i.imadeself.com! » Дограма »Направи сам ренде (фуга)

Направи сам машина за фугиране (фуга)

Здравейте скъпи читатели и жителите на нашия сайт!
Със сигурност много от вас биха искали да имат поне малка дограма във вашата работилница.
В тази статия авторът на YouTube канала Amazing Woodworking Techniques ще ви разкаже как е реализирал този проект по доста прост начин.

Този домашен продукт е много лесен за производство, но изисква части с висока точност. Изработката е доста проста, но ще се изискват дъски с висококачествена обработка.
Материали.
- Дъска за бор с палети
- листов шперплат
- пролет
- Винтове за дърво, мебелни гайки, винтове, гайки, шайби
- PVA лепило.

Инструменти, използвани от автора.
Електрически ренде
—  Безопасен тласкач
Ръчна мелница
Циркулярен трион
отвертка
Противоударна тренировка
- Квадрат, молив, линийка, гаечен ключ, отвертка, чук.

Производствен процес.
На първо място, майсторът маркира контурите на електрически ренде на бор от бор.Маркират се и бъдещите слотове за работната част и вдлъбнатините за корпуса на двигателя.


Авторът отрязва излишния материал на импровизирана кръгла маса с карета.

Жлебовете за корпуса на двигателя и други технологични прорези той извършва с помощта на фреза.


Резултатът е платформа, на която седи самият ренде. Задължително е горната част на дъската да е идеално равна.


За да прикрепи инструмента към самата маса, капитанът закрепва гърба си с две стойки и болт през отвора за дръжката.
След подравняване на подложките, те се завинтват към масата с винтове от долната страна.Предната част на инструмента е прикрепена по подобен начин, но в този случай винтът не преминава, а е здраво фиксиран в отвора.Цялата получена структура се преобръща в нормалното си положение, след това подравняването на подметката и масата се проверява с помощта на квадрат.На следващо място, трябва да направите три опори, в едната от които се пробиват дупки, а мебелните гайки се забиват.

Сега самата маса може да бъде прикрепена към опорите с помощта на дълги самонарезни винтове, като предварително сте пробили пилотните отвори и ги сменете.
Цялата конструкция отново е обърната, а към долната й част е прикрепена основа от листов шперплат.


И така, основният дизайн на машината е много прост и готов.


Следващата стъпка е да направите малка основна подложка.Може да бъде направена от дъски или шперплат с подходяща дебелина и да се закрепи заедно с чифт ъгли.


Опора е прикрепена към крайната част на тялото, образувайки една равнина с регулируема платформа.Благодарение на дупките с малко по-голям диаметър в самата платформа, той има способността да се регулира вертикално, което ще ви позволи да промените дебелината на материала, който се отстранява.


След изравняване и фиксиране с болтове, равнините на подметката и подпорите трябва да се проверяват с помощта на квадрат или ниво. Това също трябва да се направи по диагонал.

Време е да инсталирате страничния паралелен стоп. Първата му част ще бъде борова греда. Главният го фиксира с гайките на крилото, което ще даде възможност за последващо регулиране.След това върху планката се завинтва друга дъска, също от дъсчена борова дъска.
Сега трябва да проверите перпендикулярността на спирачната равнина спрямо дъното на равнината и самата таблица.


И сега най-важният момент е да се гарантира безопасна работа. За да направите това, към втория отвор за скобите се завинтва малък дървен блок.


На този блок е монтиран специален защитен разрез, оста на който ще бъде болтът M8, в края на който е пробит напречен отвор за закрепване на пружинната опашка. Болтът е здраво притиснат към венчелистчето, фиксиран от двете страни с шайби и притиснат с три гайки под формата на стойка.


Майсторът поставя друга шайба между гайките и опорния блок, след което инсталира опъваща пружина.


След като настрои необходимата сила на пружината, вторият му край се фиксира със самонарезен винт с пресоваща шайба към дъното на уреда.
Сега венчелистчето ще покрие работните остриета на рендето при липса на заготовки. Ето как работи този механизъм.


Почти всичко е готово, остава да свържете обща система за отстраняване на прах и можете да започнете да работите. Въпреки това, преди това, се препоръчва да се обработват всички повърхности с дървена импрегнация или полиуретан. За по-добро плъзгане на части по масата, използвайте аерозолна силиконова грес.

И така, първият, който обработва майстора, взема старата дъска от палета. И резултатът е просто перфектен.Следващият клиент ще бъде дървена греда с размери 40X40 мм. Авторът обработва всичките четири страни.


И в крайна сметка както повърхностите, така и ъглите на получения лъч имат идеални геометрични форми.За да подобрите качеството на обработка на дървени заготовки, по-добре е да използвате алуминиев профил като маса и акцент. И също така използвайте специални бутала, ако не искате да останете без пръсти. Горещо препоръчвам да използвате предпазен тласкач.

Повтарям. Авторът прави това изключително опасно, въпреки че излезе със защита на машината. Въпреки това, той е предназначен да предпазва само при липса на детайл в момента на въртене на лопатките на фугата. В следващия момент детайлът може да бъде издърпан поради например забита карамфил или възел. и пръстът ще се приплъзне към въртящ се барабан с остриета.

Относно откриването на нокти в стари парчета дърво, можете да използвате следното инструмент, Това нещо е в състояние да търси не само ноктите в дърво, но и да намира фитинги и окабеляване в стените.

Следвайте инструкциите за безопасност!

Благодаря на автора за простата идея за много полезна машина за малка дърводелска работилница!
Ако имате интересни домашни продукти, споделете ги на този сайт, Тук ще получите истинска награда, а не „куп зелени неща“ на развлекателния форум.
Всичко добро настроение, късмет и интересни идеи!
Авторско видео можете да намерите тук.
7
10
4

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...