i.imadeself.com! » електроника » Звук и акустика »Той пее и свети! Едностъпален, еднократен усилвател с необичаен товарен резистор

Той пее и свети! Едностъпален, еднократен усилвател с необичаен товарен резисторИ YouTube, и сайтове за домашно приготвени продукти пълни описания на едноциклични еднотранзисторни усилватели. Обикновено натоварването на една каскада там е самата динамична глава, през която тече постоянният компонент. Не е толкова лошо, ако силата на главата е достатъчна, но все пак не всеки я харесва. Можете да поставите изходния трансформатор или да изпълните етапа на изхода според предварителната схема: заредете транзистора върху резистора и изведете сигнала през кондензатора. Ще е необходим само доста мощен резистор, който не е същият като на предварителните етапи, но авторът на Instructables и YouTube под псевдонима ElectricProjects измисли къде да го вземе.

Тук майсторът избира детайлите за дизайна. Основната част на усилвателя е мощен N-канал MOSFET тип IRF540N или подобен по характеристики. Първото нещо, което трябва да направите, е незабавно да го инсталирате на голям радиатор, и по-добре чрез термична грес - това не е от клас D. Усилвателят ще използва лампа с нажежаема жичка 12 V и 21 W, той се продава във всички магазини за авточасти. Не халоген, не LED, но най-често срещаният. Това е благодарение на оправданото й заглавие на статията. Отклоненията на портата на транзистора ще създадат нормален резистор от 47 kOhm. Така че напрежението на отклонение да не попадне в източника на сигнал или обратно, източникът на сигнал не премахва това напрежение на компонента на постоянен ток на изхода си, необходими са 4,7 µF кондензатор и поне 16 V. И за да не попадне постояннотоковият компонент в динамичната глава, ви е необходим втори кондензатор - за същото напрежение, но с капацитет 1000 μF. Друг същия кондензатор би било хубаво да се свързва паралелно с захранването, но това не е задължително. Програмистът не го направи.
За да захранва усилвателя, авторът взема захранване за напрежение от 12 V и ток от най-малко 2 A. Възможно е от рутер, но не от всеки един, много от тези PSU имат допустим ток на по-малко.

Стартирайки графичен редактор, съветникът рисува схема на усилвател. Ръководен от него, той наблюдава полярността на връзката на кондензатори и източник на енергия. А вие, когато сглобявате усилвателя, следвайте. Кондензатор, свързан паралелно с захранването (не е показано на диаграмата), ако решите да го инсталирате, това също се отнася.Същата схема, но въплътена в желязото, изглежда по-интересно:Главният свързва захранването:Включвайки захранването, той на първо място допълнително се уверява с помощта на волтметър, че на входа на усилвателя не се споменава нито един постоянен компонент. И едва тогава, знаейки със сигурност, че сигналът не застрашава източника на сигнал, той го свързва:Ако източникът на сигнал определя наличието на слушалки / високоговорители по тяхното съпротивление, изходът му трябва да се мости с резистор от 50-100 ома. По време на работа на усилвателя яркостта на крушката почти не се променя - това не е цветна музика за вас, това е нещо близко до клас А. Аудиофилите не бива да го показват така или иначе - ще се смеят, но вие сами можете да бъдете спокойно щастливи, че дизайнът на пени има нещо общо със скъпите си играчки - същия този клас.

Да, звукът далеч не е аудиофил, но е поне силен. Като тромпет, на който свиреше един известен приказен герой, вярвайки, че основното е да бъдеш силен.Следвайки автора, който не го направи, би било добре да се култивира усилвателя. Закрепете всичко така, че нищо да не виси, а крушката да не докосва нищо. Поставете динамичната глава в корпуса, където тя ще звучи по-добре. И можете да слушате!

Ако добавите контрол на силата на звука към входа на усилвателя, не забравяйте, че е по-добре да зададете силата на звука на източника на сигнал по-ниска, а на това управление - повече, отколкото да направите обратното, за да получите същия общ обем. Тогава ще има по-малко изкривяване.
5.2
5.3
4.3

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
4 коментари
Ето говорещия което е идеално за този усилвател, ако завъртите повече завои, можете да го залепите вместо крушка. Тъпо е, разбира се, че не можете да правите други неща сами
Ако звукът все още смуче, изходът на трансформатора може да се замъгли
Рентабилност на клас А, изкривяването е много по-лошо от това на клас А. Ако рентабилността не е важна, по-добре е да поставите конвенционален резистор, а още по-добре - източник на ток.
Глупаво, но силно.

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...