i.imadeself.com! » удобства » Машини »Малка шлайф от алуминий и 775 мотор

Малка мелница от алуминий и мотор 775

Приветствам всички фенове да изработят, предлагам да се обмисли проста и надеждна шлифовъчна машина, базирана на мотор 775, Предимството на такава машина е, че издава малко шум и консумира малко електричество, благодарение на малката мощност, която машината може да се използва в апартамента и вашите съседи няма да ви чуят. В допълнение, такава машина може дори да се захранва от батерия; тук се използва 12-24V мотор. Що се отнася до шлифовъчните ленти, авторът е използвал готови, закупени такива, те могат да бъдат отрязани до желаната ширина. Ако проектът ви интересува, предлагам да го проучите по-подробно!

Материали и инструменти, използвани от автора:

Списък с материали:
- алуминиев ъгъл и плочи;
- лагери за ролки;
- водопроводна тръба;
- мотор 775;
- пролет;
- винтове, шайби, гайки;
- стоманена пръчка;
- шперплат за основата;
- гнездо за свързване на захранването;
- превключвател;
- нитове за нитове;
- проводници.

Списък с инструменти:
- файл;
- менгеме;
- тренировка;
- рулетка;
- ножовка за метал;
- шублер на верниер;
- маркер;
- поялник.

Машинен производствен процес:

Първа стъпка. Задвижвани ролки
Правим задвижвани ролки, трябва да направим две от тях. Като основа за ролките използваме пластмасови водопроводни тръби; лагерите се притискат към тях.

Трябва да направим и оси за ролките, авторът използва стоманени тръби, вътре в които изрязах нишките за фиксиращите винтове. От двете страни на валяците има шайби, срещу които лежи шлифовъчният колан; ако няма готови шайби, те могат да бъдат нарязани с подходяща метална коронка.
Стъпка втора Производство на рамки
Ние правим рамка за машината, първото нещо, от което се нуждаем, е алуминиев ъгъл, това ще бъде основната стойка, към която ще бъде прикрепено всичко. Изрязваме парчета метал от ъгъла, завършваме всичко с пила и шкурка, както е на снимката на автора. Двигателят ще бъде монтиран на стелажа, пробиваме дупки за неговото инсталиране, закрепваме двигателя с два винта.

За да фиксирате багажника, ще трябва да направите основа от ъгъла, да го закрепите с винтове и гайки към стелажа. Освен това, цялото това нещо се завинтва към лист шперплат или друг материал. Ние също се фокусираме от ъгъла, той е шарнирно прикрепен към стойката, през винт с гайка, това ще позволи промяна на ъгъла на смилане, ако е необходимо.

Стъпка трета Механизъм на опъване
Шлифовъчният колан трябва постоянно да се опъва, така че задвижващият валяк да не се подхлъзва.Една от ролките трябва да бъде монтирана на лоста, а лостът трябва да бъде шарнирно прикрепен към стелажа. Авторът направи всички необходими лостове от алуминиеви плочи, а за опъване се използва пружина. Оста на шарнира е винт с гайка; гайката трябва да има пластмасов задържащ пръстен, за да може да се регулира желаният просвет.
Стъпка четвърта Връзка с двигателя
На машината трябва да инсталирате превключвател, както и гнездо за свързване на захранване или батерия. Авторът направи специален закопчалка за тези части от алуминиев ъгъл. Ние спойка към контактите на жицата, не забравяйте да определите полярността предварително, в противен случай шлифовъчният ремък ще се върти в грешна посока.


Стъпка пета Довършителни щрихи
Инсталираме шлифовъчен колан на машината, ще трябва да закупите завършен шлифовъчен колан за ръчни шлифовъчни машини. И след това просто изрежете лентата на ленти с желаната ширина, можете да изберете своя собствена лента с желания размер на зърното. Ако няма желание да купувате ленти, можете да ги направите сами, като залепите, но е по-добре да изберете хартия на тъкан основа, тя ще продължи по-дълго.
Така че машината да не залита и да не се подхлъзва по време на работа, авторът завинтва гумените крака към основата, такива могат да бъдат поръчани от Китай. Вместо крака, можете да залепите парчета гума, например, части от гума от велосипедна или автомобилна камера.

Това е всичко, сега машината е напълно готова, можете да работите, машината лесно полира не само дърво, но дори и стоманен болт. Ако желаете, можете да свържете мотора чрез димер, можете точно да регулирате скоростта на машината в зависимост от вашите нужди. Това е всичко, този проект е завършен, надявам се домашно приготвени продукти Хареса ми и намерихте полезни мисли за себе си. Успех и творческо вдъхновение, ако решите да повторите това, не забравяйте да споделите идеите си и домашните неща с нас!
9.4
6.2
9

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...