i.imadeself.com! » удобства » Машини »Копираща машина на базата на фреза

Копираща машина на базата на фреза
Приветствам всички фенове да изработят, предлагам да се разгледат инструкции за производството на обикновена копирна машина направете го сами, от домашно можете лесно да копирате различни плоски части, авторът като пример изрязва транспортир. Всичко се сглобява доста лесно, машината работи добре и издръжлива благодарение на линейните лагери. Домашно произведено от шперплат е сглобено, а ръчната мелница е работното тяло. Нямате нужда от сложни инструменти за направата на домашно изработени продукти, авторът дори предостави размерите на необходимите части. Ако проектът ви интересува, предлагам да го проучите по-подробно!

Материали и инструменти, използвани от автора:

Списък с материали:
- шперплат;
- ръчно фреза;
- линейни лагери;
- стоманени оси;
- самонарезни винтове;
- болтове и гайки.

Списък с инструменти:
- циркулярен трион;
- бормашина или свредло на стойка;
- машина за рязане на лента (или друга машина за рязане на шперплат);
- лента мярка, молив.

Домашен производствен процес:

Първа стъпка. Изрежете детайлите
На първо място изрязахме всички необходими части за машината. Авторът използва шперплат като материал, той е силен, не се усуква, за разлика от дъските и други материали. На снимката можете да видите необходимите размери на частите.

В процеса авторът се нуждаеше от машина за рязане на лента, както и пробивна машина, всички тези машини от автора са направени в домашни условия, а също и от шперплат.
Стъпка втора Поставяне на ставата
Когато всичко е готово, можете да сглобите панта, която ще отговаря за повдигането и спускането на фрезата, същият панта отговаря за ъгъла на наклона на фрезата. Гарнитурата е направена от два стелажа с отвори за оста, както и елемент под формата на буквата "P", към който са завинтени лагерите с линейно движение. Като ос за пантата авторът е използвал стоманена ос, за да не изпадне, може да бъде залепен.


Стъпка трета Поставете осите на основата
На следващо място, ние трябва да инсталираме три оси на основата, две оси ще стоят успоредно, те ще осигурят дърпане от себе си / към себе си.И друга ос ще осигури движението на рутера вдясно / наляво.

Авторът е използвал основата под формата на OSB, отгоре на който е монтирал лист от ПДЧ. Осите са монтирани с помощта на специални алуминиеви скоби.Прикрепяме третата ос към стелажите от шперплат; тези стелажи са закрепени към болтове, монтирани по-рано на оста на основата. Горната ос може да бъде залепена в дупките, пробити в шперплат, или можете да фиксирате всички винтове с шайби.

Стъпка четвърта По-нататъшно сглобяване и тестване
Накрая авторът изрязва дистанционера и го завива между стълбовете. След като всичко е завинтено, можете да инсталирате в скобата и фрезата. Недалеч от фрезата има устойчива ос, която ще опира до копирания продукт. Тази ос е фиксирана с винт, тя се регулира по височина.

Можете да започнете тестовете, като експеримент авторът изряза транспортир. Машината работи точно и доста лесно, в зависимост от използвания фреза можете да изрежете копия от различни материали и с различна дебелина. Ако материалът е дебел, можете да направите няколко прохода, постепенно задълбочавайки се до желаната дълбочина.

Проектът е завършен по този въпрос, надявам се, че сте харесали домашното произведение и сте намерили полезни мисли за себе си. Успех и творческо вдъхновение, ако решите да повторите това. Не забравяйте да споделите идеите си и домашно приготвените неща с нас!
10
10
10

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
2 коментари
Явно неуспешно се шегувах за транспортиращия, ако andresto не ми хареса ... драскотина
авторът като пример изряза транспортир
Е, какво за него транспортира от шперплат? драскотина

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...