i.imadeself.com! » удобства »Преносим сам по-топъл

Направи си сам преносим подложка за отопление

Здравейте скъпи читатели и жителите на нашия сайт!
В тази статия авторът на YouTube Samodelki Vitmana ще ви разкаже как направи най-простата, компактна топла ръка от високодостъпни материали.

Материали.
- Термосвиваеми тръби
- ръкав от текстолит

- Парче пластмасова тръба с диаметър 3/4 инча

- Две тесни места

- Две капачки

- Батерия 18650
- Емайлирана медна жица 0,25 мм
- Два малки винта
- Два пружинни клеми за батерии

- микропревключвател

- LED.
инструменти, използван от автора.
- пистолет за лепило
- поялник, спойка
- Техническа сешоар
- Пирометър
- Отвертка, тренировка
- Файл.

Производствен процес.
Като начало авторът задава превключвателя. Пробива дупка в капачката на бутилката и коригира размера с пила.


След това настройката на превключвателя прави отвор за индикатора (светодиод).


Всичко се свързва и фиксира на капака с винтове.След това последователно спойка една пружина с проводници към превключвателя и я фиксирайте с горещо лепило.В една от шиите прави вдлъбнатина за изхода на проводниците и я завийте в капака с превключвател.В пластмасова тръба, от една страна, прави подобен жлеб. А от друга страна, симетрично спрямо канала, прави дупка за изхода на проводниците.
Води проводниците през отвора, инсталира капака на тръбата.Същият жлеб прави файл в ръкава от текстолит.


След това увива върху нея медна емайлирана жица с диаметър 0,25 мм и дължина 6,5 метра. Поставя ръкав с нагревателна бобина на тръбата.
Сега продавачите краищата на проводниците и намотките.


Във втория врат също прави жлеб за проводниците и го поставя от другата страна на тръбата, заедно с втората пружина и продава продава краищата на проводниците.

Сега проверява в експлоатация, използва батерия 18650 като източник на енергия.
Устройството загрява, цялата спирала. Той слага на термосвиваема тръба и я затопля със сешоар.

Устройството е готово, авторът инсталира батерията и пристъпва към тестване в експлоатация и измерва температурата с пирометър преди и след 5 минути работа. В момента на включване температурата е 26,9, а след пет минути достига 44,2 ° C.

По време на работа част от топлината се предава на ръката, а температурата на повърхността на нагревателната подложка намалява леко, до 41,3 ° C.В резултат авторът получи компактна и ефективна затопляща ръка, която ще бъде незаменима в студа.
Интересно е, че дизайнът ще загрее самата батерия и това ще й позволи да работи дори при силна слана.

7.3
7.2
6.5

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо
35 коментар
Нищо не се казва за такъв мега достъпен параметър в студа като времето на работа от напълно заредена батерия.
Разбрах, че сайтът се отнася за домашно приготвени продукти, но не е ли по-добре да купувате такова нещо от китайците?
Авторът
Леле, колко коментара!
Имам секунда вляво. Ковеа, ако това дим
Авторът
Джъмперът изгаря, ако за кратко
Ето подходяща макара за къдрене. От някакъв вид фибри (устойчиви на топлина). Диаметърът на отвора (за батерията) ~ 23мм. И отгоре жицата (нагряването) е покрита с материал с купчина, което намалява охлаждането през въздуха. И когато стиснете в дланта си, купчината се смачква и топлинният контакт с жицата се подобрява.
Не по-лесно: трябва да имате куп резистори с различни оценки. Друго нещо е, че имайки резистор от няколко ома, можете да изберете тока. Но това няма да бъде пълна имитация на нагревателна подложка поради размера, освен ако не вземете резистори 50 вата или по-мощни. И за продукта (да не симулира) по подходящ размер само PE-50, но не можете да поставите 18650 в него. Той ще влезе в PEV-50, но има твърди изводи.
увийте няколко метра медна тел в този домашен продукт

По-лесно е да изберете резистор, като например шиене.
И ако изобщо не теоретично, увийте няколко метра медна тел по същия начин, както в този домашен продукт и приложете ток от регулируем източник. Измерете тока при температурата, която харесвате. Преизчислете дължината до планирания за използване източник.
Напишете уравнението на топлинния баланс, като вземете предвид външната температура, която не е посочена от вас, и тогава всичко е елементарно: въз основа на входната мощност изберете източника и изчислете параметрите на нагревателя.
Горният дизайн, при условие че батерията е правилно закрепена, е добавена защита срещу презареждане и прекъсвачът е сменен, има право да съществува.
При фиксирана температура няма да има максимално и минимално време

Изисква се не теоретичнои практична, икономична подложка за отопление, захранвана от Li-йонна батерия, температура около 40 градуса +3, ние отчитаме, че загряваме ръцете си, а не вселената.
преносимата нагревателна подложка трябва да загрее максималното време от конкретен източник, температурата на нагревателната подложка е фиксирана.
При фиксирана температура няма да има максимално и минимално време. Ще има едно време при условие на дадена външна температура.
Цитат: Nruter
Нихромният проводник ще достигне същата температура много по-бързо и ще влезе в стабилно състояние.
Точно обратното: медта ще се нагрява малко по-бързо. Специфичният топлинен капацитет на нихром 450 J / (kg · K) при 25 ° C, мед - 385 J / (kg · K).
Ние разглеждаме ситуацията на довеждане до проводниците от равни устойчивост от нихром и мед на равно захранване на батерията. Цялата тази мощност ще се преобразува в топлина, няма къде да отиде, останалата част от ефектите поради тяхната изключителна икономичност може да бъде пренебрегната.
Характерът на преобразуването ще се различава леко в механизмите и времето, необходимо за установяване на топлинния баланс, но все пак отоплението ще бъде едно и също и в двата случая, само с мед, по-равномерно разпределен по повърхността.
Ако съпротивлението на нихромен проводник е равно на съпротивлението на медна жица,
Мисля, че това не е необходимо, необходимо икономичен подложка за отопление с температура от порядъка на 40 градуса.
Цитат: Королев
преносимият нагревател трябва да загрява максималното време от конкретен източник

Тук се нуждаете от мухи отделно, котлети отделно :)
Източникът не се интересува за какво да харчите енергия. Ако съпротивлението на нихромен проводник е равно на съпротивлението на медна жица, тогава източникът ще работи точно еднакво и за двете съпротивления.
В случай на медна тел, енергията първо ще се изразходва за загряване на самия проводник и достигане на определена температура. Нихромният проводник ще достигне същата температура много по-бързо и ще влезе в стабилно състояние. Тоест, нихромът ще започне да отделя топлина по-бързо от медта.
нихром радиация ще даде повече отколкото мед

Излъчената топлина ще отмине в черупкавъв въздуха в рамката

мед ще бъде по-топло след това поради топлинната проводимост в рамка и черупка тя е ще даде повече

Извинявам се, но с цялото си искрено уважение към вашия професионализъм, не ми беше дадено бегло разбиране! усмихвам
Нека се опитаме да влезем от другата страна: преносимата нагревателна подложка трябва да загрее максимално време от конкретен източник, температурата на нагревателната подложка е фиксирана.
С една и съща мощност медта и нихромът ще действат различно: те ще дават повече от нихром радиация, отколкото медта, така че ще се нагрява по-малко. Излъчената топлина ще отиде в черупката, във въздуха, в рамката и в съседни завои. Тъй като медта ще бъде по-топла, тя ще даде повече благодарение на топлопроводимостта в рамката и обвивката.
Като цяло, тази мед, този нихром, когато сумират еднаква мощност, те ще дават еднаква топлина, но по много различни начини и леко в различна посока.
топлината, която Нихром излъчва малко повече от медта

по-топло от нихромната мед

Честно казано, не разбрах съвсем добре, но ако става въпрос за преносимост, тогава става въпрос и за икономия (продължителност), дори ми хрумна идеята да си играя с резистори като PEV, спомням си зелените „котли“, като дете направихме спояващи ютии от тях!
Ето го. В този продукт нагревателят е покрит с термосвиване. Следователно топлината, с която нихромът излъчва малко повече от медта, все още ще остане в пространството под черупката. По същия начин, по-топлата мед от нихрома ще отделя топлина в същото пространство.
Ват - това е ват ... "Електрически" го, или "термичен" - няма разлика.

Друго нещо, където се изразходва този ват
Напълно съм съгласен с вас, законът за опазване изглежда все още не е отменен (или вече, но не знам? усмихвам ) Можете да си припомните лампите ... усмихвам
Изчислих от изходните данни от медна тел ... R ~ 2.27ohm, I ~ 1.68A,
P ~ 6W, Q ~ 6J
Нагревателят е по-ефективен, разбира се, в един слой с 0,4 мм манганинов проводник с дължина ~ 65 cm. Със същата сила.
Има такива електрически къдрици. Те са направени по подобен начин. Те са с различен диаметър (за всички видове къдрици). Измерих R = 1,71kom (за d = 33 mm) и R = 2,42kom (за d = 24 mm). Там телта под формата на нихром 0,06 мм, навита в жлеба на изолатора
тук батерията вероятно ще се загрее
Не съм сигурен, но със сигурност! В тефтер, телефон и т.н. Необходим контрол на температурата на батерията!
къде ще се изразходва този ват - за отопление на самия проводник (различен топлинен капацитет) или на околния въздух ...
Е, говоря за едно и също нещо (като се вземат предвид топлопроводимостта и отоплението на батерията):
нихромът ще отдели повече топлина
! усмихвам
тук батерията вероятно ще се загрее) Между другото, тя също ще работи и как работи топлинният акумулатор.

Може ли просто да скъси батерията и да се погрижиш за нея?))
При равни енергийни разходи, нихромът ще отделя повече топлина в околното пространство, отколкото медта.

И ако медта вече е гореща? ))))))
Може би греша, но ми се струва, че на ват електрическа енергия нихромът ще генерира повече топлина,

Грешите ... Ват - това е ват ... "Електрически" го, или "термичен" - няма значение ... Някой дори веднъж подсказа, че "енергията не се появява и не изчезва ..." и Напълно съм съгласен с този някой! ))))).
Ефективността на всеки електрически нагревател е близо до сто. Друго нещо, където се изразходва този ват, е за загряване на самия проводник (различен топлинен капацитет) или на околния въздух ...
Другари скъпи ...))))
Всичко това е вярно, разбира се, само тук ...
1. В този случай изобщо не обмисляме конвектор!))) Трябва да загряваме самото тяло, а не въздуха.
2. При такива незначителни количества ще има малка "грешка" между мед и нихром ... Но "обемът на топло тяло" е точно за наша полза ...
Въобще не грешите. при равни разходи за енергия Нихромът ще отделя повече топлина в околното пространство, отколкото медта. Защото енергията, необходима за загряване на меден проводник, ще се нуждае от повече. Тази енергия зависи от теглото на проводника, неговия топлинен капацитет. И за да получите същата устойчивост на мед, трябва 100 пъти повече.
Нихромът в този случай ще бъде много по-тънък, съответно силата ще бъде по-лоша, особено като се има предвид bзапо-голямата крехкост на нихрома.
И къде отива този ват? Друго нещо е, че поради факта, че радиационните характеристики на нихрома и медта са различни, самият процес на производство на топлина няма да бъде абсолютно еднакъв във времето и пространството. С еднаква мощност въздухът, заобикалящ нихрома, ще бъде малко по-топъл от въздуха около медта, но самата мед ще бъде по-топла от нихрома.
медта е по-добра от нихрома или друг проводник с висока устойчивост

Може би греша, но ми се струва, че на ват електроенергия нихромът ще генерира повече топлина, всякакви спирали вече се продават, разпределението равномерно не е проблем, въпреки че може би греша.
В този случай медта е по-добра от нихрома или друг проводник с висока устойчивост, тъй като може да се разпределя равномернозанай-голямата площ.
Същото като нихрома ... Само той трябва да бъде "по-тънък и автентичен" за същото отопление .... И максималната допустима температура е по-ниска (не за този случай).
И веднъж (като дете, в началото на 80-те) направих ръка по-топла. Бяхме изпратени от училище, за да „помогнем на нашите колективни ферми“ да режат захарно цвекло. В същото време ръцете безмилостно замръзнаха. И увих бобина от медна „коса“ и взех със себе си „плоска батерия“ ... Когато ръцете ми бяха напълно „дървени“, я стиснах в ръката си и я свързах. Достатъчно за няколко пъти, за да загрее батериите ...))))
Прототипът беше котва от споменатия по-горе мотор с два магнита отстрани. Той също се затопли доста добре ... Но аз направих по-мощни .... По-точно, не по-мощни, но "по-големи" - температурата в моята нагревателна подложка се оказа по-ниска, но количеството топлина беше повече ...
Каква е трудността?
Относно медта - не съм съгласен
Може би греша, но ми се струва, че медта не се справя с превръщането на електрическата енергия в топлинна.
Относно разреждането - разбира се, батерията ще умре в най-неподходящия момент. Относно медта - не съм съгласен: токът ще бъде 1,85 ... 1,33 A, когато напрежението се промени в допустимите граници от 4,2 ... 3 V. Тук използването на превключвател, проектиран за 100 mA в дву амперна верига, е лошо решение. И също, казвайки за светодиода, те не казаха нищо за ограничаващия ток резистор.
емайлирана медна жица с диаметър 0,25 мм и дължина 6,5 метра
Мисля, че медта не е най-добрият материал за отоплителна намотка. И бих искал да знам живота на батерията без контролер за разреждане! усмихвам

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...