i.imadeself.com! » конци » Направи си идеи »Удобно легло за сам

удобно легло да си направиш сам

Как да си направим легло от дърво направете го сами
Най-подходящ е за легла от средна дървесина (от 550 до 760 кг / м³) и висока плътност - над 760 кг / м³. Той се износва по-малко, но е по-труден за обработка.

За носещата рамка изберете дъски или щанга, изработена от плътно дърво - лиственица, бреза. Краката могат да бъдат направени от пръти, а летвите за матрака са от евтини борови дъски с дебелина 2 см. Тънки дъски, направени от смърч 0,5 см, са подходящи за декорация. Внимателно проверете материала за
предмет на възли, неравности и грапавост.

Проверете кривината на детайлите по прост и ефективен начин.
1. Повдигнете го в единия край към нивото на очите.
2. Ребрата, които отиват от близо до далечния край, в бъдеще трябва да представляват права линия - кривината им ще бъде забележима веднага.

ВНИМАНИЕ! Не забравяйте да направите рисунка. Обмислете размера на вашия матрак. Те може да не съвпадат по-долу. Вътрешното пространство на рамката на леглото трябва да бъде малко по-голямо. Разрешено допустимо отклонение в рамките на 30 mm.

Легло от масивно дърво може да се направи без тях, като залепите тъкани подложки в ъглите, за да предпазите пода от драскотини. За леки единични и „един и половина” оптималната височина е 35-40 см - можете да вакуумирате и изтривате пода или да изградите чекмедже за съхранение на дрехи и дрехи.

Съвет! Опитайте се да укрепите ставите с мебелния ъгъл, където е възможно.


Легло за вход
Под матрак с размери 80х190 или 90х200 см, изградете просто единично легло със собствените си ръце от дърво. Подходящ е за възрастен или тийнейджър. За производството ще ви трябва:
• щанга за четири крака със сечение 50х50мм;
• Дъска 25х245 мм за странични стени и тапицерии, 25х100 мм - за производство на припокриващи се летви, 25х200 мм - за стената на таблото;
• Греда със сечение 50х25 мм за изработка на носещи греди за подовите летви;

В допълнение към добрия дървен материал, вземете:
• Мебелни ъгли или вратовръзки.
• Фиксиращи винтове 60 мм;
• Дюбели с дължина 80 и диаметър 8 мм;
• Столярно лепило;
• Импрегниране на петна или дърво;
• Акрилен лак на водна основа.
удобно легло да си направиш сам

Когато сглобявате тази и други опции за леглото, използвайте инструментите:
• Свредла и отвертка;
• Малък ръчен рендер;
• Ръчен трион или мебелна ножовка;
• шлифовъчна машина или шлифовъчна машина;
• Няколко скоби;
• Четки за нанасяне на лепило, лак и петна;
• Плъзгащ се дърводелски площад;
• ниво на сградата;
• Малка - адаптация за бързо маркиране на изрязани ъгли;
• Митра кутия - инструмент за бързо и точно рязане на детайли под ъгъл 45 и 90 °;
• Измервателна лента.

Първо сглобете таблото. Вижте два крака до 80 см височина от щанга със сечение 50х50 мм. Пробийте 4-6 отвора с диаметър 8 мм и дълбочина 30 мм в горната им част отвътре. От дъските 25х200 мм изрежете два детайла с ширина 950 мм. От краищата направете дупки с дълбочина до 50 мм, които съответстват на тези, които сте направили на краката.

Стъпалото е изработено от дъска 25х240х950 мм и две парчета дървен материал с височина 400 мм.

Облегалките се закрепват към страничните стени с мебелни ъгли или връзки с размери 25x250x1900 mm, подравнени с външния ръб на краката.
Съвет! Екраните улесняват разглобяването мебелите при движение.
По долния ръб на дясната и лявата стена с помощта на дърводелско лепило и скоби се монтират опорни греди с размери 25х50 мм и дължина 190-200 см. След изсъхване гредите се завинтват допълнително с винтове, за да се отстранят скобите.

От дъски 25х100 мм направете 12-14 напречни релси с дължина 95 см. От левия и десния край пробийте дупки с диаметър 3 мм на разстояние 12 мм от ръба. Поставете ги през опорните греди на разстояние 35-50 мм и затегнете винтовете.

Окончателното сглобяване на леглото.
ВАЖНО! Преди монтажа всички части трябва да бъдат шлифовани. С ъгъл на плъзгане проверете "правотата" на ъглите между страничните стени и таблата. На ниво конструкция контролирайте хоризонталното разположение на конструктивните елементи на рамката.
Шлайфайте грапавата повърхност. От външните ребра на гърбовете и други части, за да предотвратите раздробяване на дървото и подобряване на външния вид, можете да премахнете фаската. За да увеличите експлоатационния живот, обработете дървесината с петно ​​и я изсушете. Покрийте с акрилен лак.

Съвет! Така че краищата на краката да не надраскат пода при движение, можете да залепите подложки от филц към тях.
Едно легло и половина
Има разлики в дизайна на гърбовете, а надлъжната му ос е подсилена с джъмпер с крак, което предотвратява провисването на матрака.

Главата на камиона се състои от стена и два крака. Направете стена от 2-3 дъски с дължина 1400 мм и дебелина 25 мм, като достигнете желаната височина (30-40 см). Краката са изработени от дървен материал 50х50х800 мм. Закрепването на елементите на стените и краката се извършва с дюбели 8х80 мм, лепило за дърво и е подсилено с дълги самонарезни винтове от 65 мм.

Страничните страни на леглото - едно и половина трябва да бъдат разположени на едно и също ниво с долните дъски на гърбовете и да имат еднаква височина. Променете дизайна на таблата за глава за промяна. Дъската на средната стена може да бъде заменена с къси вертикални вложки от същите дъски, закрепени с езици.

За да направите това, използвайки специален инструмент - малки - направете маркировки с молив. Пърженото се състои от дръжка, притисната към ръба на дъската, тясна метална плоча с надлъжен разрез и фиксиращ болт, който ви позволява да фиксирате плочата, като зададете желания ъгъл и дължина на разреза. По такъв прост начин бързо рисувате симетрични линии на отрязване в левия и десния край. За да предотвратите преместването на ножовката от линията, натиснете дървената направляваща лента по маркировката със скоби.

Как да направите двойно легло от дърво
Двама възрастни е сериозно тегло, което изисква по-задълбочен подход при избора на материал и метод на сглобяване. Направете спално легло от масивно дърво.

Ще ви трябват следните материали:
• Лента с размери 50х50 мм за крака и рамка за легло, 3х3 см - за опорни греди под летвите за матрака;
• Дъски 20х100 мм за напречна настилка под матрака;
• Метален ъгъл за мебели с ширина на рафта 50 мм;
• Самонарезни винтове с дължина 40 и 65 мм.
От инструментите ще ви е необходима електрическа мозайката, оборудвана с пила с големи и широко разперени зъби.
Първо ние сглобяваме рамка за легло с вътрешни размери 210х170 см и височина най-малко 15-20 см. За целта залепете три или четири парчета дървен материал, затегнете със скоби. След изсушаване го нарязваме по такъв начин, че да получим две заготовки за страничните стени с дължина 220 см и две за гърбовете - 180 см всяка.

Когато сглобявате, използвайте заключващ тип връзка.За да направите това, отрежете накрайника на къси детайли с помощта на мозайката, като отстранете дължина от 5 см от средата. На дългите детайли върху страничните стени на леглото оставете „шип“, отрязвайки се на 5 см отгоре и отдолу.

Закрепете надлъжния джъмпер с допълнителна опора в средата, като използвате метален ъгъл с ширина на рафта 50 мм, като го подравните с долния ръб на рамката. В ъглите прикрепете краката на дървения материал с височина до 40 см. Закрепете с лепило и винтове.

За по-голяма надеждност направете краката на леглото от по-дебел бар. За да им придадете елегантен вид, отстранете фаската отвътре под ъгъл 45 °, като използвате митра кутия. Не прекалявайте - площта на опората трябва да е достатъчна, за да издържи голямо тегло. Когато монтирате краката, използвайте дълги болтове с глави в потапяне с шайби и лепило за дърво.

Залепете лъча с размери 3x3x310 см по дължината на дългите странични стени.

Решетките с дължина 170 см са направени от дъски с размери 20х100 мм, които се полагат и фиксират по протежение на преградите и надлъжните опорни греди с интервал от 3 cm.

ВАЖНО! За да предотвратите скърцането на релсите, направете ги по-къси от вътрешната ширина на рамката с 1 см.
След завършване на монтажа внимателно обработете повърхността с шлайф или свредло със специална дюза, като използвате шкурка със средно и фино зърно. Покрийте с петно, а след изсушаване - с няколко слоя акрилен лак на водна основа.
За двойно легло можете да направите стенна табла от 2-3 дъски с дължина 25х100х1800 мм и 10-12 дъски 25х100х450 мм. Първият ред, който ще бъде в контакт с гърба, ще отиде на къси дъски. От грешната страна е необходимо да оборудвате скрити крепежни елементи. На подходящите места на главата на главата, завийте метални пластини с винтове, свободният долен ръб на които ще бъде поставен, когато виси в жлебовете на гумите.

Ако не харесвате твърдото табло, сглобете го с тапицерия от следните слоеве:
• ПДЧ или шперплат 1 см;
• Пяна гума от 3 см;
• Ватин;
• Платове за тапицерия с интересен модел;
Вижте основата 45x180 см от парче шперплат или ПДЧ.

От експандиран полистирол или пяна гума изрежете детайл със същия размер и форма. Прикрепете го към ПДЧ и направете няколко симетрични дупки за декоративните копчета. Измерете и изрежете тъканта за ватиране и тапицерия според формата на детайла с припуск, равен на сумата от дебелините на всички детайли, умножени по две.

Използвайте лепило или специален спрей, за да залепите гума от пяна към основата. Внимателно разнесете ватата по пода. Поставете празна ПДЧ върху нея.

Огънете краищата, които започват, започвайки от дъното, и победете с мебелен телбод към ПДЧ.
Повторете тази тапицерия. За да предотвратите набръчкване на плата, гладете го и го затегнете правилно с помощта на скоби, завинтени към средата на детайла.
ВАЖНО! Не пестете върху скоби за щапели. Така или иначе никой няма да ги види.
Накрая шийте копчетата на дивана. От шевната страна на таблото пробийте тапицерията с голяма игла за обувки и плъзнете дебела груба нишка, вкарайте я в окото на бутона и го издърпайте обратно през същия отвор.

Монтирайте тапицирания таван на стената, като използвате гумите за стенните шкафове.
Въпрос \ тема се публикува автоматично в социалната мрежа. мрежа на сайта - следете отговорите там:

Подходящ за тема

Свързани теми

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
1 коментар
Както каза един приятел, това е цял траходром

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...