i.imadeself.com! » За деца »Машина за задвижване на всички колела на контролния панел с два двигателя

Машина за задвижване на всички колела на контролния панел с два двигателяПриветствам всички фенове да изработят, предлагам да разгледаме мощна машина на контролния панел. Авторът направи машина за задвижване на всички колела и е напълно възможно за модела да са използвани мостове с диференциали. Машината се задвижва от два двигателя на марката 9093 наведнъж, което позволява да се получи, заедно с редуктор, огромен въртящ момент и добра скорост, което е толкова необходимо за SUV. Машината се оказа доста пъргава и никой не би трябвало да се съмнява в способността си да се движи в страната. Мостове за домашно авторът е използвал готови, а карданните валове, както и много други възли, авторът направи от нулата направете го сами, Ако домашното, което ви интересува, предлагам да проучите проекта по-подробно!

Материали и инструменти, използвани от автора:

Списък с материали:
- два мотора от модел 9093 (авиация) или подобен;
- зъбни колела за спускане;
- ;
- тръби, мъниста, тел (за задвижващи валове);
- лагери и резбови пръти за оста;
- фурнир или подобен материал;
- винтове, гайки, шайби;
- алуминиеви релси за мебели (или друг материал за рамката);
- ;
- ;
- електроника за радиоуправление;
- гъсто бързосъхнещо лепило;
- стоманена тел (за волан на волана).

Списък с инструменти:
- бормашина или пробивна машина;
- чиновнически нож;
- ножовка;
- файл;
- владетел;
- шублер на верниер;
- маркер.

Домашен производствен процес:

Първа стъпка. Производство на задвижващи валове
За машината е необходимо да направите два задвижващи вала, така че да можете удобно да позиционирате двигателите и да получите добро хлабина. Авторът сглоби универсалните шарнирни шахти по свой проект. Ще ви трябват пластмасови тръби с различен диаметър, едната тръба трябва да се вписва плътно в другата.
Взимаме парчета тръби с по-голям диаметър и правим тапи за задвижващия вал от тях. Авторът изряза тези подробности с чиновнически нож, завършващ с досиета. Вилиците трябва да бъдат свързани чрез панта, в която авторът е използвал мъниста. Пробиваме дупки за осите в мъниста и след това универсалните фуги на кардана могат да бъдат сглобени. Авторът използвал медни проводници като оси. За да предотвратите изпадането на осите, залепете ги с гъсто бързосъхнещо лепило. Е, тогава събираме задвижващите валове, нарязваме тръбите по дължина и лепим всичко. Авторът провери как работят карданите под различни ъгли, дизайнът показа отлични резултати.

Стъпка втора Моторен блок
Правим моторен блок, машината използва два двигателя наведнъж, които трябва да направим работа синхронно. За да получи голям въртящ момент, авторът използва предавка с голям диаметър, която синхронизира двигателите помежду си. Авторът използва фурнир като рамка за моторния блок.

Най-трудната задача на това устройство ще бъде да направи оста за задвижваната предавка, авторът се върти на лагери. Авторът обърна оста от парче резба с резба, излишъкът от метал се смила с помощта на пила и сондажна машина.
Когато всички части са готови, моторният блок може да бъде сглобен, части от рамката се закрепват заедно с винтове, гайки и шайби. Самите двигатели трябва да се регулират така, че задвижващите зъбни колела да бъдат притиснати към големите задвижвани. Припояваме проводниците към контактите на двигателя, като не забравяме да проверим полярността, моторите трябва да работят синхронно, въртейки предавката в една посока.

Стъпка трета Производство на рамки
Ние правим рамка за пишеща машина, тук ще ви е необходим алуминиев ъгъл, канал или други детайли, които можете да намерите в хардуерния магазин. Нарязваме заготовките по дължина, пробиваме дупки и закрепваме винтовете към мостовете. След това закрепваме дървените облицовки към рамката.Стъпка четвърта Монтаж на моторния блок и кардан
Инсталираме моторния блок на правилното място, закрепваме го към рамката с винтове или самонарезни винтове. В допълнение, ние укрепваме този възел с дъски или парчета фурнир, тъй като тук ще дойдат големи товари.

Сега можете също да свържете кардани към оста на моторния блок. Авторът свърза всичко на щифтовете, които бяха използвани като медна жица. Освен това ние фиксираме щифтовете с лепило, за да не изпаднат.Стъпка пета насочване
За управление се извършва сцепление от стоманена тел. Колелата ще бъдат задвижвани от малък сервомотор от 9 грама, можете да вземете по-мощни. Ние правим крепежни елементи за сервомотор от парче дъска.

Стъпка шеста Монтаж и тестване на електроника
Инсталираме върху рамката електроника за управление на машината, както и батерия с мощност 2500 mAh. Всичко трябва да бъде фиксирано сигурно, тъй като нашата машина е „зла” и цялото оборудване може да отлети над неравности. Също така правим основата за антената от стоманена тел и увиваме самата антена върху нея.
Сега машината е готова, можете да тествате. От мястото на домашно повръщане доста бързо, адхезията към повърхността е отлична. Поради значителното тегло и задвижването на четирите колела, домашното трябва да преодолее доста сериозни замърсявания, пясък и други препятствия. Разбира се, доста тясната рамка обърква дизайна, което може да направи машината нестабилна. Това е краят на проекта, надявам се да сте харесали домашното произведение и сте намерили полезни мисли за себе си. Успех и творческо вдъхновение, ако решите да повторите това. Не забравяйте да споделите идеите си и домашно приготвените неща с нас!

5
7
5

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...