i.imadeself.com! » конци » Съвети »Ремонт на гуми у дома - прости съвети за ремонт на колела

Ремонт на гуми у дома - прости съвети за ремонт на колела

Ремонт на гуми у дома - прости съвети за ремонт на колела

Който има кола рано или късно се сблъскват с необходимостта от ремонт на колелата. Имаме достатъчно пирони по пътищата ...
Разбира се, в града за такова събитие има вулканизация, или монтаж на гуми, или каквото и да имаш там ... И имам 40 км до най-близкия монтаж на гуми. И е ясно, че никой няма да върти колелата ми там безплатно.

Като пътувах тук-там с колелата няколко пъти, изхарчил достатъчно бензин и пари, разбрах, че ще се справя сам по-нататък. Няма къде да бързам, силата в ръцете ми досега.

В моето домакинство има няколко автомобила и три ремаркета, където просто не ги карам, така че поправям колелата си доста често.

Особено отбелязвам, че нямам безкамерни гуми, всичките ми гуми са камерни. Това е така, защото моите коли са предимно прости, работещи, колелата им са евтини, а ускорението над 100 км в час по нашите пътища е самоубийство.
Ще разкажа и покажа два начина на завиване на колелата, които използвам.

За ремонтни дейности на колелата ще ви трябват следните инструменти и материали:

Монтажи - 2 броя.
Чук или малък кувалда.
Парче ъгъл 50X50 или 75X75
Хидравличен крик
Компресорна кола или крачна помпа.
Комплект с лепенки и лепило за ремонт на гуми
Кожа, парцал, малко сапунени петна и гъба.

И така, първият начин.
Извадете плоската гума от колата и я носете гаража.Ако колелото е балансирано с тегла, тогава поставете кръст на гумата близо до зърното с тебешир, за да поставите гумата обратно на същото място по време на обратен монтаж, без да нарушавате общия баланс на колелото.
Намокрете със сапунена вода връзката на гумата с диска.Поставяме ъгъла на колелото и със силни удари задвижваме ъгъла между джантата и гумата, като постепенно движим ъгъла в кръг. Не забравяйте да намокрите получената празнина със сапунена вода.

Под натиск от ъгъла гумата постепенно ще се отлепи от диска и с около половин диаметър гумата може да бъде свалена, като застанете върху нея с краката си.


След като горната част на гумата се плъзне от диска, обърнете я и повторете същото с другата страна.

След като гумата се освободи от диска, вземаме два държача, вмъкваме ги под ръба на гумата, както е показано на фигурата по-долу, и заставаме с краката си от противоположната страна на гумата, така че да се спуска по-надолу, по-дълбоко в диска.

Веднага издърпваме ръба на гумата към нас с два монтажа, така че да е над диска. След това оставяме едно монтиране на място, задържаме ръба на гумата от подхлъзване и дланираме втория монтаж възможно най-дълбоко под ръба на гумата и я дърпаме обратно към себе си.И така, бавно, като работим като монтиране на втора гума, постепенно издърпваме цялата гума, докато пишката е вътре. Повече от 5 см не си струва да се отдръпвате, ще трябва да положите твърде много усилия и можете да огънете джантата.


След това пъхаме ръка и изваждаме камерата от гумата.
Когато камерата се извади, можете да я избършете с влажна кърпа и да опитате да намерите пункция.


Ако окото не се вижда, трябва да изпомпате камерата и постепенно да я намокрите с гъба със сапунена вода, да преминете по цялата повърхност. Дори и веднага да откриете къде е дупката.Случва се да има повече от една пункция, затова проверяваме цялата камера с вода.
След като бъде намерен пробивът, маркирайте го с тебешир и спуснете камерата. Не забравяйте да се върнете към гумата и, като се ръководите от зърното на камерата, проверете мястото на пробиване за наличие на пирони, винтове или това, което е пробило камерата.
През това време камерата вече е взривена и ще бъде възможно да се извърши реалният ремонт.

Ремонтът на камерата е прост - мястото за пробиване трябва да се почисти с фина шкурка, намазана със специално лепило, да се постави пластир от комплекта за ремонт и да се постави всичко под товара. Такива комплекти се продават в почти всички авто магазини, така че няма да посоча името и производителя. Някога, по съветско време, нямаше такива комплекти в магазините и аз вулканизирах убождания в гуми със специална сурова гума и устройство, наречено „вулканизатор“. Не мисля, че ще можете да намерите такова нещо някъде в продажба.
След като камерата е готова (след 10-15 минути), тя трябва отново да се изпомпа и да се използва сапунена гъба, за да се провери дали пропуска въздух.След проверка се връщаме към гумата. Изтриваме старателно гумата вътре с влажна кърпа, отстраняваме прах и мръсотия, така че частиците от пясък и отломки да не попаднат между нея и камерата. Поставяме камерата на мястото си и поставяме зърното с нипела в диска. Трябва да залепите камерата възможно най-дълбоко, в самата среда на диска, за да не я повредите, като я монтирате при преинсталиране на гумата. Ние се уверяваме, че гумата стои точно на мястото, където бе направена маркировката с тебешир, за да не се наруши балансирането на колелата.

Обратното монтиране е просто - опитайте се да спуснете единия ръб на гумата възможно най-ниско, във вътрешността на диска, и като го държите с краката си, увийте другия ръб на гумата под ръба на гумата с монтиране. Вторият монтаж също служи като предпазител, така че гумата да не се подхлъзва. И така, тихо, отстъпвайки пет сантиметра, слагаме гумата върху целия диск с монтаж на гума.

След монтажа надуйте колелото до работно налягане и го поставете на място.
Между другото, за да не заземя батерията отново, свързвам компресора за кола към зарядното. Това е много по-просто и по-бързо.

Е, сега за втория метод. Ето как сега поправям всичките си колела.
Тя се различава от предишната само по начина, по който гумата се отстранява от диска.
За това заварах специална L-образна форма адаптация от парчета железни ъгли и го закрепи с пирони до вертикален стелаж в гаража.


Сега просто поставете колелото по-близо до стойката, поставете крик върху него и пъхнете крика под ъгъла. Натиснете ръба на жака възможно най-близо до ръба на диска.Започваме да изпомпваме крика. В същото време той тръгва с крака си под диска, сваляйки гумата от него. Повтаряйки тази процедура два до три пъти, ние изваждаме колелото от диска.Освен това всички операции по премахване на гумата от диска, издърпване на камерата, залепване на пункция и връщане на гумата се извършват по същия начин, както в горния метод.

Още веднъж обратно към темата за безкамерните гуми. По този втори начин няколко пъти направих безкамерни гуми. В този случай можете внимателно да извадите и поставите колелото обратно на диска, без да повредите ръба му.

Имам и друг комплект, с лепило, шило и специален шнур за ремонт на гуми без тръби. Но тук проблемът е друг. Когато гумата без тръби се постави обратно на диска, е много трудно да се постави така, че веднага да започне да се надува, почти винаги някъде има празнина, през която излиза въздухът.

При вулканизация въздух се подава към колелото бързо и под добро налягане, така че той веднага успява да изпомпва до това ниво, за да постави плътно диска.

В интернет видях видеоклипове, в които се изпомпва безкамерно колело, подпалвайки бензин, излято вътре, но аз сам не съм го пробвал.
Колекции: преса

Подходящ за тема

Свързани теми

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
3 коментари
Авторът
Казвам, че най-близката инсталация е на 40 км там и на 40 км назад. Директно преобразуване на времето в пари или обратно, в зависимост от това какво имате повече ... Имам време. Имате пари ... усмихвам
Гост Сергей
Кой ще отдели толкова време за ремонт на колела по този начин, този съвет е добър, ако в близост няма монтаж на гуми и няма смисъл да няма пари, за да го спестите по този начин, ще убиете повече време и нерви
Гост Сергей
Селски вариант. По този начин можете да работите само с колела на камерата. Бих погледнал автора, как ще монтира безкамерния. Ще взривите малко ръба на гумата и ще изхвърлите колелото. И нека смукачите от 17 век карат с камера.

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...