i.imadeself.com! » За деца »Детска седалка на рамката на мотора го направете сами

Направете си детска седалка на рамка за велосипедиОбщо описание домашно:

За мнозина би било по-лесно просто да си купят завършен дизайн и да го инсталират моторано тази опция не е за нас. Много по-интересно е да се прави всичко направете го сами, и дори без да харчите и стотинка. Плюс това, детето може активно да участва в този процес, което също е плюс. Като цяло, нека оставим дискусията за плюсовете и минусите и да пристъпим към производството на детско седло върху рамка за велосипеди.

Необходимо е детето да седи удобно, да може да държи колелото с ръце и то има къде да сложи краката си. Трудности възникнаха само при „краката“. Гледайки напред, ще кажа, че когато опитах на седалката за първи път, самият ми син се справи с този проблем, като просто постави краката си на върха на вилицата. Може би за други велосипеди това място изглежда някак различно, но няма да опиша този нюанс, поради липса на статистика.

Материали и инструменти:

- метална тръба
- Шперплат
- бар
- Метални ъгли
- Пяна гума
- Парче гимнастически килим
- Самонарезни винтове
- Файлове
- Ножовка
- Ножовка за дърво
- канцеларски нож
- PVA лепило
- Лепило за пяна от каучук
- Мебелен степлер (можете да го направите без него)
- Владетел
- Обикновен молив или маркер
- Пробиване с тренировки


Подробно описание на производството:

Стъпка 1:

Като рамка използвах облицовки от шперплат и бреза (също подрязана). Основната характеристика, от която ще надграждаме, е ширината на седалката - тя не трябва да бъде твърде широка, в противен случай ще пречи на педала. Но на твърде тясно седло, детето ще бъде неудобно да седи. Реших така - седалката трябва да е малко по-тясна от „ширината на детето“. Дълго е, няма голямо значение. Най-важното е седлото да е здраво прикрепено към рамката, да не се движи и да не се намесва. Опитах се да направя дизайна възможно най-прост и бърз. В същото време, без да правите никакви промени в рамката на велосипеда. Естетично, естествено се оказа, че е така, но ако някой иска да направи нещо подобно, тогава моят опит може да бъде добра помощ.
Първо събираме приблизителна рамка и пробваме върху рамката с пътника. Ако и на двамата ви е удобно, тогава можете да продължите да работите.

Сега се пристъпва към укрепване на рамката. Имам композитна горна равнина, така че завинтих блок от дъното. Това ще бъде и предната опора. Той направи малки вдлъбнатини в бара, за по-близък контакт с рамката на велосипеда. Той направи опората на гърба от останките от шперплат, тя безпроблемно ще се облича върху рамката като скоба и в същото време ще свърже половините на седалките. Всички части са закрепени заедно с метални ъгли и самонарезни винтове.
Стъпка 2:

По-нататък правим реактивна тяга, с закрепване към скобата на седловината. Но е по-добре да направите крепежни елементи на отделна скоба, така че тягата да образува триъгълник с рамката (тягата за тяга ще бъде с 10-15 см по-висока по дължината на седловинната тръба). За мен сцеплението протича успоредно на рамката. По принцип твърдостта на цялата структура с такава схема се оказа напълно достатъчна, но не би било излишно да я укрепите.


В „опорната конзола“ и в бреза пробиваме дупки във формата на тръба (използвах овална тръба), така че да няма игра между конструкцията на детската седалка и тръбата (сцепление). Тъй като имах ограничено количество материал, за пробата пробих парче шперплат, като по този начин установих точната форма на дупката, ъгъла на наклон и височината й спрямо рамката на велосипеда.Вътре в пръта е запушено дървено ядро. По принцип, за да е по-удобно да се оформи монтиране към скобата. Колкото по-плътна е фугата, толкова по-малко мобилна ще бъде цялата структура. Когато рамката е готова, опитайте я отново на мотора. Сега трябва да карате малко с малък пътник, за да сте сигурни, че дизайнът е надежден и удобен. На този етап реших леко да променя формата на седалката и отрязах ъглите. След това можете внимателно да обработите всички краища и да опънете винтовете (разглобих цялата структура и сглобих отново смазването на всички стави с PVA лепило)

Стъпка 3:

Сега можете да направите удобство. Най-добре е да използвате пяна от мотоциклет или столче за кола. Изрязваме желаното парче, с марж от 2-3 см около целия периметър и го залепваме към рамката от шперплат. И когато лепилото изсъхне, можете да придадете на седалката желаната форма. Направих го с комплект за ремонт на автомобилни камери. Също така парчета пяна бяха залепени от долната страна на седалката, за да се скрият дървен блок и метални ъгли. Защото красотата е по-къса.


Когато се оформи формата на пяната и се отстранят всички задръствания по рамката, ние монтираме структурата с гимнастически килим. Можете да го поправите отдолу с мебелен телбод. И ако няма такъв инструмент във фермата, тогава използваме лепило. Най-добре е да вземете плътно парче мат и безпроблемно да монтирате седлото. Трябваше да направя с три малки парчета.

Стъпка 4:

След това боядисах сцеплението и видимата част на рамката в цвета на рамката на велосипеда. Рисува с четка и използва акрилна боя. Плановете бяха да шият кожени покривки в цвета на рамката. Но тъй като това място се считаше за временно решение (взехме мотора за няколко седмици, за да се вози), аз отказах да покривам.

заключение:

След две седмици езда с дете, мога да кажа, че не са установени критични недостатъци. Силовата структура се представи добре. Но за всеки случай бих посъветвал да закрепите пръта към отделна скоба, така че пръчката и рамката да образуват силов триъгълник. За всеки случай. В крайна сметка е по-добре да прекалявате, отколкото да прекалявате.По отношение на естетиката има недостатъци. Първо, цялата структура в профила не изглежда солидна. Струва си да го залепите изцяло с гума от пяна и да копирате трапецовидната форма или всяка друга готова форма. Второ, външният слой задължително трябва да бъде от едно цяло парче и за предпочитане в цвета на рамката (а не като моя) И в идеалния случай седалката трябва да бъде покрита с подходящ материал отгоре.Надявам се някой да намери моя опит полезен.
Благодаря за вниманието.
10
10
8.5

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
6 коментар
Нужда от вашите любими жени и момичета.

Моето сладко дупе!

Тогава просто си спомних за фотошопа,

Здравей, Нова година!
Обърнете внимание.

Е, наричам приятелките си дупе.

Тя е гимнастичка и в Чикаго няма преследване.

И жена ми, също гимнастичка, макар и не художествена гимнастика също няма целулит.

Влезте в спорт и сек **

Забранено с постановление на КГБ на СССР.

Тя забранено. xaxa
Когато майка ми ме закара на рамка до най-близкия град (отидох да пазарувам), тогава имахме две „стандартни“ спирки по пътя… След около 2 км. Това е така, че ходих и "гъши неравности", защото десният ми крак беше вцепенен. )))).
Таааааа ... В детството ми биехме задници по рамки и багажници. И това е за wimps усмихвам
Само се шегувам) Вероятно ...)
Направете си детска седалка на рамка за велосипеди
Ще задам традиционния въпрос: „Мога ли поне да пиша заглавия без грешки?“. драскотина
Опитах се да направя дизайна възможно най-прост и бърз
И трябва да сте максимално безопасни!

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...