i.imadeself.com! » Дограма »Интересно столче със счупени крака

Интересно столче със счупени крака

Здравейте на всички любители да работят с дърво, днес ще разгледаме как да направите интересна табуретка. Ако не погледнете отблизо, отдалече изглежда, че столчето се извисява в пространството и няма парчета крака. Авторът успя да направи такъв трик с помощта на епоксидна. домашно приготвени продукти Изглежда интересно, но има някои съмнения относно здравината на конструкцията. Разбира се, силата на краката до голяма степен ще зависи от силата на епоксидната смола, тя трябва да бъде възможно най-силна. Като цяло проектът не е сложен, но ще ви е необходим струг, циркуляр и други машини. Ако проектът ви интересува, предлагам да го проучите по-подробно!

Материали и инструменти, използвани от автора:

Списък с материали:
- дебели дъски, изработени от масивна дървесина (или греди);
- дъски за седене;
- ПДЧ;
- силиконов уплътнител;
- епоксидна смола (кристално чиста);
- масло за дърва;
- дърводелско лепило.

Списък с инструменти:
- циркулярен трион;
- машина за рязане на лента;
- митра трион;
- бормашина, отвертка;
- фреза;
- машина за уплътняване;
- орбитален шлайф и полиращ инструмент.

Процесът на производство на изпражненията:

Първа стъпка. Заготовки за крака
За краката ще са необходими силни крака, авторът не ги е имал и той реши сам да ги подстриже. Изходният материал беше дебела дъска, която авторът се опита да раздели на две части. Бордът се оказа много здрав, авторът дори се опита да го премести с кола. В резултат на това дъската беше нарязана на барове и едва тогава авторът успява едва да разбие отделни барове. Въпросът е да получите естествени разкъсани ръбове, сякаш краката са счупени.Стъпка втора Пълнеж със смола
За да можем да запълним смолата, правим кофраж за нея; авторът използва ПДЧ като материал. Ние усукваме кофража с винтове и уплътняваме фугите със силиконов уплътнител. В допълнение, филмът може да бъде положен в кофража. Поставяме заготовките за краката в кофража и пълним епоксидната смола. Що се отнася до смолата, тя трябва да бъде издръжлива и кристално чиста, тогава всичко ще изглежда по-интересно. Прозрачността на смолата ще бъде повлияна от въздушни мехурчета, които са най-добре изгонени със сешоар или чрез нагряване на смолата.
Стъпка трета седнал
Докато смолата се втвърди, ще направим седалка за табуретка, също така я изработваме от барове или парчета дъски. Залепваме дъските заедно с дърводелско лепило, за надеждност могат да се използват дюбели. За да изглежда всичко по-интересно, можете да залепите различни видове и цветове дърво.

Когато лепилото изсъхне, отрязваме излишъка с машина за рязане на лента, за да направим кръг. Обработваме краищата на фреза и внимателно шлайфаме детайла до идеално гладко състояние.

Стъпка четвърта Финализираме краката
Разглобяваме кофража с вградени в смола крака и ги нарязваме отново на циркуляр. При неточно манипулиране авторът счупи единия крак, в резултат на което беше залепен с помощта на бързосъхнещо епоксидно лепило.

След това всеки крак се обработва внимателно на струг и внимателно се шлифова до идеално гладко състояние. За да може отново епоксидният слой да стане прозрачен, той трябва да бъде полиран, но дори и след полиране смолата няма да бъде 100% прозрачна. За да върнете кристалната прозрачност на смолата, тя трябва да бъде лакирана, маслена и така нататък, но това ще бъде направено в края.


Стъпка пета Монтаж на монтаж и монтаж
Ние правим монтажен блок, така че краката да могат да бъдат здраво завинтени към седалката, за това се нуждаете от пръти или дебели трайни дъски. Готовите части могат да бъдат залепени към седалката, но е по-добре да използвате лепило с винтове.

Е, тогава модифицираме краката и ги закрепваме с винтове с лепило към седалката. За да не се виждат винтове и дупки, авторът поставя пънчета, изработени от дърво.

Стъпка шеста Последни щрихи
В края, подравнете краката по дължина, ако столчето е криво или залитащо. Това е всичко, сега покриваме столчето с масло, така че подчертаваме истинската красота на дървото. Също така, маслото ще помогне смолата да стане още по-прозрачна.

Това е всичко, сега домашният продукт е готов, столчето изглежда страхотно. По подобна техника можете да направите интересна таблица за левитация. Това е краят на проекта, надявам се да сте харесали домашното произведение и сте намерили полезни мисли за себе си. Успех и творческо вдъхновение, ако решите да повторите това. Не забравяйте да споделите идеите си и домашно приготвените неща с нас!0
0
0

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...