i.imadeself.com! » Дограма »Ковчеже (от естествени материали)

Ковчеже (от естествени материали)


За да направите ковчеже, трябва да изберете подходящ блок дърво от сухо, широколистно широколистно дърво: бреза, липа или трепетлика. Дължината на блока трябва да бъде приблизително два пъти по-голяма от дебелината му. Не забравяйте да изрежете филийките с шкурка, за да станат гладки.

След това кората се нарязва по целия блок до самата дървесина и внимателно, за да не се разкъса, те се отделят от нея (фиг. А).

Кората трябва да се отстрани с челото, в противен случай кутията ще е крехка. След отстраняване на кората, отрязваме дънера от двата края в халба. На фигурата местата на триона са обозначени с пунктирана линия. Самият кефал не е нужен, може да е полезен за другите занаяти от естествени материали.

От кръговете, внимателно ги виждайки по пунктираните линии, подготвят страничните стени на кутията и капака. В долната част на страничните стени са избрани канали (фиг. Б), в които е прикрепена долната част на ковчега - шперплат с дебелина 3-5 мм, дължината и ширината на които съответстват на размерите на останалите заготовки. Кората се нарязва на лентови ленти и се настройва така, че да отговаря на размера на кутията и капака на ковчега (фиг. В).

Всички части на кутията са залепени с дърводелско лепило. За твърдост на предната и задната част на капака е добре да залепите тесни ленти към краищата им (от вътрешната страна на кутията). Същите ленти могат да бъдат залепени към горните страни на ковчега (фиг. D). Капакът на кутията е монтиран на малки панти, панти, закупени в магазина. Можете да ги направите сами от калай или от гъста материя. Те са прикрепени към страничните кръгове, изрязани от блока.

За да придадат на кутията допълнителна красота и изящество, вътрешните повърхности могат да бъдат залепени с обикновена или цветна материя, а външните могат да бъдат покрити с лек лак.
10
10
10

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...