i.imadeself.com! » Дограма »Табела с домашен номер от налични материали

Табела с номер на къщата, направена от налични материали


Интересна чиния с номера на вашия апартамент или къща няма да остане незабелязана от любимите ви гости. Особено хубаво е, когато тази чиния може да бъде направена с минимални отпадъци, от парче дъска. Ако просто нямате такъв знак до входната си врата, тогава ви предлагам да разгледате тази проста, оригинална версия.

Инструменти и материали:
- Парче дъска
- Електрически мозайката
- Grinder
- Петна, можете да комбинирате тъмно и по-светло
- четка
- Акрилен лак
- Натиснете щифтове
- ръкавици, по желание
- Шкурка
- Всяка лепенка, лепяща лента, широка около 20 мм.

Може да се наложи:
- тренировка
- въже
- лепило
- Нишки, за предпочитане в цвета на въжето
- Дървесина или замазка за дърво, в случай че дървото има недостатъци

И така, нека започнем с определянето на размера на бъдещата плоча. Имах точно такава дъска, реших, че това е просто оптималният размер. Ширина - 100 мм, дължина - 310 мм и 350 мм.

Можете да изберете различен размер и форма, което ще бъде по-удобно за вас.
Реших да добавя прорези по краищата на дъската, за да е по-интересно. Правим приблизителна маркировка и изрязваме вдлъбнатините с мозайката.Можете също да опитате да заоблите ъглите. Тъй като нямам на разположение добри професионални инструменти, ще го направя с мозайката. Просто държа мозайката под ъгъл и отрязвам ъглите отпред.

Абсолютно идеално равномерно не е необходимо да го правите. Първо, няма да работи с мозайката, и второ, таблетът ни ще бъде малко брутален и всеки ъгъл тук абсолютно не е необходим за „облизване“. В допълнение, сега е много популярна ръчната изработка, която има своя собствена индивидуалност.

Ето какво се случи.

Сега трябва да го смилате от всички страни. Големите лепящи парчета могат да бъдат откъснати с ръце, останалото с шлайф.

Ако по време на процеса на рязане се образуват остри ъгли, те трябва да бъдат "изтрити". Препоръчително е да се правят меки преходи. Страхувах се, че машината може да не може да се изкачи навсякъде, но за щастие можете да я получите почти навсякъде.Ако в някой ъгъл все още е трудно да пълзиш с машина, тогава можеш да опиташ с ръце.

Тъй като има недостатъци на моята дъска, под формата на дупки от ноктите, те трябва да бъдат покрити. За целта смесих дървени стърготини с pva лепило.

Дупките могат да бъдат покрити с тази маса, но пълното маскиране е трудно постижимо.

За да изсъхне лепилото по-бързо, можете да поставите на топло място. След изсушаване ще трябва да преминете през шлифовъчна машина. Оказа се някак.

След шлайфане избършете чинията с влажна кърпа и може да бъде боядисана.

За рисуването реших да комбинирам два цвята, за по-интересен резултат.
Като начало нарисувах таблета с черно петно.

След пълно изсъхване ще е необходимо да се смила все още. Препоръчително е да изтриете горния слой черно петно. Тогава тъмното ще остане само в вдлъбнатините.

След това покриваме дъската с по-светъл цвят. В резултат на това се оказва, че на някои места моделът остава тъмен, а на други места по-светъл. Това добавя насищане.

Когато петното изсъхне, реших, че ще го прикрепя към стената с въже. Преди това обмислих възможността за закрепване към самата стена с помощта на самонарезни винтове, това ще предпази таблета от хулигани. Но тогава исках да добавя въже, следователно ще трябва да направя две дупки в горната част. Би било препоръчително да направите тази стъпка преди боядисване.

Когато дупките са готови, те трябва да бъдат шлифовани малко (ако се налага) и за предпочитане боядисани.
Сега можете да правите числа. За тях закупих канцеларските копчета в злато. Те са много евтини, в района на 15r. за пакет.

Числото, което трябва да направя, е 105. Не исках да правя сложни изчисления, за да пасвам идеално на числата с помощта на куп таблици и владетели. Като начало реших, че размерът на числата ще бъде пет бутона във височина и четири в ширина. И за това, че ги изложих на дъската. Ширина в мм - 40, височина - 50 мм.

Помагайки си с лента и лента, направих три етажа за номерата.След това залепете лентата отстрани. Именно в тези малки квадратчета трябва да се поберат на числата.

Започнах да се разпространявам отдолу.Едно по едно изложете всички числа.

Ако бутоните не се вписват добре в дървото, тогава можете да почукате малко с чук. Но е по-добре да не бъдете прекалено ревниви, чукът може да остави грозни следи върху шапките.
Понякога бутоните могат да отидат по-високи или по-ниски, тогава те са почти невъзможни да се придвижват малко.

Когато желаният номер е положен, можете да лакирате. Покривам с матов акрилен лак. Два слоя са достатъчни. Времето за изсъхване на всеки слой е поне час.

Сега, ако желаете, можете да навиете въжето. Ако се притеснявате, че недобросъвестни другари ще го премахнат от вас, тогава е по-добре да го завиете директно към стената. Нямам такъв проблем, защото той ще виси в затворен вестибюл.
Върхът на въжето може да бъде обвит с тиксо или лента, за да се удължи по-лесно.


Когато въжето е поставено в двата отвора, трябва да закрепите краищата заедно.

За да направите това, можете да използвате лепило и конец.
Въжето трябва да е малко разхлабено в краищата и да нанесете лепило.

След това с пръсти опитайте да завъртите двата края.

Задържайки кръстовището с пръсти, трябва да обвиете това нещо с нишки, за предпочитане съвпадащи по цвят. Извийте и завържете.

Изрежете краищата на конеца.

Когато лепилото изсъхне, фугата трябва да се премести под рафта, така че да не се вижда.
Това е всичко. Завиваме саморезащ винт в стената и го закачаме. Благодаря за вниманието.
7.3
9.7
6.7

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
1 коментар
охлади)

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...