i.imadeself.com! » удобства » Инструментите »Шлифоваща лента направете сами

Направи сам шлифовъчен блок


Здравейте на всички влюбени Направи си сам, Когато работите с дърво, последната стъпка често е шлифоването му, но за да направите това ръчно, ви е необходим специален инструмент, а именно блок за шлайфане. В тази статия ще ви кажа как да направите шлифовъчен блок. направете го сами от лесно достъпни материали, които ще ви помогнат в създаването на домашно дърво, както и ще спестите време и пари.

Преди да започнете да четете статията, предлагам да гледате видео, което показва подробно целия процес на сглобяване, както и да тествате готовия удобства.За да направите шлифовъчна лента със собствените си ръце, ще ви трябва:
* Дървен блок 20 * 40 мм и 30 * 40 мм
* Шкурка
* Порока на дърводелеца
* Рейзъм
* Ножовка
* Ножовка за дърво
* Електрическа бормашина
* Длето
* Чук
* Предпазни очила, ръкавици
* Волт M10 с дължина 30 мм
* Агнешки болт M10
* Свредло 30 мм и 14 мм
* Свредло за дърво 12 мм

Първа стъпка.
Първо трябва да закрепите дървен блок с размери 30 * 40 мм в пейки.
По-добре е дървените заготовки да се захващат в менгеме през всякакви дървени дистанционери, за да се избегнат следи от челюстите на порока.

След това, от една страна, маркираме линията с помощта на манометър за дебелина, за да премахнем неравностите от края и отстъпим от него 130 мм, правим друга линия, това ще бъде дължината на детайла.

С помощта на ножовка видяхме необходимата част на щангата според предварително направени маркировки. Оставяме останалата част от бара, може би ще ви е полезна за следните домашно приготвени продукти.

Стъпка втора
Изрязаната лента е леко облагородена с шкурка, като по този начин изравнява повърхността и изглажда острите ъгли с вдлъбнатини.

Фиксираме полирания детайл в порок и използваме уплътнител за вдлъбнатина 10 мм от всяка страна, маркираме и дълбочината за бъдещия разрез, отклонявайки се от ръба около 5 мм от всяка страна, за да не се объркаме.След това, използвайки ножовка за метал, правим две разфасовки по маркираните линии. В този случай необходимостта от трион с ножовка за метал се дължи на факта, че рязането след него е по-равномерно от ножовка за дърво поради малки зъби.
След това, използвайки ножовка, правим разрези в центъра на линията и отстраняваме получените сегменти с длето и леко потупване на чука върху дръжката му.

Стъпка трета
Сега шлайфаме получената вдлъбнатина с шкурка, отстранявайки бучки и големи неравности. Измерваме дължината на вдлъбнатината и изваждаме от нея около 5 мм.

След това затягаме щангата с размери 20 * 40 мм в порок и прехвърляме предварително измерената дължина на вдлъбнатината, като вземем предвид изваждането от 5 мм, което излезе точно 100 мм.

На маркировката видях от бара с ножовка на дърво и смилаш краищата с шкурка.

След това комбинираме двете ленти заедно, както виждате, се оказа доста добре, ако не вземете предвид нередностите на самата основа, към която ще бъде притисната горната лента, но това не е важно тук.

Стъпка четвърта
Време е да направите затягащата част. Ние фиксираме горната лента с широката страна нагоре в менгеме и маркираме нейния център, като правим две линии по диагонал. След това инсталирайте бормашина с диаметър 8 мм в електрически бормашина и пробийте дупка в центъра на щангата, като едновременно подравните двете пръти, за да очертаете центъра в основата. Когато боравите с електроинструмент, бъдете внимателни и използвайте лични предпазни средства, като очила и ръкавици.

След това поставяме свредлото на писалката на 30 мм и правим вдлъбнатина половината от дебелината на лентата, това е необходимо, така че при фиксиране на шперплат хартия с крилото, тя не опира на ръката, а е в вдлъбнатината.

В резултат на това получаваме такъв резултат.

Стъпка пета
Обръщаме се към основата, затягаме я във вице с долната страна нагоре и с помощта на свредло за писалка на 14 правим дупка строго по средата. Не се получи пробиване на дупка с диаметър 14 мм, тъй като свредлото за писалки започна да виси там, затова пробиваме дупка с 12 мм свредло.

След това в готовия отвор вкарваме болт M10 и го задвижваме с чук. На този етап инструментът е почти готов, остава да инсталирате шкурка на негово място. Изрежете лентата с шкурка по ширината на лентата, след това я увийте около основата, така че малко вдлъбнатина да е в вдлъбнатината и да я натиснете отгоре с щангата и да я фиксирате с крилото.


Сега можете да проверите самостоятелно направения шлифовъчен камък в действие. Взимаме дървен блок и го шлифоваме с нашия инструмент, повърхността след шлайфане се оказва гладка, колкото е необходимо и поради наличието на гайката на крилото, можете лесно да смените вече износената шкурка или да я замените с по-малка или по-голяма. Ето как изглежда лентата преди и след шлайфане с този инструмент.


С такава шлифоваща лента ще бъде удобно да се обработват остри ръбове, да се премахват бури и гладки дървени повърхности. И ако е необходимо, за полиране на мащабна част е възможно да се направи шлифовъчен блок с големи размери по същия принцип.

Основното е да използвате респиратор при работа с този инструмент, тъй като при смилането се образува достатъчно голямо количество дървесен прах, което влияе негативно на дихателните пътища, а здравето все още е преди всичко.

Това е всичко за мен, благодаря на всички за вниманието и творческите успехи.
4.5
5.5
4

Добавете коментар

  • усмихвамусмивкиxaxaдобреdontknowYahooНеа
   шефдраскотинаглупакдаДа-даагресивентайна
   съжалявамтанцувамdance2dance3извинениепомощнапитки
   спиркаприятелидобърgoodgoodсвиркаприпадамезик
   димплясканеCrayдеклариратподигравателендон-t_mentionизтегляне
   топлинасърдитlaugh1MDAсрещаmoskingотрицателен
   not_iпуканкинаказвамчетаплашаплашитърсене
   присмехthank_youтоваto_clueumnikостърСъгласен
   лошоbeeeblack_eyeblum3изчервяванесамохвалствоскука
   цензурираншегаsecret2заплашвампобедаюsun_bespectacled
   ShokРеспектхахаprevedдобре дошълkrutoyya_za
   ya_dobryiпомощникne_huliganne_othodifludзабранаблизо

Съветваме ви да прочетете:

Предайте го за смартфона ...