i.imadeself.com! » Дограма »Паралелна врата за защита на детето

Паралелна порта за защита на детето

Паралелна порта за защита на детето

Здравейте скъпи читатели!

От статията по-долу ще научите как да направете го сами направете порта за стълбите под формата на подвижен паралелограм за защита на деца.
Следното описание и инструкции са взети от канала на Matthias Wandel YouTube.Детето при господаря расте и става по-мобилно, така че детските порти на стълбите са просто необходими. Някои порти вече са инсталирани в горната част на стълбите, но в долната част те са много по-трудни за правене. Портите трябва да се облегнат на стената, така че те просто да не пречат на ходенето, а в долната част на стълбите няма такава възможност ... или има?

Необходими материали и инструменти:

- летви от старото на мебели;
- трион за маса;
- дърводелец;
- рулетка;
- молив;
- квадрат;
- скоби;
- бормашина за свредла;
- лентен трион;
- малат;
- отвертка;
- самонарезни винтове;
- бримки;
- тренировка 9 мм;
- отвертка Phillips;
- нож за рязане;
Учителят имаше идея за детска порта, която наистина би могла да отвори стълбите и той реши да реализира идеята.

Майсторът разглоби килера и извади различни твърди дървета, които бяха запазени от стари, изхвърлени мебели.Тук майсторът прави маркировка за водачите, по които вертикалните релси ще бъдат прикрепени към тях. Рейки ще бъде в центъра на разстояние 10,5 см една от друга. Разстоянието е достатъчно тясно, така че главата на детето да не може да се изкачва между тях.Пробиване на дупки в водачите.И тук можете да видите как ще работи. Ламелите на тази порта ще се въртят върху дюбелите, така че всички порти да се издигнат нагоре като паралелограм.

Самите релси със сигурност ще са много по-дълги от тези, с които капитанът проверява.
Всички летви се пробиват и подрязват.Тези порти обаче са доста тежки, особено в сравнение с леки (и крехки), които са в горната част на стълбите.

Но господарите бяха по-загрижени, че портите могат да издържат, ако бебе се изкачи над тях, отколкото че те ще бъдат твърде тежки.За да намали теглото, майсторът планира равната част на хоризонталните релси. Втората половина на хоризонталните водачи вече беше залепена в L-образна форма, така че той го отряза, като го отряза отвътре с помощта на трион за маса. Ако отрежете дебелината на материала отвън, тогава дупките за щифтовете ще бъдат отворени.Но по-голямата част от спестяването на тегло трябваше да се постигне чрез намаляване на дебелината на самите релси.

На снимката по-горе майсторът изрязва лентата от страната на всяка релса. Точките на закрепване на релсите в краищата, майсторът искаше да остави удебелени по цялата ширина, така че намаляването на дебелината трябваше да започне с изрязано рязане на трион за маса. Той използвал трион за директно рязане, тъй като прави по-чист разрез.Фигуралното изрязване от двата края се извършва на лентен трион.
Тогава майсторът закръгли летвите с мелница 6 мм. Благодарение на релси с дебелина около 16 мм, закрепванията изглеждат почти кръгли.Ето как релсите изглеждат на този етап от работата.
Първо сглобяване на порти и монтаж на релси. Майсторът постави късо парче от 9 мм щифт във всяка релса, така че тази връзка да действа като панта. Дюбелите прилягат плътно към отворите в релсите, но дупките в релсите са приблизително с 0.8 мм по-големи, така че дюбелите могат лесно да се завъртат.
Втората релса над първата държи летвите и дюбелите на място. Това ръководство е монтирано на самонарезни винтове.Проверка на движението на паралелограмната врата.
Първата релса има бримки, прикрепени към правоъгълен профил.
За закрепване майсторът използва няколко големи самонарезни винта вместо по-малките самонарезни винтове, които се доставят с пантите. Но при големи самонарезни глави, примката вече не се сгъва напълно, тъй като те не се усукват вълни. Затова трябваше леко да противодействам на дупките в пантите с 9 мм свредло.Първо беше прикрепена монтажна плоча с помощта на скоби, за да се провери пригодността. Отбелязано е и местоположението на крепежните елементи със зелена панделка. Първо, капитанът пробива дупка през монтажната плоча и гипсокартона. Когато пробивате дупки за винтове, гипсокартонът се поврежда по-малко.Сега, с помощта на винт за дърво, капитанът завинтва плочата директно в стелажа за сухото строителство.Тъй като винтът се завинтва в стелажа, той ще има повече опора, така че няма нужда от котва за гипсокартон. Това означава, че дупката трябва да е голяма колкото винта. Това ще улесни закърпването на стената в бъдеще, когато портата вече не е необходима.Също така се изискваше да се добавят няколко раздела за портата, така че да може да се хване от страната на парапета.

Отначало майсторът искаше да ги завие директно в парапета, но след това промени решението си, тъй като грозните дупки ще останат след свалянето на портите на децата.

Следователно блоковете бяха монтирани върху парче шперплат. Майсторът залепи релсата към ръба на шперплата и го зави отзад на парапета, от края. Този монтаж също оставя два малки отвора за винтове, но не и там, където обикновено пада окото.

Освен това трябваше да пробия четири дупки, защото първоначално майсторът монтираше шперплат твърде ниско. Затова той стисна парапета.Портите са инсталирани. Трудно е да се получи добра снимка, показваща как работи портата. Тук портите са повдигнати право нагоре, но без улики за дълбочината, окото просто приема, че паралелограмният ефект трябва да се определя от перспективата, така че всичко да изглежда нередно.След инсталирането на портата стана ясно, че най-естественият начин да ги отворите временно при преминаване е да го отворите. Да се ​​издигат портите нагоре по стълбите е твърде далеч, а да се качваш нагоре е нелогично. Ако завъртите портата само на 30 градуса, тогава има достатъчно място за изкачване или слизане.Господарят не планираше портите да се отварят навън, но начинът, по който са монтирани пантите, позволява на вратите да се отворят на 45 градуса, но само без краищата на хоризонталните водачи да се блъснат в стените. Затова майсторът ги отряза от стената с нож за рязане. Ако трябваше да се очаква това състояние, тогава бримките трябва да се поставят на разстояние около 1 см по-далеч от стените.Това би позволило на портата да се отвори на 180 градуса.Портите са затворени.Портите са отворени и облегнати на стената нагоре по стълбите.Достъпът е отказан!Ако обичате домашно приготвени продукти автор, след това се опитайте да повторите и направете.

Благодаря за вниманието.

Ще се видим скоро!
10
10
10

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
1 коментар
Изпъкналите смокини на парапета са неудобни, те постоянно ще се прилепват към тях. Трябваше да се направят жлебове и високоговорители на портата.

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...