i.imadeself.com! » Направи си сам »Карти за дете с мощност 700 вата от ховърплафт

Карти за дете с мощност 700 вата от ховърплафт

Поздрави на всички почитатели на изработката, днес ще разгледаме как можете да направите отлична електрическа карта за дете. Машината се задвижва от два безчеткови мотора, които авторът извади от дефектен ховърборд. За да доведете такива двигатели в действие, трябва да закупите специални контролери за тях, например има на Aliexpress, Авторът сам е сглобил батерията от 18650 клетки, които могат да бъдат получени от стари батерии за лаптоп. Колата се оказа доста несериозна, детето ви ще бъде доволно от това домашно приготвени продукти, Всеки двигател е с мощност от 350 вата, което общо е 700 вата, това е достатъчно за каране на такива превозни средства. Ако проектът ви интересува, предлагам да го проучите по-подробно!

Материали и инструменти, използвани от автора:

Списък с материали:
- стар ховърборд;
- два контролера на двигателя;
- клетки 18650;
- колела от мотопед или скутер;
- ъгъл;
- стоманени плочи;
- болтове и гайки;
- профилни тръби;
- втулки от колела за велосипеди;
- кръгли тръби;
- пръчки;
- пружини за окачване;
- пластмасов стол;
- шперплат;
- BMS за батерия.

Списък с инструменти:
- шлайф;
- заваръчна машина;
- тренировка;
- рулетка;
- маркер.

Домашен производствен процес:

Първа стъпка. Изработване на колела
На първо място, разглобяваме гироскопа, дори и да е повреден, двигателите в него с голяма вероятност са все още живи. Сваляме гумите от колелата, в крайна сметка получаваме два отлични двигателя, които трябва да разглобим.

Двигателите трябва да бъдат инсталирани на нови колела, в нашия случай това са колела от скутер или мотопед. Авторът направи специални крепежни елементи от стоманени плочи, които в крайна сметка бяха заварени към джантите на новите колела. В резултат на това получаваме две отлични моторни колела, основното по време на монтажа е да сглобим всичко точно така, че колелата да останат възможно най-кръгли.Готовите колела са инсталирани на задната греда. Като заден лъч може да влезе тръба с квадратен профил, ние правим крепежни елементи от стоманен ъгъл и сигурно закрепваме всичко с болтове и гайки.

Стъпка втора Предна греда и рамка
Също така правим предната греда от профилната тръба, заваряваме въртящите се връзки към краищата. Като такива панти, главините от колела за велосипеди са страхотни, те са здрави и можете да премахнете люфта в тях. Крепите на колелата са заварени към осите на втулките, те могат да бъдат направени от ъглов или дебела листова стомана.

В края заваряваме цялата рамка, използваме профилни тръби, готвим всичко надеждно, недопустимо е рамката да се разпадне при движение.


Стъпка трета насочване
Ние правим волана, авторът направи волана от кръгла стоманена тръба, а самият волан може да бъде заварен от боклука, който лежи наоколо, или можете да намерите готовия волан от колата. Инсталираме кормилни пръти, в краищата им трябва да има панти, можете да разгледате пантите, които са на газови пружини или други подобни.
Стъпка четвърта седнал
Ние правим седалка, за нейното производство авторът използва готов пластмасов стол. Просто отрежете краката от стола и цялото излишно, в крайна сметка се оказва перфектно седнало. За да се увеличи комфортът, седалката е монтирана на специална рамка от ъгъла, която е прикрепена към основната рамка чрез пружини. В резултат на това на картата можете да прескачате неравности и с правилно подбрани пружини трябва да е доста удобно.
Стъпка пета педали
Заваряваме от подходящи части на педала, трябва да се свържете с "газ" д дръжка на дросела.
Имаме контролери на двигателя на защитено място, те не трябва да изливат вода и да летят мръсотия.

Що се отнася до педала на спирачката, предните велосипедни колела с дискови спирачки са отговорни за спирането. И за да опростите спирачната система, можете просто да направите лост, който ще бъде притиснат към колелото.Стъпка шеста обшивка
Покриваме картите с шперплат или друг листов материал. Не забравяйте да направите надежден полик, той може да бъде направен от листова стомана.


Седма стъпка. Батерия и тестове
Авторът сам е направил батерията от старите 18650 клетки.Такива клетки могат да бъдат получени от стари батерии за лаптоп, но всяка клетка трябва да бъде проверена за работоспособност. Авторът сглоби батерия, използвайки специални конектори, които се свързват заедно като дизайнер.

Не забравяйте да поставите BMS контролер под конкретна батерия, което ще предпази вашата батерия от дълбоко разреждане и презареждане. За да може батерията да бъде извадена и отнета за зареждане, авторът я инсталира в торба за закопчаване.

Това е всичко, колата е готова, можете да я изпитате. Авторът пътува доста оживено, картите се оказаха успешни, детето ще бъде доволно от такава домашна работа. Проектът е завършен по този въпрос, надявам се, че сте харесали домашното произведение и сте намерили полезни мисли за себе си. Успех и творческо вдъхновение, ако решите да повторите това, не забравяйте да споделите идеите си и домашните неща с нас!
8.5
9
7.5

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
5 коментар
Авторът
Здравейте,
Гост Андрей
Всичко ми хареса, не обръщайте внимание на критиката, но можете да рисувате, но това, което се прави на ръка, е направено на ръка, ако за някого това не е естетически приятно, нека си отиде с миома. Имам въпрос към автора, откъде е взел такива оригинални притежатели? Благодаря ви.
Всичко ми хареса, не обръщайте внимание на критиката, но можете да рисувате, но това, което се прави на ръка, е направено на ръка, ако за някого това не е естетически приятно, нека да мине с миома. Имам въпрос към автора, къде е получил такива оригинални притежатели? Благодаря ви
Авторът
Е, това е за дъщерята, а след това и за истинското дете
О, как обичам всички тези ръждиви парчета желязо, очевидно НЕ заварени от ръце с електродно заваряване ...Моля, повече от това, като гледам това, разбирам, че ръцете ми не са от задника и като цяло съм почти гений)))
Но сериозно, ще ме е срам да представя такова дете. Е, авторът има инструмент и глава, защо да не го направите добре ... Ето една дъщеря на човек, електрическият му мотор се е забил от шурик, красиво, точно.И детето е щастливо, и бащата.
Страхотен волан! xaxa

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...