i.imadeself.com! » удобства »Пясъчен пречиствател

Пясъчен сит


Приветствам всички фенове да изработят, предлагам да разгледат инструкции за производството на полезна машина за строителя направете го сами, Използвайки такива домашно пясъкът може бързо да се пресее, като се раздели на три фракции. Ще получите прожекции под формата на камъни и други големи части, ще имате и нормален едър чист пясък, а също така ще получите фин пясък с прах и други леки частици. Машината се състои от мощен вентилатор, който авторът направи от мелница, както и сито, което се задвижва от 12V мотор. Ако проектът ви интересува, предлагам да го проучите по-подробно!

Материали и инструменти, използвани от автора:

Списък с материали:
- 12V мотор (от печка за кола или чистачки);
- шлайф;
- метално сито;
- листова стомана;
- квадратни тръби или пръти;
- радиален лагер;
- 4 пружини;
- малки дървени блокове;
- боя и др.

Списък с инструменти:
- български;
- заваръчна машина;
- менгеме;
- тренировка;
- ножица за метал;
- клещи.

Домашен производствен процес:

Първа стъпка. сито
На първо място ще направим сито, през което ще пресеем пясъка. Можете да си купите готово сито с отвори с желания диаметър или да го направите със собствените си ръце. Просто вземете лист метал, маркирайте и пробийте дупки. Дори дупките не могат да бъдат пробити, а просто се пробиват с пирон, ако металът е достатъчно мек.
Освен това авторът направи ресни за ситото от дървени блокове, ситото е приковано към блоковете с малки скилидки. В края авторът отряза четири парчета кръгла тръба като опори, заварени шайби към парчетата тръба. Закрепваме такива опори в ъглите на ситото със самонарезни винтове, това ще са опорите за пружините.

Стъпка втора кадър
Заваряваме рамката за домашна работа, материалът може да бъде най-разнообразен, но за да се сведе до минимум вибрациите е по-добре да се използва, която е по-тежка. Авторът намери стоманени квадратни пръти и завари рамка от тях.Стъпка трета извори
Самостоятелното сито е монтирано на пружини, в резултат на което то е в състояние да се движи в различни посоки.
Единият край на пружините влиза в опорите от тръбите, а другият край е фиксиран върху стоманени пръти, заварени към рамката. Тъй като могат да се адаптират пръти, болтове, парчета от кръгъл дървен материал и т.н.Стъпка четвърта двигател
За да може сито да пресее пясък, то трябва да се движи. Авторът му пуска двигатели за движение за 12V, които могат да бъдат намерени в печката на колата или от чистачките на автомобилите.

Авторът поставя прост ексцентрик върху вала на двигателя, който е направен от радиален лагер, този ексцентрик имитира работата на коляновия вал. Що се отнася до "свързващия прът", неговият автор се наведе от стоманена плоча.
Прикрепяме свързващия прът към ситото и монтираме мотора върху рамката, авторът направи скоба за него от стоманена плоча.

Стъпка пета перка
За домашна работа ще ви трябва доста мощен витла, който ще издуха по-леки частици. Разбира се, би било хубаво да се направи такъв витло от 12V мотор, но авторът реши да адаптира своя шлайф за това. На вала на шлифовъчната машина трябва да направите направо витло, неговият автор е изрязан с ножица за метал от тънка листова стомана.Шлайфът трябва да бъде здраво закрепен към рамката под ситото. Авторът е направил прости крепежни елементи от стоманени плочи за мелницата; мелницата е с болтове.

Стъпка шеста Последни щрихи и тестове
За домашна работа ще трябва да направите и палет, където да се събира екранираният пясък. Също така ще трябва да направите козирка, покрай която от ситото ще се изсипят камъчета и други големи части, които не преминават през ситото.


След рисуването може да се опита домашно произведение. Шлайфът трябва да бъде включен през димера, така че да можете да регулирате желаната сила на въздушния поток. Що се отнася до 12V мотора, също би било хубаво да го включите чрез регулатора на скоростта, тъй като без скоростна кутия ситото може да се разклати много.


Тестването на домашния продукт даде добри резултати, авторът успя да раздели пясъчната смес на три фракции. Всички части могат да се използват за строителни цели и не само. Разбира се, не само пясък може да се засява, но може да се направи сито за брашно, зърнени храни и други.
Проектът е завършен по този въпрос, надявам се, че сте харесали домашното произведение и сте намерили полезни мисли за себе си. Успех и творческо вдъхновение, ако решите да повторите това. Не забравяйте да споделите идеите си и домашно приготвените неща с нас!
0
0
0

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...