i.imadeself.com! » удобства » Инструментите »Необичайна брадва като подарък за новата година със собствените си ръце

Необичайна брадва като подарък за новата година със собствените си ръце

Поздрави жителите на нашия сайт!
Новогодишните и новогодишните празници наближават, а защо не и да прекарате това време на любимото си място в гаража или работилница. Днес заедно с автора на YouTube канала на Bonn Factory ще направим брадва.

Авторът веднага предупреждава, че тази китайска брадва е била декоративна още преди да е попаднала в ръцете му и затова не си струва да се казва, че мечките ще му се присмеят, когато влезе в тайгата с него.

днес за работа ни трябват: старият чук (или по-скоро част от него), както и самата брадва и брезова дъска за изработване на брадва.
Ще извършим цялата работа с помощта на заваряване, шлифовъчни машини и ентусиазъм. За да може брадвата и чукът да бъдат добре нарязани и сварени, преди всичко премахваме боя и ръжда от тях. Тук шлайфът ще ни помогне с венчелистчето кръг, монтиран върху него.


Този път няма да отрежем нищо много, следователно, в съответствие със скицата, трябва да се отървем от допълнителните изпъкналости и да закръглим страните на брадвата, а също така да решим коя част от чука ще ни трябва за работа.


Майсторът взе чука, защото, първо, той го имаше, и второ, защото неговата форма и дебелина са идеални за направата на върха на дървото.


Както винаги за уверено проникване, ние шлифоваме скосяванията на двете части и ги заваряваме заедно.Струва си да се покаже междинен резултат. В момента, след почистване на шевовете, брадвата ни изглежда така:


Сега, за да продължим работата, изтриваме предварително начертаната скица на коледното дърво и изчертаваме централната му част, така да се каже, мястото, където ще отиде багажникът.

След това намаляваме режима на заваряване, така че проникването да е плитко и обратно, така че да оставим голям приток. Този приток ще се превърне в ствола на нашето коледно дърво и в бъдеще ще зададе определен обем.


При напластяване на клони най-важното е да се готви отдолу нагоре към стъблото и в този случай ще получим правилния ред на слоевете на клоните.На този етап брадвата вече има собствен блясък и наподобява бронята на орки от доста известния филм „Властелинът на пръстените“.Сега изберете режещите ръбове на клоните.Не е необходимо да режете особено гладко. По-хаотичното - "на живо" в крайна сметка ще бъде коледно дърво.


Също така, докато е монтирано режещо колело, ние правим релефа на заваръчните шевове по-изразителен, в противен случай с по-нататъшна работа клапата на колелото ще излети от пътя, като няма време да се копае в метала.


С помощта на усукана метална четка почистваме метала за дълго, дълго време. С течение на времето тя ще започне да се смила и придобива грапавост, което ще повлияе положително на рисунката ни.


Както вече споменахме в началото на статията, брадвата ни е декоративна, така че няма да бъде подложена на втвърдяване, но така или иначе ще използваме планината.

Нагряваме брадвата до цветовете на обезцветяването, след което я охлаждаме рязко, така че тези цветове да не избягат от инерцията на нагряване.
Мисля, че никога няма да се досетите за какво е решил авторът да отреже дръжката. Междувременно отбелязваме приблизителните размери на брадвата.

Да, ако сте мислили, че рязането на майстор ще бъде шлайф, тогава поздравления - познахте. Затова променяме кръга за почистване на кръг на дърво и се захващаме за работа.


Този процес има, разбира се, и другата страна. Изключително трудно е да вършите фина работа с мелница. Оказва се някаква брадва, но все пак идеята не беше да се направи идеална дръжка, а да изглежда, че е просто клон от гората, забит в брадва, натурализъм, така да се каже. Коледната елха е готова.

Това е всичко за днес. Честита Нова година на всички! Ще се видим отново.

Авторско видео:
8.2
7.1
7.9

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
2 коментари
Както и да е - дайте ножове и брадви СЕГА! тайна
Първото нещо, което беше „мислено автоматично“, когато видях снимката - ще издърпате конната харпун назад, ако я закарате малко по-дълбоко.))))
Шега на хумора ...
... разбирам, че никой няма да сече дърва със сувенир ....
Просто аз съм изгорял прагматик ... Най-много харесвам "междинната версия" ... (Защото за моя моск "колкото по-практичен - толкова по-красив" ....)))))

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...