i.imadeself.com! » видео » Луди ръце »Тестер за проводимост

Тестер за проводимост

Днес искам да ви разкажа как можете сами да направите много полезно устройство за проверка на проводимостта на електрическите уреди ...
Тестер за проводимост


Нека да гледаме видеото домашно "Тестер за проводимост":

[media = https: //www.youtube.com/watch? v = hE9d8OPkCn8]


Има ситуации, когато трябва да проверите дали уредът работи или не, и няма начин да проверите директно от електрическата мрежа. В този случай на помощ идват малки преносими устройства за проверка на проводимостта, които можете да закупите или да направите сами. В тази статия искам да говоря за това как да направите такова устройство, което ще ви помогне лесно да определите дали има ток и електричество в определено устройство или не.


В стари времена музикалните карти са били много популярни, но след известно време те вече не се радват на такава популярност, както преди.

И точно такава карта ще ни трябва. По-скоро не самата карта, а нейните „вътрешности“ - тоест механизмът (батерия, резистор, PZO, контакти). Извадете внимателно този механизъм от картата и разделете контактите, така че да не се допират един до друг.

След това внимателно спойка двете проводници към контактите, както е показано на снимката:

От другия край на проводниците внимателно спойка двете щифтове.

Сега трябва да направите изолация на щифтовете. Можете или да увиете щифтовете с електрическа лента или да вземете тръбите изпод коктейлите, да ги нарежете на размера на щифтовете и внимателно да поставите тръбите върху тях:

Проверяваме дали устройството работи, за това свързваме щифтовете и контактите затваряме - музиката започва да свири, както в пощенска картичка!

На следващо място, трябва да направите случай на механизма, което ще го спаси от повреди по време на работа. За да направите това, увиваме батерията и останалите „вътрешности“ с лента, както е показано на снимката:

След това изваждаме обикновено пластмасово яйце изпод „Киндер сюрприз“ и поставяме „вътрешностите“ на устройството там:


След това правим горния капак, за да защитим механизма. За да направите това, вземете обикновена капачка изпод бутилката, отрежете ненужната част и направете дупки в центъра на капачката за окабеляване.

След това поставете този капак в яйцето, в което механизмът вече е разположен.

Това е всичко! Нашият тестер за проводимост е готов! Сега, когато трябва да проверите дали уредът работи, ние просто прикрепяме щифтове към контактите на устройството и, ако устройството работи, ще чуете музика, а ако устройството е повредено, няма да чуете нищо!


След като сте проверили работоспособността на устройството, сгъвате целия механизъм с проводници и щифтове в яйцето на Kinder и го затваряте. Така че можете да вземете това устройство на пътя, без да се страхувате за неговата цялост, тъй като кутията е доста здрава, не потъва във вода и не пропуска вода вътре.
10
10
10

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...