i.imadeself.com! » конци » Съвети »Превоз в системния блок на компютъра за SSD устройството

Превоз в компютърна системна единица за SSD устройствоДобър ден на всички майстори!

Наскоро твърдият диск в компютъра ми започна да се забавя много силно и дори се затвори здраво, но трябва да отдам почит на стария диск на WD Black 160 GB, който продължи около 15-18 години (не знам точно на колко години беше, взех компютъра и го купих с него много време преди да ми дойде) и този диск оцеля повече от една "дънна платка" и все още е жив. Може да се използва с външен контейнер като флаш устройство.
Един приятел ме посъветва да си купя SSD твърд диск, което всъщност направих.


Когато го видях след покупката, разбрах, че той няма да стане редовно място за обичайните HDD дискове (малки по ширина). SSD е широк 7 cm, а старият HDD е 10 cm, разликата е 3 cm.
Отначало исках да направя превоз от лист поцинкована ламарина, но листогибът още не е завършен. След известно обсъждане сред кошчето, веднага разбрах от какво може да се направи превозът.

Какво ви трябва
 • Ъглошлайф (шлайф)
 • PH1 Филипска отвертка
 • бормашина, отвертка
 • 4 мм метална бормашина
 • пясъчна хартия
 • стар флоопик
 • малки зъбци (компютър)
 • маркер, молив


Стъпка 1: Избор на материал
Жертвата била стар флупик.

Изтласкването му изцяло остави само долната част, където монтажните елементи на флоопика са разположени към системната глава на компютъра, т.е. долна част.Но имаше трудности под формата на завой около ръба, подрязан на 5 мм от ръба (допълнително ще обясня защо е 5 мм).

Поради него не беше възможно да се инсталира SSD устройство. Когато се опитвате да огънете прага с клещи, цялата бъдеща карета започна да се огъва в дъга. Отрязах го с шлайф и го полирах първо с шкурка, а после с шкурка.

Трябваше да се направи, защото "твърдият" интерфейсен кабел беше L-образен.

Стъпка 2: Маркиране за монтаж
Преди да направите измервания между отворите на закопчалката на диска, трябва да определите местоположението на SSD на платформата и да маркирате ръба на каретата с маркер на диска.

Как да маркирате ръба, трябва да поставите маркировки върху диска пред отворите с резба, така че след това те да могат да бъдат прехвърлени към платформата, за да не страдат от квадратна мярка на правилния ъгъл, задайте посоката, така да се каже. Благодарение на етикетите "ръб на каретата" и "срещу дупките на диска", можете точно да маркирате на платформата, където ще бъдат направени дупките. Изкачих 8 мм от ръба на каретата до мястото, където ще се пробие отвора за монтажния винт.

Това се прави така, че една от дупките първоначално е била направена във фабриката, не е необходимо да се пробива, тя просто съвпада с мястото на бъдещото пробиване.

По-нататък измерваме разстоянието между дупките на самия диск и, започвайки от маркировките, ги прехвърляме в долната част на платформата и тъй като едната дупка вече е съществувала, а втората се оказа голяма, тъй като там е имало мотор от флопика, остава само да се направят две дупки с бормашина близо до контакти.
Стъпка 3: Пробиване и шлайфане
Как да завършите манипулациите за маркиране, пробийте дупки с 4 мм метална бормашина. Свредлото взе малко по-големи размери, да речем, жив плет. Ако има някакво отклонение, той ще трябва да бъде разширен с файл.
Дупките са готови.

След пробиване имаше бурета, те бяха премахнати с шлайф и след това почистени с шкурка.Всъщност всичко ...

Стъпка 4: Избор на винтове и монтаж на каретата
За всички Направи си сам Събирам целия хардуер, който се натъква на тази или онази техника, компютрите не са изключение. Събирането на кутия с винтове от стари компютри, копирни машини, принтери и т.н., просто е удобно за този малък домашен продукт.

Сега закрепете.


И точно в долната част на стария флоопик имаше места за закрепване към системния блок.Зъбите са също от банки от стари компютри и т.н.
Снимка с диск, инсталиран в системния блок (съжалявам за качеството, нямаше търпение да инсталира Windows и забрави да прави снимки при нормално осветление). Тази статия е написана от този SSD диск :)

Благодаря ви за вниманието!

Не винаги си струва да изхвърляте стари неща, те винаги могат да ви бъдат полезни в нещо ново :)
Всички успехи!

Подходящ за тема

Свързани теми

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
19 коментар
Nick
Превозът е вид устройство, което кара и влиза, и излиза. И това нещо е монтажен адаптер или просто „панталони за твърд диск“. Най-общо казано, SSD е толкова лек. че може просто да се залепи с двустранна лента на някаква плоска повърхност. И така, извинете, цялата тази работа е маймунска работа ...
Авторът
и нямаш нищо против да пишеш такива коменти?
Гост Андрей
А SSD обикновено е прикрепен към двустранна лента.
Гост Андрей
Силиконовият адаптер е 100 рубли, на дискета е изписан, а когато кучето няма какво да прави, тогава тя ... и авторът няма нищо против времето за такъв X ...
Авторът
като опция :) Не ми харесва, когато нещо се затвори, с някакъв ремонт или почистване на компютъра, който ударите, контактът изчезва и мислите по-късно какво не е наред, а когато всичко е на мястото си е хубаво да гледате, дори и да говоря със себе си, винаги имам капак извадени, подпряни на системата, периодично оглеждайте прах. тук онзи ден просто ще издухвам прах :)
Сергей Малишев
Вече няколко години вися на проводниците в блока и нищо
Точно сега смених винта, старият вече работеше на 5 MB четене xaxa Заредени нормално, дори в NFS MW шпиониран без проблеми. Но на моменти, разбира се, висеше конкретно)
Не особено дузина измислена ресурс, фантастика. Да, и можете да конфигурирате всичко.
Митрофан
Изглежда, че току-що са се събудили. Всяка модерна операционна система е насилие на твърд диск. Получих твърдо състояние през пролетта на 2012 г., когато 120 гигабайта започнаха да струват 130-140 долара, приемливи за мен, и не повече от 400, както предишната есен. И сега изобщо не разбирам КАК да изтеглите модерния „топ десет“ от твърдия диск. Особено от старите, изядени от червейни дупки и лоши блокове. Което дори в най-добрите си години произвеждаше може би не повече от 15 мегабайта в секунда при четене, 10 мегабайта в секунда при писане.
Не правете, преди перфорираната лента да е все още твърде рано, използвайте перфорирани карти!
Ех младост ....Това се нарича бучка. И ако флопи дискът е 3.5 ", тогава е напълно детински.
карета от flupik
Cray
Какво? превоз? от флоппод? Това е задвижване на главата, а не карета. Карета "Сидюк", която изминава.
Авторът
Цитат: Иван_Похмелев
Цитат: Ники DMNMD
толкова пъти съм чувал това име

Много пъти не можехте да чуете такова име, "flopik" би могъл, но "flopik" - не.

всеки чува какво чува :) как е чул и написал :) благодаря за разяснението :)
Цитат: Ники DMNMD
толкова пъти съм чувал това име

Много пъти не можехте да чуете такова име, "flopik" би могъл, но "flopik" - не.
Авторът
Цитат: Иван_Похмелев
Представеният продукт не е превоз, а вид монтиране.

и това е "определена планина". разбирам правилно, всичките ви статии както тук, така и по канала yandeks.dzen Пиша вечер след работа, толкова се изморявам, че понякога ми е невъзможно да изготвя статия нормално, забравих я, после не съм я описала по друг начин или нещо друго ... Спомних си за "каретата", защото познавах някой, който ме посъветва да купя това ssd, каза, че специално за тях има карета и ако всъщност разберете, според вашия въпрос, каква е причината за такъв превоз (мобилен), ако твърдият диск е инсталиран под Windows постоянно и не е необходимо постоянно да се дърпа напред и назад. Сложих го и сега, вероятно, ще го премахна само при замяната му. и благодаря за нормалния коментар :)
Авторът
Толкова пъти чух такова име, както си спомних и написах :)
Превозът трябва да се движи по водачите, в противен случай не е превоз. Все още има всеки екзотичен тип въртящи се колички, но това е рядкост. Обикновено това е някаква платформа с инсталирано върху нея оборудване, което може да прави транслационни движения.
В този случай нищо подобно не е близо. Представеният продукт не е превоз, а вид монтиране.
Ники DMNMDзащо етпривръх "?
Авторът
Първоначално исках да закрепя вентилатор към него, в сайтовете четох, че не е необходим за ssd.
Всеки глупак може да пробие с перфорирана лента, а аз съм аматьор, че си разбивам главата и пускам в действие всякакъв боклук. толкова по-удобно е да завиете каретата от флопика обратно до мястото, където е бил самият флопик, отколкото да подкопавате и пробивате на друго място.
Отначало исках да направя превоз от лист поцинкована ламарина, но листогибът още не е завършен
Опитвали ли сте да използвате перфорирани ленти? драскотина

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...