i.imadeself.com! » електроника » Arduino »Тахометър за спинер

Тахометър за спинер

Тахометър за спинер


Пикът на популярността на спинери дойде през 2017 година. Производителите и продавачите разбраха, че сръбът ще приключи скоро и толкова внезапно, колкото бе започнал. Продавачите стояха на многолюдни места почти на всеки петнадесет до двадесет метра - и изглеждаше, че изобщо не се състезават помежду си. Имаше достатъчно купувачи за всички. Тогава авторът на Instructables под псевдонима NagyD1 изобретил и произвел направете го сами за спиномен тахометър. Може да се използва за измерване на оборотите на въртене в минута.-1, линейна скорост в m / s или km / h, период в ms. Днес, когато спинерът, поради пълния край на свръх, е доста евтин, но все още дълго се задържа на рафта на магазина, домашно приготвени Също така е интересно да се повтори. В фърмуера на тахометъра въртящият механизъм има три остриета. Ако има две остриета, скицата ще трябва да бъде преработена малко. Също така, във всеки случай ще трябва да посочва диаметъра на въртящия се. И за запечатване на дупките в лагерите, разположени в лопатките за наддаване на тегло.

Във връзка с Arduino съветникът прилага компонентите от набора „Сензори, 37 в едно“: модули с лазер и фоторезистор. За да се покажат резултатите, е осигурен 4-битов LED дисплей с общ катод, той е незадължителен, тъй като можете да пренасочвате данни към компютър в монитора на серийния порт Arduino IDE.Майсторът прикрепя ъгли към основата, към единия от които залепва модула с лазера, към другия - с фоторезистора, така че те да са насочени един към друг. Всички останали електроника той поставя право на земята.Запечатайте дупки в спинери (вижте по-горе):
Свързва фоторезистора за вход A0 Arduino, бутонът - за вход A1. Издърпва и двата нагоре 10-килограмови резистора. Свързва дисплея така:

1 - до заключението на Arduino D2
2 - до заключението на Arduino D6
3 - до заключението на Arduino D11
4 - до заключението на Arduino D3
5 - до заключението на Arduino D4
6 - до заключение Arduino D7
7 - до заключението на Arduino D10
8 - до заключението на Arduino D9
9 - до заключението на Arduino D13
10 - до заключението на Arduino D8
11 - до заключението на Arduino D12
12 - до заключението на Arduino D5

Измисля скица, в който преди изливането е необходимо да се коригира диаметърът на въртящия се и броя на остриетата в него. Ако няма дисплей, пренасочете изхода на данни към монитора на серийния порт. По желание организирайте дисплея от различен тип.

След попълване на скицата, капитанът тества устройството. Режимите се превключват с бутон на пръстена. Има четири от тях: скорост, период, линейна скорост в m / s, тя е в km / h. Когато спинърът е спрян или отсъства, на дисплея се показва името на режима: съответно FFFF, 7777 или SSSS. По някаква причина програмистите по целия свят, когато работят с четирицифрени дисплеи, мислят по същия начин: какво ще кажете AAAA? И двата режима на измерване на линейната скорост имат едно и също име, показанията се различават 3,6 пъти.И Екзюпери е прав: възрастните наистина обичат числата. Дори когато се въртят спинери.
0
0
0

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
2 коментари
На мен xaxa
обороти на въртене в min-1, линейна скорост в m / s или km / h, период в ms
Какво точно се измерва на първата и последната снимка? драскотина

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...