i.imadeself.com! » удобства »Електрически люлеещ се стол за люлка

Електрически люлеещ се стол за люлка

Здравейте скъпи читатели!

От статията по-долу ще научите как да направете го сами превърнете обикновена кошара в креватче - електрически люлеещ се стол. Следното описание и инструкции са взети от канала на Matthias Wandel YouTube.Първоначалното намерение на майстора е било да построи някакъв детски люлеещ се стол, който да използва голяма гърбица за извършване на по-сложни люлеещи се движения, за да успокои детето.

Необходими материали и инструменти:

- двустепенна скоростна кутия от ударна тренировка;
- електромотор от вентилатор 3500 об / мин, 25 W;
- лентова шлифовъчна машина;
- остатъци от шперплат 10 мм;
- дървен блок;
- отвертка;
- електрическа грес;
- трансформатор;
- размер на дъската 50х150 мм;
- скоби;
- молив;
- шублер;
- рулетка;
- колан от осемесечен магнетофон;
- лентен трион;
- стационарна лентова шлифовъчна машина;
- сондажна машина;
- бормашина Forstner с диаметър, подобен на диаметъра на колелата на люлката;
- самонарезни винтове;
- отвертка;
- вентилатор;
- втулка с диаметър, равен на диаметъра на вала на свредлото;Първият проблем беше как да заредим това нещо с енергия. Двигател с скоростна кутия най-вероятно е идеален. Може би е подходяща акумулаторна тренировка, в която отдавна няма батерия, но тя е силна и се износва бързо. Тогава капитанът насочи вниманието си към използването на двигател с променлива скоростна кутия, но този двигател е предназначен само за временна употреба. Работата на 60 волта вместо 120 предотвратява прегряване, но за получаване на това напрежение ще е необходим допълнителен трансформатор.Но като започна да мисли за тренировки, капитанът си спомни, че не може да оправи скоростната кутия от голяма ударна тренировка. Но можете да поставите шайба на вала на двигателя и да го настроите в движение с колан. А скоростната кутия има две скорости, които могат да ви бъдат полезни.

Отначало той искаше да използва шайба с кръгло напречно сечение за колана, но нямаше достатъчно дължина на колана. Но имаше стар плосък колан от стария "осемредов касетофон."Плоските колани изискват шайби с форма на рицин за проследяване. Затова майсторът направи шайби от парчета брезов шперплат с дебелина 18 мм. Първо изрязах кръг върху лентен трион, а след това го завъртях на лентова шлифовъчна машина (шлайф).Майсторът наклони масата на няколко градуса и я полира от двете страни, за да придаде на макарата леко „овален вид“ (средата на шайбата е малко по-голяма). Майсторът използва отвертка като централен щифт, за да се увери, че шайбата е напълно кръгла отвън с централизиран отвор и не се изкривява на една страна.Първоначално майсторът искаше да използва този малък асинхронен двигател със скорост на шпиндела от 1750 об / мин. Но консумира около 50W, така че ще бъде доста горещо.Тогава майсторът опита друг електромотор, също със скорост на въртене 1750 оборота в минута, който беше инсталиран на стар винилов плейър. Консумира само 8 вата и работи много тихо, но нямаше сигурност, че е достатъчно мощен.Майсторът направи дървени скоби за закрепване на скоростната кутия от бормашината. Майсторът го фиксира право, така че патронникът да е малко над основата. Това ще остави повече място за инсталиране на гърбичното колело в патронника.
При по-нататъшни експерименти капитанът вече беше сигурен, че моторът от грамофона не е достатъчно мощен. Така той насочи вниманието си към този засенчен полюсен вентилатор, който консумира 25W. Но този двигател е двигател със скорост на въртене от 3500 оборота в минута, така че беше необходима много по-малка ролка, за да се получи същата скорост. Майсторът отново използва лентов шлайф. За да придаде на ремъка правилна форма, той я закрепи към свредлото на отвертка и насочи движението в обратна посока спрямо движещия се колан на шлифовъчната машина.Той също вдигна ръкав със същия диаметър като вала на двигателя от електрическата бормашина. Тогава той направи дървен блок, за да го държи на място. Това дава на вала много по-голяма опора. Снимката показва как капитанът прилага грес, за да осигури по-плавна работа.Майсторът все още мислеше за използването на затворен бокс, но бих искал да опитам сглобеното устройство в действие. Затова той направи малка дръжка, която е монтирана в патронника, както и дълъг лост за закрепване към ясли за последващо люлеене.Детското креватче е монтирано на колела и може да бъде направено да се кара напред-назад, но детско креватче на ски и люлеещи се столове би било много по-добре.За да получи кръгла крива, майсторът притисна лента от дърво към по-голяма дървена греда, така че да се огъва под ъгъл. Майсторът захвана дървената лента по такъв начин, че моментът на огъване падна върху краищата на лентата, като фиксира това положение с дървен блок в средата. С огъващ момент в краищата по цялата дължина на дървената лента има постоянен огъващ момент, който ви позволява да създадете дъга много по-близо до кръга. Впоследствие тази крива се използва като модел.Маркирани завои на дървена дъска, майсторът изряза на лентен трион.Следва шлайфане на повърхностите за получаване на по-гладка крива. Това наложи известно усъвършенстване. Дори много малка, равномерна зона на люлеещ се стол може да причини много забележима неравномерност при движението на люлеене.
Майсторът издълбал няколко полукръгли канала в краищата на краката - люлеещи се столове, така че колелата на люлката да се поберат в тях, просто като пробият полукръгъл отвор с бормашина Forstner. Тази операция трябваше да се извърши с помощта на скоби, тъй като без скобата капитанът не би могъл да държи крака достатъчно здраво. С висококачествено налягане тази операция се извърши веднага на два „люлеещи се стола“.
Монтаж на люлката на люлеещия се стол и монтиране на задвижващия лост към рамката.Проверете. Изненадващо, това помогна за успокояване на бебето.Майсторът трябваше да използва люлеещ се стол доста често, така че леко подобри дизайна. Без струя въздух моторът на вентилатора беше много горещ и се усещаше миризмата му.Затова капитанът добави вентилаторно острие към вала на двигателя, със защитен корпус около него. Поддръжка беше добавена и в края на вала на двигателя.

Електрически люлеещ се стол за люлка


Освен това устройството се подхлъзна малко, така че майсторът добави удължителен кабел, който се свързва с шарнирния винт в един от люлеещите се столове. Самият удължителен кабел е фиксиран към пода с помощта на самонарезни винтове.Скобата, свързваща се с люлката, също беше съкратена и след това капитанът пренареди частите на устройството, така че машината да бъде частично разположена под люлката. Движението на люлката също беше малко неуравновесено, така че като противотежест бе добавен дървен блок, което може да се види на тази снимка. Това намалява силата, необходима за задържане на задвижващия лост в изправено положение.

Господарят използва устройството си със сравнително малък колянов вал и скоростна кутия на ниска предавка, но ако го превключите на голям манивел и висока предавка, това ще бъде диво возене! Магьосникът се страхува да използва този режим.Ако обичате домашно приготвени продукти автор, след това се опитайте да повторите и направете. Благодаря за вниманието. Ще се видим скоро!
0
0
0

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
1 коментар
Гледах видеото, моторът все още е шумен. Въпреки че монотонният шум затихва и за възрастни-))) Не забравяйте да поставите защита за колана и проводниците. Започва да пълзи и котката или кучето може да залепи лапата си.

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...