i.imadeself.com! » Направи си сам »Схема, така че радиото да не се изключва по време на стартиране на двигателя

Схема, така че радиото да не се изключва по време на стартиране на двигателя

Схема, така че радиото да не се изключва по време на стартиране на двигателя

Често, когато двигателят на автомобила стартира, радиото се изключва. Това се случва поради затваряне на веригата и напрежението изчезва за няколко секунди, след което устройството се рестартира. При тази схема това няма да се случи.

За това се нуждаете кондензатор с параметър 22000μF 16V, както и диод с най-нисък спад на напрежението.

Диодът е необходим, така че да не преминава ток от кондензатора и да тече само директно към радиото. Диодът е споен на +, след това положителният крак на кондензатора е споен и след това има спойка от два проводника, оранжево и червено, които отиват към радиото, а кракът на кондензатора (-) до черен (минус жица). При правилно сглобяване всичко работи на 100%, радиото дори работи с голям обем и не се изключва.


7.3
7.3
5.8

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
27 коментар
Цитат: Nruter
ACC е електропроводната линия, която идва от превключвателя за запалване. +12 Extra - това е електропровода, който излиза от релейния блок и захранва ACC линията, която прекъснах. Изглежда така: ACC >>> Relay block >>> + 12 Extras.

Повторих схемата, всичко работи! По някаква причина, когато се включи, реле 3 леко се загрява (30А, проводниците са дебели, контактите са запоени), надявам се да е некритично.
, по-добре плюс IGN1 търсене на ключалката)))
Размишлявайки с магнетофони само в няколко коли и за дълго време, но….
Ауди-100 "рошави години) - той е точно в сбруя" Магнитоловски ". Няма нужда да търсите и дърпате никъде ...
Opel Omega-B (също стар, макар и с 10 години по-млад от Audi. Вярно, той беше „напълно опакован“.) - не само че е там, но и не изчезва след изваждането на ключа до докато не затръшнаш шофьорската врата! ... Тогава само тя разбира, че всичко! Собственикът си е тръгнал, можете да източите водата!))))) (Тогава възможността за управление на очилата също изчезна и като цяло тя вдига всички чаши. И ако оставите ключа в ключалката, ударете го, не го ударете, нищо не се случи ...
В по-новите такива магнитофоните с радио касети не са се променили ... (Те вече са "монтирани")))). Но те не се претоварваха ...

По принцип винаги съм смятал (и това беше потвърдено на практика), че „магнетофонът“ не се рестартира с правилно избрана и правилно заредена батерия. Звукът просто изчезва.
Дори и служещият „индикатор“ - магнетофонът да се рестартира при стартиране - което означава, че е необходимо да извадите и поддържате батерията вечер.
ACC е електропроводната линия, която идва от превключвателя за запалване. +12 Extra - това е електропровода, който излиза от релейния блок и захранва ACC линията, която прекъснах. Изглежда така: ACC >>> Relay block >>> + 12 Extras.
Цитат: Nruter

При обезоръжаване ключалките на вратите се активират и захранването се подава към ACC линията. Освен това стана възможно контролирането на прозорците на всички врати.
усмихвам

Правилно разбирам, че за това трябва да свържете ACC и + 12V Extras във вашата верига?
остава само да намеря занаятчия, който ще го събере в града, в който живея, мисля, че ще е много трудно)))
Ето и видеото.
Всичко беше направено за себе си. Работи чудесно. Няма нужда да обсъждате да
Цитат: speed27dv
може схема

Моля.


Обяснения за схемата.
В нормално състояние (вратите са затворени, колата е на сигнализацията), няма консумация на ток.
1. Когато бъдете отстранени от алармата. На входа отворено Импулсът на напрежение +12 V идва от централното заключване (СН) или алармен блок (BS), Ето как някой, в зависимост от това какво е инсталирано.
Контактът се затваря за кратко K1.1 (1-3) и чрез нормално затворени контакти K2.1 (1-4) +12 V мощност се подава към релето K3 и K5, В същото време на линията се появява захранване +12 Екстри, Задействано реле K3 самозаключване с вашите контакти K3.1 (1-3) а храната винаги остава на линията +12 Екстри, Задейства се едновременно с K3 реле K5 вашите контакти K5.1 (1-3) доставя маса на линията Земни екстри.
2. При настройка на алармата. На входа близо пристига импулс + 12 V от CZ, Естафетни премествания K2 и вашите контакти (1-4) прекъсва захранващата верига K3 и K5, линия +12 Екстри обезточвано. Масата изчезва на линията Земни екстри.
3. Подобна ситуация е възможна, когато шофирате в кола, играете радио, всичко е прекрасно усмихвам И изведнъж се наложи да заключим вратата. В този случай всичко ще бъде според т. 2, За да не се случи това, във веригата се въвежда реле K4, Той работи, когато колата се движи, когато има линия +12 на линия ACC или на паркинга, ако ключът е в запалването и се обърне в положение ACC. след това K4 контактите му (1-3) ще доставят захранване на линията +12 Екстри.

Ако не е необходима допълнителна маса, тогава релето може да бъде изключено. K5, Релета K1, K2, K5 всякакви малки по размер мощност 12 V. Релета K3 и K4 автомобилни.

Самото устройство е инсталирано в колата от 6 години, така че няма снимки. Не мислех, че някой ще има нужда от това драскотина
Цитат: Nruter
Случва се xaxa
Имам GU на пълен работен ден, захранван от ACC. В този случай, докато не поставите ключа и го завъртите в положение ACC, радиото няма да работи. Това не винаги е удобно, защото ако през лятото отворите вратата, докато слушате радио, тогава алармата за отворена врата ще бъде видяна.
За себе си реших този проблем дълго и радикално. Поставете домашно приготвен блок от няколко релета. Устройството се управлява от сигнала за затваряне / отваряне на ключалките на електрическата врата. В първоначално състояние, когато машината е затворена и е включена в сигнализацията, уредът е без изтощение и не консумира енергия. При обезоръжаване ключалките на вратите се активират и захранването се подава към ACC линията. Освен това стана възможно контролирането на прозорците на всички врати.
Така че дори не си правя труда да изключвам радиото. Пуснете сигнализацията и всичко се изключи. За невярващите мога да направя видео и да покажа усмихвам

възможно е. Аз също искам да направя това)))
Цитат: speed27dv
и на този плюс безопасно ли е да свържете радиото ???

Ако превключите захранването на радиото в IGN1, тогава изобщо не са необходими кондензатор и диод.
Няма да съветвам нищо за предпазителя. Не искам да бъда, макар и косвен, но виновник за запалването на окабеляването в колата ви.
И още. В самото радио кондензатори вече са в захранващата верига. Те не позволяват "затварянето" на звука при максимална сила на звука, изглаждайки пулсацията на напрежението.
Вече се страхувам да експериментирам с тази схема. по-добре плюс IGN1 търсене на ключалката)))
ако сложа по-малък кондензатор, тогава доброто на тази верига, няма да задържи захранването на радиото! 22 000 не са достатъчни!
ако се опита само да постави 1000 на радар детектор.
и правилно спойках диоди? те са всеки 10А при 16 волта
Разбрах всичко благодаря!
и на този плюс безопасно ли е да свържете радиото ???
трябва да се сложи предварителна синхронизация и колко ампера за този плюс ???
Цитат: speed27dv
мониторът започва да се притъпява и изкривява на видеорекордера и на дисплея на волтметъра, след което го стартирате не работи, след това предпазителят взривява

Всичко е правилно. Кондензаторът се разрежда. При подаване на напрежение към него възниква заряден ток. Приблизително може да се изчисли по следния начин. Съпротивлението на отворен диод зависи от напрежението напред и е много малко. Вътрешното съпротивление на акумулатора е незначително. Следователно, когато се приложи напрежение към кондензатора, неговият ток за зареждане ще бъде много голям. Повече от номиналния предпазител. Той изгаря, но не веднага, защото има много инерция. За експеримента заменете кондензатора 22000 с 500 или 1000. И нищо няма да изгори.
Къде да намерите IGN1
на превключвателя за запалване?

На запалването. Необходимо е да се контролира на кой терминал на ключалката, когато ключът е включен стартера, напрежението не изчезва и когато ключът се извади, той изчезва.
Мисля, че в грешна посока или на грешен кабел има диод, токът се връща назад, а напрежението там не е 12V, а 16V, така че вашата електроника е бъги.
Ето как събрах жълтия +
100% не объркаха!
може би нещата в диодите?
Къде да намерите IGN1
на превключвателя за запалване?
не, не го смесих
проверено 100% правилно. не изгаря веднага!
издърпате ключа, всичко е наред, след това го поставите отново, мониторът на видеорекордера започва да притъпява и изкривява видеорекордера, след което стартирате волтметъра и той не работи, след това предпазителят взривява
Случва се xaxa
Имам GU на пълен работен ден, захранван от ACC. В този случай, докато не поставите ключа и го завъртите в положение ACC, радиото няма да работи. Това не винаги е удобно, защото ако през лятото отворите вратата, докато слушате радио, тогава алармата за отворена врата ще бъде видяна.
За себе си реших този проблем дълго и радикално. Поставете домашно приготвен блок от няколко релета. Устройството се управлява от сигнала за затваряне / отваряне на ключалките на електрическата врата. В първоначално състояние, когато машината е затворена и е включена в сигнализацията, уредът е без изтощение и не консумира енергия. При обезоръжаване ключалките на вратите се активират и захранването се подава към ACC линията. Освен това стана възможно контролирането на прозорците на всички врати.
Така че дори не си правя труда да изключвам радиото. Пуснете сигнализацията и всичко се изключи. За невярващите мога да направя видео и да покажа усмихвам
Можете да го добавите.
И тогава един хубав зимен ден забравяте да изключите радиото и да се насладите на бягане около мъртва батерия.
Цитат: Nruter
просто прехвърлете мощността на линията BAT.
В този случай, вероятно, за пълно щастие, също е добра идея да добавите супресор.
Никога не съм чел големи глупости Shok
Авторе, знаеш ли дори защо радиото се изключва по време на стартиране и защо?
Ако не, тогава обяснете. Колата има няколко електропровода и те се наричат ​​практически еднакви за всички:
1. НДНТ е електропровод, директно свързан чрез предпазители към акумулатора.От него се подават някои важни вериги, например спирачни светлини, контролер на автомобила и т.н.
2. IGN1 и IGN2 - към тях се присъединяват различни контролери. Тези вериги се включват само от ключа за запалване и веригата IGN1 не се прекъсва при стартиране на двигателя.
3. ACC - радио за захранване, електрически прозорци, запалка за цигари, контролери за захранване и др. Тази верига се прекъсва при стартиране. Следователно радиото е изключено.
Необходимостта от изключване е, че по време на работа на стартера в бордовата мрежа възникват скокове на напрежението. Защо това се случва, прочетете в интернет.
Ако досадно изключване на радиото, просто прехвърлете захранването на линията BAT.
Ето пример за това, което написах:
полярност Kandera не се смесва?
Добре дошли!
сглобени по схемата, която е на самия връх
взе два диода от 10А до 16V паралелно с тях
22000 х 16 V кондензатор
пълен предпазител
магнетофонът не държи
Ако радиото беше свързано правилно, тогава нямаше рестартиране. И звукът, като, трябва да изчезне, когато стартерът работи ...

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...