i.imadeself.com! » Домашно приготвено домашно »Държач за ключове под формата на ключ

Държач за ключове


Здравей скъпи жителите на нашия сайт и гости на този ресурс!

Искам да представя на вашето внимание един прост, но в същото време доста удобен и функционален модела държачи за ключове във формата на ключ. Моделът е доста прост, не изисква специални умения от човек. Само някои основни умения в използването на инструменти. За производството на този модел са необходими минимум инструменти.

Имах нужда:
- мозайката,
- отвертка (можете да използвате бормашина или друг инструмент за пробиване на дупки в детайла),
- чук
- компас
- картон
- ножица
- дюбели за мебели,
- акрилен лак,
- обикновен молив
и шкурка.

Това е всичко, което беше необходимо за направата на домашен продукт.
Като начало нарисувах снимка на продукта, който исках да направя върху дебел картон. Разбира се, можете да преминете с рисунката веднага на детайла, но за мен беше по-удобно, защото няколко пъти не бях доволен от крайната форма на продукта и се наложи да изтрия линиите и да рисувам отново. След това изрязах шаблона и прикрепих към празното, очертано.

Като заготовка за основата на продукта използвах страничната стена от старата кутия, дебелината на която не надвишава 1,5 см. След това с помощта на мозайката изрязах заготовката от дъската. Полирах всички неравности и чипове на среза с шкурка.

Следващата стъпка в производството на държача за ключове беше маркирането на дюбелите, които ще бъдат използвани като куки за ключовете.


След като приключих с маркировката, се заех да пробивам дупки за дюбели, но след време разбрах, че с тяхното пряко разположение върху основата, висящите върху продукта ключове могат да се подхлъзнат и да паднат. Затова реших да направя дупки под лек ъгъл. Така че всички куки за дюбели бяха поставени под един и същ ъгъл, трябваше да направя малка адаптация. В скрапа, останал от триенето на основата, пробих дупка, която при вкарване на дюбел в нея даде оптималния ъгъл на наклон на последната.

Прилагайки го на предварително маркирани места, беше възможно да се пробият всички дупки под почти същия ъгъл.Сега вземаме дюбелите и ги вмъкваме в дупките, след като изсипете малко лепило там. Ето и резултата.Продуктът придоби почти напълно завършен вид. Но за красота, тя все още ще виси на стената в офиса, ще я покрие с акрилен лак. Оставяме да изсъхне един слой, покрит с друг. И така няколко пъти.И последният щрих. Изрязвам закопчалки от калай, с помощта на които ключовият вратар ще остане на стената. Фиксирах ги с винтове на гърба на готовия продукт.
Разбира се, закопчалките трябваше да бъдат закрепени преди боядисване, но просто така се случи, че лакът е първият, който е покрит. Драскотините, възникнали по време на монтажа на опорите на кутията, трябваше да бъдат боядисани. Но, въпреки всичко, като цяло всичко мина добре. Напълно завършен продукт продължава да изпълнява своята ключова функция за съхранение.


Благодаря на всички за вниманието. Пожелавам ви всеки успех!
0
0
0

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...