i.imadeself.com! » Страна домашна »Поддържайте топло във вашата селска къща

Поддържайте топло във вашата селска къща

Поддържайте топло във вашата селска къща

Чистият мразовит въздух, замръзнал като в приказка, снежни борове и смърч, снежинките по брези искрят като диаманти. Солидна идилия в нашата селска къща.

Въпреки това, докато стигнете до нея от гарата по заснежен път, преодолявайки снежните колела, ще се спуснат седем пота. Влязох в къщата, но никъде да се стопля и да изсъхна.
И затова реших да сложа край на такава неприятна ситуация, въпреки скромните ми материални възможности. По време на основен ремонт на домакинската единица (2,5 х 4 м) той направи „черен“ под, сложи върху него събрани парчета полистиролова пяна, на интервали го покри с дървени стърготини, а отгоре - обикновен дървен под. Стените бяха покрити с плоскост, закрепена към прътите, приковани към стената. Пространството между стената и облицовката също беше запълнено с парчета полистирол и дървени стърготини, таванското помещение беше изолирано с дъбови листа.

На пазара се сдобих с изцяло заварена евтина „печка за печене“, покрих я с тухла. В допълнение към вертикалната тръба, той направи хоризонтална на безопасно разстояние от тавана, а заключението през покрива надеждно закрепи огнеупорна стъклена вата.

Пристигайки на студено в къщичката, веднага разтопявам „печката си“ и отивам да почиствам снега, да го напълня с дървесни стволове, да го отърся от клоните и да проверя за наличие на фураж в хранилките за птици. След като работя час-два, идвам в топла стая, за да пия чай със сандвич. И такава благодат открива върху мен! Отпочивайки, проверявам капаните за мишки и състоянието на запасите в мазето.

Зимен ден е кратък. Време е да се прибера. А обратният път изглежда много по-хубав.
7
5
8.5

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...