i.imadeself.com! » електроника »Многоканално зареждане за Li-ion

Многоканално зареждане за Li-ionПомолиха ме да направя многоканално зарядно (наричано по-долу зареждане). Вече събрах момчетата, които зареждат за оловни батерии. Сега зареждането ще се зарежда оръжиев който са инсталирани Li-ion елементи от формат 18650. Оръжия за игра на лазерни тагове. Почти всички компоненти ми бяха дадени. Задачата е ясна. Ще съберем.

за домашно трябва да:

- проводници с конектори;
- тел;
- табла на контролера за зареждане;
- мощно захранване;
- двустранна лента;
- кабелен канал;
- инструменти.

Аксесоари.

Закупени са къси проводници с конектори 5,5 * 2,5, дължина 250 мм. Подобна жица беше купена за удължаване. Проводниците ще бъдат разширени чрез запояване, точките на запояване са изолирани с термосвиваема тръба.Готови контролери от Китай, сглобени върху чипа TP4056. Дъските са евтини и надеждни.Като външно захранване се използва готов 5V / 30A блок.Имах парче двустранна лента. Нека да приложим, защо трябва да изчезнеКутията беше налична, не трябваше да купувам. Приложимо. Разрезът беше достатъчен.Събрание.

Първото нещо, което запоявам контролерите в клетка от пет парчета. Намерих това количество за оптимално. Удобно е да работите с къси клетки и жицата няма да бъде претоварена.На кутията маркирам места за проводници. Ще пробивам дупки. Само 25 броя, съответно, ще има и 25 контролери.Засадете проводници в дупките.На контролерите лепи лента.Почти забравих за мъничетата. Те бяха изрязани от пластмасов лист.Също издълбани дървени каботажници. Те служат като опори, когато са монтирани на стена.Появам изходните проводници с конектори към контролерите на заряда. Свързвам външно захранване. Трябва да проверите режима на превключване на LED при зареждане. За да симулира оръжия, сглоби тестов "модул". Състои се от елемент от формат 18650 и реципрочен гнездо. Свързвам. Така че проверявам всички контролери.Лепя всички контролери. Споявам паралелно захранващите проводници.Свързвам проводниците към блока. Входният кабел ще бъде 2 * 2,5, дълъг около един метър. Още веднъж проверявам работата на всички контролери.Залепете мъничета върху супер лепило. Закрепвам дървени опори към кутията.
Ще направя дупка в стойките, за да прикрепя заряда към стената, ако е необходимо.Прилича на събрания заряд, оказа се компактен.Ето как изглежда устройството в човешката работа.Ето едно зарядно се оказа. Той работи повече от седмица. Всичко е страхотно.

Монтажно видео:

9.8
8.3
6.3

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...