i.imadeself.com! » конци » Съвети »Лесен начин за възстановяване на ръба на крайния диск на клапата

Лесен начин за възстановяване на ръба на крайния диск на клапата

възстановен диск 3

Когато отстранявате труднодостъпни заваръчни заварки с шлифовъчна машина, е много удобно да използвате затварящи се дискове (или с други думи кръгове). Ръбът на такъв диск се състои от припокриващи се венчелистчета от мек абразив (шкурка), залепени един към друг и благодарение на това той перфектно се простира до повърхността на свързване на части, заварени под ъгъл един към друг.
краен диск на клапата

Единствената неприятност е, че при активно използване на клапата на диска, меките й абразивни ръбове се износват сравнително бързо и става невъзможно ефективно да се използва кръга за почистване на заваръчни заварки.
ръбът на диска се износва

Има обаче прост и остроумен начин за „възстановяване“ на ръба на кръга на обиколката, което позволява поне два пъти да се разшири използването му точно за почистване на ъгловите заварени фуги. Всичко, което е необходимо, е шлайф с шлифовъчно колело, с помощта на което те просто смилат носещата основа (плоча) на острието с около 16 мм.

трябва да смилате основата на диска

Работата за възстановяване на ръба на диска с острие не е сложна, но изисква повишено внимание и точност. Изпълнява се както следва:
1. Кръг с "изработени" венчелистчета е здраво притиснат към ръба на работната маса, така че около половината от кръга да е на тегло.
колелото на венчелистчетата се притиска към работната маса

2. Включете шлифовъчната машина и внимателно докоснете шлифовъчното колело, за да смилате равномерно материала на носещата плоча на острието по цялата му обиколка.
шлайфане на дискова плоча 1

шлайфайте дискова плоча 2

3. В резултат на това заточеният ръб на колелото на клапата придобива допълнителна дължина и може да се управлява отново приблизително същото време, както е работил преди възстановяването.

реконструиран диск на клапата

възстановен диск 2

възстановен диск 3

Ето един толкова прост и най-важното, работещ начин за възстановяване на функционалността на ръба на кръга на венчелистчетата. Важно е да не забравяте да поставите респиратор и защитни ръкавици преди работа, тъй като при нанасяне на прах от фибростъкло или пластмасова диск диск се образува много прах. След като този прах попадне върху незащитена кожа, той започва да сърбеж силно и дълго време.

Видео как да „реанимирате“ ръба на диск с венчелистчета
[media = https: //youtu.be/gw_CadtFMEo]

Подходящ за тема

Свързани теми

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
3 коментари
Цитат: Королев
Идеята е добра, но бих се опитал да смила въртящ се диск! усмихвам

Тази мисъл също ми дойде ... Ако наистина трябва да направя това, щях да сложа кръга върху наждачката „отвътре навън“ и след това да го отрежа с шлайф (нов, с „квадратен ръб“, чист 6-милиметров, например ...., или с гравьор. ..
Или бих оправил една мелница, а работата ще бъде друга ...
И още ...
Няма нужда да премахвате защитата ... Тя се намесва, странно, както звучи, само за любители ... Ако знаете как да я използвате, защитата никога не боли ... Допълнителна дръжка - понякога се намесва, а защитата не ограничава достъпа ...
Самият аз активно използвам такива кръгове ... Но тук ... Нещо "не влезе" в мен ...))))
При почистване на заваръчните шевове винаги се използват първо шлифовъчните колела ... (Ето защо при работа с метал обичам да имам три 125 шлифовъчни машини под ръка - с рязане, почистване и клапа ...) След тях се използва "Petal" в онези случаи, когато заваръчният шев трябва да се почисти чист ... за да стане "невидим" ... В този случай основно неговата равнина работи и само във вътрешните ъгли - ръба ... Във всеки случай процентът на работа с ръба е незначителен ! Самолетът се износва още по-бързо.
Освен ако авторът на метода не почувства лош ъгъл при работа с мелница и дори в равнина, кръгът не докосва детайла с цялата работна равнина, а само с ръба ...
Идеята е добра, но бих се опитал да смила въртящ се диск! усмихвам

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...