i.imadeself.com! » За деца »PVC лодка на пулта за управление (180-ти мотор)

PVC лодка на пулта за управление (180-ти мотор)Здравейте всички, днес ще изградим проста, но бърза лодка на контролния панел. Мотор за домашно авторът е използвал модела 180, той развива високи обороти и лодката се оказва доста бърза. Домашното тяло е сглобено от PVC лист, модела Изглежда страхотно и доста леко. За управление на лодката се използва малък сервомотор. Източникът на енергия за домашно приготвяне са две батерии от 18650, чийто капацитет трябва да е достатъчен за доста дълго плаване. Най-добре е да инсталирате BMS на батерии или да ги вземете със защита срещу дълбоко разреждане, в противен случай батериите няма да издържат дълго. Ако домашното, което ви интересува, предлагам да проучите проекта по-подробно!

Материали и инструменти, използвани от автора:

Списък с материали:
- ;
- ESC контролер за контрол на оборотите на двигателя;
- витло D32;
- ;
- 18650 батерии и държачи за тях;
- месингови електрически скоби (като втулки);
- спици за велосипеди;
- стоманена ос от задвижването;
- електроника за радиоуправление;
- листов PVC;
- лепило за PVC;
- суперзалепване;
- боя.Списък с инструменти:
- миниатюрен циркулярен трион (или друг режещ инструмент);
- изграждане на сешоар;
- тренировка;
- поялник;
- владетел;
- чиновнически нож.

Домашен производствен процес:

Първа стъпка. Изработка на основата на лодката
Първо, ще направим основата на лодката, авторът изрязва частта от PVC лист, използвайки своя миниатюрен циркулярен трион. След това очертайте линия по детайла с офис нож и вече две половини могат да бъдат огънати в улука.

За да свърже лъка, авторът прибягва до използването на сградна сешоар. Ние лепим всичко временно с бързосъхнещо лепило, ние също лепим преградата вътре.


Сглобявайки лодката, ние залепваме всички фуги отвън с маскираща лента. На следващо място, трябва правилно да залепим всичко заедно и да направим уплътнение, така че водата да не преминава вътре. Тук се нуждаем от специално лепило за PVC. Взимаме четка и добре залепваме всички фуги с лепило, оставяме всичко това да изсъхне.В резултат на това получаваме отлична лодка, върху която остава да инсталирате необходимото оборудване.Стъпка втора Монтаж на двигателя
Основната трудност при монтажа на мотора е, че през отвора на работния вал вътре в лодката не преминава вода. За такива цели ще ви е необходима маслена пломба, можете да го направите сами, като използвате гума от велосипедна камера. Авторът имаше готов маслено уплътнение от помпата, залепи го добре с лепило за PVC, а след това допълнително запечата всичко с горещо лепило.Ние правим моторен монтаж под двигателя, двигателят е фиксиран под ъгъл на определено разстояние от дъното. Благодарение на този дизайн, дори ако малко вода попадне вътре в лодката, двигателят няма да наводни. Безопасно закрепете двигателя към стойката на двигателя с лепило или скоба и монтирайте вала на витлото. Спирачка за велосипед е подходяща като вал и още по-добре е да използвате стоманена ос от задвижването, няма да образува удари. Залепете витлото към оста с подходящо лепило.

Стъпка трета насочване
Правим втулки за кормилния вал, авторът ги направи от месингови електрически скоби. За да не отрежете винтовете, авторът изряза пластмасови тръби под тях, така че винтовете да не се затягат вътре в кормилния вал.

Като кормилен вал използваме тел, спица или друг подходящ прът, ние лепим волана от парче PVC към него. Управлението ще се управлява от малък сервомотор, който авторът залепи за корпуса на лодката с горещо лепило.Стъпка четвърта Захранване и електроника
Инсталираме 18650 клетки за батерии в носа на лодката, това се отнася и за електрониката. Лъкът е отделен от двигателното отделение чрез преграда, така че водата ще попадне тук само ако съдът бъде обърнат. Авторът е инсталирал батериите в държачите, моля, имайте предвид, че разреждането на батериите под 2,5 V ще доведе до факта, че капацитетът в тях трайно ще намалее.Стъпка пета палуба
Палубата също е изрязана от PVC лист и залепена надеждно към лодката. На палубата има люк, авторът му висеше на малка бримка. Благодарение на този люк можете да получите достъп до електрониката и батериите. Разбира се, би било хубаво люкът да бъде херметичен, така че водата да не попадне вътре в лодката, дори и да се преобърне.Стъпка шеста Боядисване и тестване
Рисуваме лодката от кутия за спрей и сега тя може да бъде тествана. Поставяме лодката на водата, ако тя не е уверено плаваща по водата, монтираме допълнителни тежести на правилните места. На езерото авторът все още не е тествал децата си, но в басейна корабът плава доста оживено. Не забравяйте, че обхватът на радиооборудването е ограничен, не пускайте лодката твърде далеч, няма да я получите.

Това е краят на проекта, надявам се да сте харесали домашното произведение и сте намерили полезни мисли за себе си. Успех и творческо вдъхновение, ако решите да повторите това. Не забравяйте да споделите идеите си и домашно приготвените неща с нас!
7
7
7

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...