i.imadeself.com! » удобства »Направи си тетрадка

Направи си тетрадка

Здравейте скъпи читатели ижителите на нашия сайт!
В тази статия Зак, автор на редакцията на канала за работилница в YouTube, ще ви каже как да направите ролка на дъската за бележки. Авторът планира да го окачи на стената на кухнята, което е много удобно. Разбира се, има много начини и решения за изграждането на нещо подобно. Но ето какво предлага самият автор.

му модела ще бъдат създадени въз основа на такива технологични процеси като металообработка, заваряване, дървообработка.

Материали.
- Стоманена профилна тръба
- Опаковъчна хартия
- Стоманена лента, шпилка, гайки
- Лешни дъски
- Импрегнация за дърво.

инструменти, използван от автора.
—  отвертка
—  Гъвкав адаптер за отвертка
—  Циркулярен трион
- Митра трион
- Маркиране на повърхностен уред, квадрат
—  български
- Диск за премахване на венчелистчетата
—  Ъгъл за заваряване с регулируем ъгъл
—  Полуавтоматична заваръчна машина
—  Заснемане на гейферчук
- Пробивна машина
- Столяр, ренде
- Рулетка, маркер, ядро, ниво.

Производствен процес.
Авторът започва с оформлението на рамката. Това ще бъдат тръби с профилно квадратно сечение, нарязани на сегменти, съставени във форма и заварени заедно - фокус, благодарение на който се създава впечатлението за изцяло метална стоманена рамка.


За да наблюдава точно ъглите на детайлите, авторът прави малки дървени облицовки.В зависимост от това какъв ъгъл има определена връзка на конструкцията - 90 или 45 градуса - стоманените сегменти се изрязват съответно под ъгъл 45 или 22,5 градуса, след което два сегмента с един и същ ъгъл се комбинират и заваряват.

Всички стоманени сегменти са нарязани на митра трион с метален диск. Както се вижда от чертежа, от всяка страна на конструкцията ще има 5 отделни сегмента, заварени заедно.

Авторът внимателно измерва всеки сегмент, позовавайки се на чертежа. Въпреки че този проект не предвижда прецизно заваряване, е необходимо да се стремим към висококачествена заварка с дълбоко кипене.


Части с ъгъл от 45 градуса са готови. Сега изрежете тези, които имат ъгъл 22,5 градуса. Ограждащите сегменти от двете страни на конструкцията са изрязани последни, така че да са една и съща дължина и равен ъгъл. Тогава и двете страни ще бъдат симетрични.
По-нататък авторът обработва остри ъгли с шлайф с диск за отстраняване на венчелистчетата.Целта е да се премахнат острите бурета и да се направят плитки скоси, за да се получи по-добра заварка.

Освен това авторът извършва заваряване с помощта на магнитни ъгли и квадрат.
Всяка връзка се заварява първо от три страни, накрая са свързани вътрешни елементи.

Майсторът не е имал веднага под ръка средствата за почистване на груби шевове на тесни места. Той оставя това произведение до последния етап. В същото време той уверява, че дори да нямате опит с полуавтоматична машина за заваряване, след няколко часа практика ще придобиете необходимите умения, ще отработите настройката на рамото и ще можете да прецените колко дълго трябва да останете на едно място в зависимост от дължината и дебелината на частта, която ще заварявате. Възникналите конуси и заваръчни мехурчета могат да бъдат почистени с диск с капаче 40 грама.

Така че рамката за барабана под блока от опаковъчна хартия е почти готова. Остава само да заварявате две стоманени ленти, свързващи двете страни. Едната плоча ще бъде заварена към задната страна на рамката (използвайки я, дъската ще бъде прикрепена към стената), а другата - отпред, за да направи конструкцията твърда. Блокът хартия е широк 24 инча.

Майсторът поставя страните на това разстояние и заварява облицовките.

След това следва почистването на шевовете.

Майсторът е изправен пред задачата да закрепи барабана вътре в конструкцията, така че да могат да се зареждат сменяеми ролки хартия.
Той решава да се измъкне от ситуацията, като прилага стоманена шпилка M12 с гайка, завинтена върху нея.


От едната страна на рамката Зак хваща гайката чрез заваряване към профила, завива вала в нея и го прекарва през ролка хартия. С този дизайн пръчката е изненадващо лесно развита и отстранена, ако се наложи да се замени ролката.След това той заварява втора гайка, върху която ще почива вторият край на пръта.

След това капитанът измерва необходимата дължина на пръта.

Излишният материал се нарязва на митра трион за метал.

Последният етап е проектирането на тялото на ролката. Тъй като тя ще виси на една от стените на кухнята, авторът решава да шие на рамката си дъска от същата дървесина като рафтовете в кухнята. Това е лешниково дърво. Първо, той измерва необходимата дължина на дъската.


Тогава майсторът прави гладък ръб на дъската върху фугиращия.

И допълнително преминава и двете широки повърхности на дъската през уплътнителя, като едновременно премахва излишната дебелина, с около 3-4 мм.

На кръглата маса, поставяйки дъската на слайда, Зак постига правоъгълните краища и страни на дъските и определя крайната му дължина.
Преди да нанесе финишното покритие, авторът изглажда всички шпули на дъската с шкурка.

След това продуктът е покрит със слой от полиуретан, който се втрива в повърхността с парче плат.
След което дъската се оставя за 20-30 минути да изсъхне.За да прикрепи дъска с гайка към горната част на рамката, капитанът маркира три отвора и ги пробива на сондажна машина.За да окачи ролетна дъска на стена, авторът първо пробива пилотните отвори в плоската задна страна на конструкцията и след това закрепва два дюбела, като предварително е маркирал местоположението им на стената.

В стената се пробиват малки пилотни отвори, в които след това се вкарват дюбелите и се закрепват с винтове. Имайки под ръка ниво и отвертка със гъвкав адаптерИзобщо не е трудно!Сега можете да прикрепите рафта към рамката.
Освен това авторът изрязва два разреза от стоманени ленти с малко по-голяма ширина от самия лист хартия, изглажда остри ръбове и пробива пилотни дупки по краищата на всяка част. Те са необходими, за да дръпнат хартията към стената.
Тези стоманени дъски са прикрепени към стената с винтове, докато шайбите са поставени между стоманената дъска и самата стена, по две за всеки винт.Така че резултатът е малка празнина, достатъчна за лист хартия да премине в нея.


На този етап ключовият момент е да се поддържа идеалното ниво както на дъските, така и на самия барабан. Всички те трябва да са успоредни един на друг и да са разположени точно хоризонтално спрямо пода.
Всичко е готово! Такава ролка няма да бъде на място, за да виси вкъщи, както и в барове, ресторанти, където обикновено информират за специални оферти, боядисват менюта и т.н. За да освежите повърхността, просто издърпайте хартията и откъснете излишното.
Благодаря на автора за много интересен дизайн на дъска за бележки.

Ако имате интересни домашни продукти, споделете ги на този сайт. Тук ще получите истинска награда, а не „куп зелени неща“ на развлекателния форум.

Всичко добро настроение, късмет и интересни идеи!

Авторско видео можете да намерите тук.
10
10
10

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
7 коментар
Авторът
В описанието на инструмента, вижте, намирам всички специални инструменти на Ali за читатели.
Цитат: R555
Парче от горещ електрод отлетя и го удари от скрута на шията ... След този инцидент той започна да спазва тези правила))


Вариантът, когато дросът попадне в обувки, се наричаше „Танцът на щастливите съветски заварчици“ по съветско време !!! Представете си тази картина: Тихо клякане „заварено“, без причина, изведнъж рязко скача нагоре и, право в маската, започва да танцува, изкарва геврека с крака и размахва ръце, в единия от които държи държач с с електрод!)))) .... Картината, ще ви кажа, е просто смешна ... Въпреки че това не е смях - дросът изгаря в месото на крака ...
Научих много от тази статия. Например, не знаех, че има магнитни ъгли. Имам приятели, които се занимават с метал, в частност, ковач. Никой не е виждал тези ъгли.

Сериозен ли си?? Значи това съм аз Направили ги тогава, когато те бяха сравнително скъпи ... Сега това е стотинка. В допълнение към тези две, просто купих още две ... За да мога да готвя рамката.
Хареса ми и как Авторът спазва правилата за безопасност. Очила, маска, специално облекло и дори слушалки! Не виждате често това.

Спомних си един случай, случи ми се. Направиха голям стелаж за съхранение на устройства и различни части по време на работа. Нашият заварчик, изтръпнал, той винаги пренебрегвал правилата на туберкулоза и нямал късмет. Парче горещ електрод отлетя и го удари по скраб на шията ... След този инцидент той започна да спазва тези правила)))
Те имат добра гама от силни напитки напитки xaxa
Научих много от тази статия. Например, не знаех, че има магнитни ъгли. Имам приятели, които се занимават с метал, в частност, ковач. Никой не е виждал тези ъгли.

Интересуваше ме и гъвкав преход. Не често, но имаше ситуации, когато той би бил много полезен.
постига правоъгълен ъгъл на страните на дъската
Все пак вирусът на складник е заразен! Спешно вземете за превенция! напитки
Ролка дъска за бележки
Не си ли говорят помежду си? дим

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...