i.imadeself.com! » електроника » светодиоди »Лампа за маса под формата на ракета

Ракетна настолна лампаМоделиране на ракети на закрито? Ще има пожарна инспекция и абсолютно заслужено. Но какво ще стане, ако пламъкът е направен фалшив, като във филм? И твърда, така че ракетата да опира неподвижно върху нея. Триизмерната рамка за замразяване на изстрелването на ракетата ще бъде ваша, ако повторите лампата, която авторът на Instructables е измислил под псевдонима lonesoulsurfer - или оре просторите на самотна душа, или самотна душа, орела открити пространства.

Вижте, много е близо до това как изглежда истинският, дори искам да кажа „ку“!

Ракетна настолна лампа


Ракета за играчки за домашно можете да вземете ... каквото и да е. Все едно тя не прави нищо, стои само на светеща тръба, която симулира пламък. Тоест, това е просто къдраво парче дърво, пластмаса, метал или просто малко. Скулптура, фигурка. Има много различни видове такива играчки, както модерни, така и реколта. Ако искате нещо напълно оригинално, можете да го направите и ваше. Така направи и самотният сърф.

Взех стойка за микрофон, например:Отсечих дъното от него:Вместо микрофон поставих парче дърво с кръгло сечение в стойката, така че да стърчи малко повече и надолу - така че е по-удобно да прикрепите цялата конструкция към пръчка, минаваща вътре в светеща тръба:
Обработен, боядисан:Добавен е щифт, симулиращ антена:Взех три лампи за четене (те могат да бъдат счупени, без батерии, от тях можете да извадите светодиодите и превключвателите за други занаяти, все още не е необходимо да ги включвате), отделете ги от пришпорите и ги оставете да имитират допълнителни ракетни двигатели:
Вътре в тръбата ще премине квадратна шперплатна пръчка:Майсторът го изостря:Пробива дупка в дървената част на ракетата, минаваща през стойката от микрофона:Опитва да ги свърже:От противоположната страна също се изостря. Защо - вижте скоро. Той залепва LED лента към пръта от четири страни и паралелизира, помня полярността:Свързва кабела, като не забравяме и за него:Въпреки че lonesoulsurfer проверява работата на лентата от източник на напрежение от 12 V и ще я захранва в готовия дизайн, по-добре е да намалите това напрежение донякъде, тъй като няма радиатор.

Истинската ракета не може да се справи без пускова площадка. Нито огромната, използвана в космонавтиката, нито миниатюрната, която моделистите лансират. Фалшива? Също така - първо, за да изглежда като истината и второ, цялата структура трябва да бъде подкрепена върху нещо. Ето как изглежда.Квадратно парче от дъската, цилиндрична вдлъбнатина в средата, а в центъра му е отвор за заострената част на пръта с лента:Заедно с ядрото всичко изглежда така:Голяма вдлъбнатина е проектирана за матова полупрозрачна тръба, така че капитанът я инсталира:Свързах захранването чрез приемника за дистанционно управление (по желание), от който премахва термоусадката за запояване на проводниците (отново полярност, важно е също да не объркате входа с изхода), а след това го замества с друг термосвивател и го залепва, показва също как да извадите кабела от началото таблица:


Инсталира ракета:Готово, лампата може да бъде проверена и поставена там, където ще се използва.
10
9.8
9.6

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
2 коментари
Затова просто полирайте всеки от плексигласите
Къде да вземем такава тръба, така че светодиодите да се разпръснат

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...