i.imadeself.com! » удобства » Машини »Домашна шлифовъчна машина с мотор от пералня

Домашна шлифовъчна машина с мотор от пералня

Здравейте на всички. Предлагам на вашето внимание домашно шлифовъчна машина с двигател от пералня.

Колекторен двигател, мощност 400W. Оборотите са приспособени за работа с различни материали. Като регулатор, домашен уред, направен на Arduino.

Да започнем. За основата беше взет желязо с дебелина 7 мм. Размерът на плочата беше 250 на 300 мм. От същото парче изрязваме вертикална стойка и заваряваме както на снимката. Също така, не забравяйте за шалчето за втвърдяване. Няма специални размери, тъй като всичко беше направено за конкретен двигател. Вие също се фокусирате върху това, което имате. И мисля, че ще разберете общото оформление. Поръчан е и задвижващ валяк с диаметър 55 мм. Монтира се върху вала на двигателя и се заключва с болт M6.

Горният възел служи за регулиране и задържане на лентата в работно положение. Състои се от две плочи перпендикулярно усукани заедно. към единия болт е прикрепена ролка, към другата е заварена гайка с винт за регулиране.


При завинтване на болта плочата с валяка се огъва на една страна, а когато го усуквате към другата. Това е регулирането на лентата от изместване. Е, самите ролки трябва да са в една и съща равнина. Също така горната ролка е направена под формата на варел. Това ви позволява да държите лентата, когато работите в едно положение. Този монтаж е закрепен с болтове към вертикалната стойка. Между плочите има уплътнителен лагер от предната опора на лек автомобил Ford. Тази връзка трябва да е подвижна, но без обратна връзка. Той служи за опъване на лентата. Пружина е опъната на обратната страна.

Сега от канал, прерязан наполовина, направих скоба за подложката. Той направи жлебове за регулиране. Затягащата подложка е заварена към второто парче. Той се завинтва към първата облицовка на болтова връзка за възможност за регулиране на положението на сайта.Малката маса за работа е изрязана от 10 мм лист. Размер около 150 на 300мм. Към основата се заварява скоба с отвор и се добавя шал.Същата плоча е заварена към масата. Дупката е направена под формата на прорез. Това ви позволява да коригирате таблицата. Може да се придвижва по-близо или по-нататък спрямо лентата, както и да променя ъгъла на наклон. Удобно е при заточване на различни инструменти. По време на монтажа масата се поставя перпендикулярно на страната на лентата.


Цялата структура беше разглобена и боядисана за по-естетичен вид.

Какво може да се каже за двигателя, тогава мощността му е достатъчна. На регулатора са зададени оборотите на 6000. При такъв диаметър на задвижващата ролка и оборотите скоростта на ремъка е прилична и заедно с настройката позволяват да се обработват различни материали. Двигателят трябва да бъде затворен, за да се предотврати метален прах.

Ето малко помощник асистент се появи в моя гаража, Той изобщо спря да използва емери. Тук можете да поставите лента с различна песъчинка. Добре подходящ за заточване на инструменти и тренировки. И също така отлично показва спускания на ножове.
В края на видеото е подробно описание на монтажа на мелницата.

Благодаря за вниманието.
Колекции: мелница
8.5
9.1
9.5

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
2 коментари
Няма списък с материали.
По-специално: лента?
Какъв регулатор? Линк, моля.

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...