i.imadeself.com! » удобства »Месингова и алуминиева топилна пещ

Месингова и алуминиева пещ за топене


Приятели Здравей! След като направите пропановата горелка, е време да направите пещ за топене. Дълго мислех какво да направя от това. Разгледани различни варианти. Поставете от тухли с огън и рамка с ъгъл. Възможно беше да заварявате метална рамка, да я поставите вътре с тухла и да я изолирате с памук. Всичко ми се стори някак сложно и получаването на същата термоустойчива памучна вата в нашия регион се оказа проблем. Най-идеалният вариант беше да се постави печката от специални печки, подобни на блок от пяна. Не помня точно как се наричат, но този материал има отлична топлоизолация и поддържа температура 1300 ° C. В същото време той е лек и доста издръжлив и може да служи като рамка. За съжаление, получаването им от нас е много трудно. Затова трябваше да го направя от налични материали.

Празна 50 кг варел изпод грунда влезе в ръката ми. Реших да го използвам. Отстъпи от върха около 10 см и отряза в кръг. Вътре имаше остатъци от грунд и трябваше да се излее няколко бутилки разтворител, за да се измие и разтвори всичко. Плюс това се оказа 2,5 л грунд за худжуда. Останалите, които не се поддадоха, трябваше да се размият. След всички процедури се сдобихме с добро тяло и капак за бъдещата пещ. Преди да поставите вътрешната камина, е необходимо да се направи отвор отстрани и да се постави тръбата, за предпочитане от неръждаема стомана. Газова горелка ще бъде поставена в тръбата. За да предотвратя изгарянето на горелката, пробих три отвора от ръба на тръбата, заварих гайки m8 и завинтих болтовете. Друг отвор на страничната стена на цевта е необходим за термодвойка, но това не е задължително. Преди да напълните, трябва да поставите тръба. Избираме височината под горелката въз основа на дебелината на дъното. И правим дъното, така че тухлата, поставена върху него, да е на едно ниво с цевта и да не се издува. По-нататък изрязах квадратчета от 2 мм желязо. Това ще бъде платформа за бримки, тъй като дебелината на стената на цевта е малка. Плочите са извити за плътно прилягане към стените. Записите се нуждаят от 4 броя по 2 от всяка страна. Единият ще бъде извън другия вътре в цевта. Те са усукани заедно с M6 болтове. Използвах същите плочи отстрани на цевта.Към тях ще бъдат заварени облицовъчни тръби. Върху тези тръби цевта ще виси на рамката и ще заема вертикално или хоризонтално положение. Едва след това ще е необходимо да се изложи вътрешността.
Месингова и алуминиева пещ за топене

Така че нека започнем. Първото нещо, което направих от фибростъкло, беше да изрежа кръг около диаметъра на цевта и да го положа на дъното. Освен това се използва огнеупорна смес на пещта. Тя го държи при температура 1700 ° C. Хвърляйки и разнасяйки тази смес, той постигна необходимата дебелина на дъното, а горещата тухла живееше горе. В слоя на разтвора беше поставена и подсилваща мрежа. Оставих всичко това за една нощ за настройка на решението. На следващия ден започнах да слагам самата камина. Той постави тухлите в изправено положение. Съдържа 6 броя във формата на шестоъгълник. Една тухла трябва да бъде нарязана на мястото, където ще премине тръбата. След това напълно запълнете цялото празно пространство с разтвор. Исках да поставя стъклена постелка вътре в цевта, за да изолира стените. Но се страхуваше, че всичко това ще се мотае. В края на краищата пещта ще се използва в хоризонтално и вертикално положение. Сега корицата. В центъра има дупка и е необходимо газът да излезе. От 2 мм лист стомана изрязах лента с ширина, равна на височината на капака. Зави го в пръстен и го завари в центъра. Преди да се напълни, в капака се поставя пръстен от стъклена постелка. За да не се разлее разтворът и да остане в капака, вътре е заварена подсилваща решетка.
След всички подготвителни операции запълних всичко с решение. Този монументален дизайн умира за около 2 седмици с периодично нагряване. Докато цялата работа беше суха, заварях рамката. Състои се от две части от ъгъла на петте, които са свързани помежду си чрез армировка в краищата. В центъра на ъглите има стелажи, върху които са заварени гайки. Болтовете се завинтват в гайките и те играят ролята на въртяща се ос. На тези болтове пещта ще заеме хоризонтално или вертикално положение. За фиксиране на пещта в желаното положение на тръбата върху страничната стена на пещта бяха заварени две плочи с отвор. И на стелажите заварени гайки. При затягане на болта той влиза в отвора в плочата и цевта е фиксирана. След като сглобите рамката, я боядисайте с остатъците от същия този грунд. А самото тяло на печката беше внимателно почистено и боядисано с термоустойчива боя за пръскане. Предварително ще кажа, че по време на тестовите стопи боята не е изгоряла и тялото на печката е било нагрято до около 100 ° C.

Аз също трябваше да заварявам изпускателна качулка 50 * 50 см. За качулки. Хвърли гофрирането и го заби във вентилационния канал. Има и вентилатор за качулки. Смятам да плувам гаража и дишането това не е добре.
[medium] [medium] https://i.imadeself.com/uploads/posts/2020-01/1578419829_20191226_204300.jpg [/ medium]

Това е всичко. Фурната е готова. Също така за топене на метал е направен тигел от парче тръба с диаметър 100 мм. Обемът беше около 2 литра и той ще се използва за алуминий. За месинг сготвих тигел от неръждаема стомана. Също така по пътя бяха направени кърлежи за малък тигел. За голям тигел той направи куки и куки, както и острие за отстраняване на шлака. Искам да кажа, че печката се оказа отлична и в момента вече е произвела около 30 кг завършен алуминий. А става въпрос за три плувни куфара. Тоест, след като се нагрее, са получени 10 кг метал.

В такава пещ могат да се стопят всякакви цветни метали, подходящи за леене на бижута. Ако не искате да се притеснявате, това ще ви помогне бижутерийна работилница Москва.

Необходими инструменти: Заваряване, шлайф, бормашина, мистрия, шпакловка, чук, ключове, тренировки. От материали: стъклена рогозка, тухла, пещ, мрежа, ламарина, болтове, гайки, боя, ъгли, тръби.

За да контролирам температурата, поръчах контролер и термодвойка в Китай. Връзки в описанието под видеото!

По-долу оставям ролките за производството на печката и за топенето на алуминий. Отпуснете се с хубава музика и хубави снимки. Може би съм забравил нещо и там можете да разгледате всичко по-подробно. Благодаря и ще се видим скоро. Чао!

8
8.6
8

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...