i.imadeself.com! » Дограма Направете сами корнхол дъски с LED осветление

Направи си игрални дъски Kornhol

Здравейте скъпи читатели ижителите на нашия сайт!
В тази статия Крис, авторът на YouTube канал за занаятчия на трето крайбрежие, ще ви разкаже за един доста прост проект - дъска за игра на Cornhole. Тази игра включва хвърляне на торби с боб или зърно от разстояние в дупката в дъската. Самата дъска ще бъде украсена с LED подсветка. През нощта това ще бъде доста завладяваща гледка.

Материали.
- листов шперплат
- лепенка
- Двукомпонентна епоксидна смола
- Винтове за дърво
- Силиконов уплътнител
- Второ лепило
- LED лента
- Шкурка
- Аерозолен лак
- Спрей боя.

инструменти, използван от автора.
— 
— 
- ренде, длета
— 
— 
— 
- Компас, владетел, чук

Производствен процес.
За начало ще ви трябва: 2 листа шперплат, две дъски с размери 25Х100 мм и 50Х100 мм.
Авторът отбелязва дължината на първите две дъски, които са 25X100, и ги отрязва с мозайката (тук цялата работа по режещите елементи ще се извършва изключително с един инструмент - електрическа мозайката)! След това останалите две дъски 50X100 се нарязват на ширина, които ще бъдат разположени напречно.


Освен това авторът маркира дупките за винтовете. Те ще стоят един от друг на еднакво разстояние - 150 мм. Той прави пилотни дупки и ги противопоставя. След това поставя горния панел отстрани и го завинтва. Няколко винта в страничните стени в ъглите, за да дадат по-голяма здравина.
Сега капитанът маркира кръг в центъра на дъската за дупка с диаметър 6 (152 мм). За целта от всяка страна той слага 12 инча (304 мм) към центъра и 9 (228 мм) от върха.
Това ще бъде точката, от която ще се очертае кръгът с компас. Компасът е настроен на радиус 76 мм (3 инча).

След това използва мозайката с тесни остриета, за да опише стръмна дъга. Важно е да не бързате, следвайки линията на кръга.Острите ръбове на резена се презаписват.

След това майсторът маркира контурите на краката. Те ще бъдат монтирани от задната страна на панела под лек ъгъл. На всяка от 4-те дъски той прави маркировка на разстояние 70 мм от вътрешния ъгъл на предложените крака и се оттегля надолу с 45 мм. На това място ще бъде пробита дупка. На този знак се поставя компас и се маркират филетата на краката. Формата на краката е изрязана.Краката ще бъдат завинтени към тялото малко по-късно, след оцветяване.

Тогава авторът връща нарязания кръг от шперплат на място, като го прикрепя временно отвътре с парче дъска. Този етап е необходим, за да може да се направи кръг с по-голям диаметър с помощта на компас, инсталиран в центъра на режещото колело.


По цялата линия на кръга се нанася синя маскираща лента. Сега от центъра на режещото колело се изчертава перфектен кръг по самата лента. За това се използва компас с острие.

Премахва се ненужна лента, оставяйки ясни контури на вътрешния декоративен кръг, който впоследствие ще бъде подчертан с контрастна боя.След това залепва изолационната лента около периметъра на дъската, така че по-късно с боята да направи кантирането на дъската и да запълни всички дупки, в които винтовете седят с дървени стърготини с PVA лепило, и полира повърхността.


Отначало майсторът искал да боядиса с боя цялата повърхност на дъската, но той бил поразен от естествената красота на дървесните влакна и се ограничил да рисува само кантите.

Втрива ленено масло върху останалата част от повърхността, за да не се износва дървото толкова бързо. В допълнение, това третиране набляга на структурата на влакната.В центъра на панела залепва етикет. Такъв много може да се намери в Интернет и да се отпечата в рекламна агенция.


Сега авторът монтира краката и ги отрязва на желаната височина от 12 инча (304 мм). Най-лесният начин да направите това е да обърнете дъската с главата надолу, да оставите необходимото разстояние от хоризонталната равнина на дъската и да начертаете линия на определено разстояние, като използвате друга тапицерия от дърво с прав ръб.
Сега краката ще са под прав ъгъл и на разстояние 304 мм от земята.


Авторът покрива предната и задната страна на дъската с три слоя полиуретанова боя, за да повиши нейната устойчивост на неблагоприятни метеорологични условия. Това беше доста прост проект.


Но авторът решава да направи секунда модела Дъски за игра на Cornhol. В най-новия модел ще има една модификация - това е вградена LED лента, благодарение на която играта не може да бъде спряна привечер. За втория модел авторът използва лента с размери 50X100 мм, тъй като се нуждае от допълнителна ширина за лепилната повърхност. Докато лепилото изсъхва, майсторът прилага винтове и скоби за фиксиране на повърхността. По-късно винтовете ще бъдат отстранени, тъй като канал за LED лентата ще премине по целия този периметър.
В следващата стъпка майсторът изрязва дупка от рязане на шперплат, която е с 7 мм по-широка от дупката на самия комплект. След това взема друго парче шперплат и изрязва стандартен отвор от 150 мм върху него. И двата елемента са залепени заедно.

И след това залепена от вътрешната страна на кутията. При това подрязване на материал той предварително нарязва жлеб с фреза, в която ще лежи LED лентата. Трябва да има празнина.След това със същата фреза отстранява 7 мм около периметъра на кутията, оформяйки канал под лентата. По-късно този канал ще бъде напълнен с епоксид. Така че, когато светлините се включат, те ще имат много красив блясък.Със същия фреза той изрязва дълбоки канали в центъра на кутията.

Сега става ясно защо авторът трябваше да направи допълнителен жлеб на страничната стена на отвора. Той взема лентата за второ лепило.
След това, използвайки дървени дъски, лепенка и силикон, авторът конструира кофраж за епоксидна смола.


Крис омесва малко количество смола за леене и го смесва с есенция от бяла перла. Така той получава матов пълнеж.


След това той включва светлините и бавно започва да пълни смолата.


Да, кутията за кафе беше напълно залепена. Следващия път авторът ще използва пластмасова кофа.

Тогава авторът премахва кофража и пристъпва към изравняване на повърхността на смолата с длето и ръчен ренде.

Полира повърхността с орбитална машина.


Самият автор решава частично да покрие кутията със синя боя, а частично да остави естественото дърво.
В края майсторът покрива цялата структура с няколко слоя лак и прикрепя готовите крака.

Такава красота се оказа, сега можете да се забавлявате през нощта.


Благодаря на автора за интересна идея за улична игра!
Всичко добро настроение, късмет и интересни идеи!

Авторско видео можете да намерите тук.
0
0
0

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...