направите подобрена система за монтаж. За да направите това, можете да свържете 2 въртящи се един с друг жица. Можете да използвате какъвто и да е проводник, в случая беше използвана старата китарна струна.

Малък съвет: Преди да започнете да споявате антените на жицата, трябва да направите няколко завъртания на жицата в близост до ушите на въртящите се за по-добро фиксиране, така че никоя риба да не може да се счупи. Защото, само като го запоявате към детайла, рибата може да избухне и да напусне. И правейки всичко, както е писано тук, можете да се отървете от такива неприятности.


Етап 8.
Проводникът към детайла трябва да бъде фиксиран с големи капки спойка.

И така, съвет: всички знаят, че спойката се прилепва слабо към алуминия. За да спестите време, трябва да почистите плочата и след това да я обработите със специална спояваща киселина (на базата на соли на цинков хлорид). Не забравяйте да купите спойка от колофон, който вече се предлага вътре.


Заготовката трябва да се напълни с спойка ..


Етап 9.
Необходимо е да почистите и полирате спойката.

По време на почистването на спойка трябва да проверите играта на въртящите се машини. Можете да проверите в кофа с вода или в аквариума, трябва да постигнете играта, която можете да уредите. Можете да направите няколко спинери с различна форма на спойка и различни количества, те ще играят по различни начини.

Този пример използва назъбена, леко ухапана форма. Лекота и тази форма, дължаща се на използването на алуминия като въртяща се корона, това направи възможно постигането на интересна игра. При потапяне той се върти в спирала и това силно провокира рибата да атакува.
Етап 10.
Боядисване на спинер.
Едната страна на спинера може да бъде боядисана с водоустойчива акрилна боя за мед, злато или месинг, това ще даде още по-голям ефект. Можете да закупите такава боя на пазара или в специален магазин.


Етап 11.
Сега тройникът на короната и куката трябва да бъде поставен в ухото на главата. По желание те могат да бъдат украсени с камбрици с различни цветове.

Сега вече е готова домашната закачлива стръв „Торпедо“.
0
0
0

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
1 коментар
Те дори не мислеха, че е възможно да направят много необходимо нещо самостоятелно. Добрият спинер е скъп, но както се оказа, правенето му изобщо не е трудно. За по-тежка стръв можете да вземете металната по-плътна, а не само от алуминиева консерва. Също така, можете да придадете произволна форма на въртящия се.

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...